Vuohenjuusto–porkkanapasta

IMG_4718.JPG IMG_4716.JPG

Vuohenjuusto-porkkanaspagetti on yksi kaikkien aikojen lempipastoistani. Teen tätä läpi vuoden, vaikka kesällä tuoreista sokeriherneistä tehtynä tämä pasta on parhaimmillaan. Olen julkaissut tämän reseptin jo aikaisemmin Lilyn puolella , mutta en oikein koskaan ollut täysin tyytyväinen ottamiini reseptikuviin. En kyllä tiedä ovatko nämäkään kuvat sen kummempia. Jotenkin tuntuu, että tämä on yksi niistä pasta-annoksista, jonka niin uskomatonta herkullisuutta on äärimmäisen vaikea saada täydellisesti esitetyksi.

IMG_4714.JPG IMG_4715.JPG IMG_4711.JPG

Tämän vuohenjuusto-porkkanapastan maun salaisuus piilee mintun ja pehmeän vuohenjuuston täydellisessä liitossa. Vaikka pastan ainesosaluettelossa ei ole mitään sinänsä erityistä on lopputulos aivan mieletön. Laitoin reseptiin tavallisen spagetin ja porkkanaspagetin suhteen puoliksi, mutta olen tehnyt tätä monesti pelkästään porkkanaspagetista. Porkkanaa voi myös laittaa vain kolmanneksen tai neljänneksen, jos haluaa ruoasta runsaamman. Herkkua siitä tulee kaikin tavoin valmistettuna, sen lupaan.

IMG_4713.JPG IMG_4712.JPG
RESEPTI | 4 annosta

Vuo­hen­juus­to­pas­ta

spagettia

4 kpl isoa porkkanaa

150 g pehmeää vuohenjuustoa (chavroux)

½ dl kuohukermaa

½ dl pastan keitinvettä

1 kpl sipuli

1 kpl murskattu valkosipulin kynsi

200 g herneitä

1 kpl puska tuoretta minttua

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

OHJE
  1. Suikaloi porkkanat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi – sipulit saavat jäädä reilun kokoisiksi.
  2. Murskaa valkosipuli ja hienonna minttu.
  3. Laita spagetti keittymään runsaasti suolattuun veteen.
  4. Kaada spagetin valmistuessa kaada oliiviöljyä toiselle pannulle ja kuullota sipuleita sekä valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon porkkanasuikaleet ja anna kypsyä noin neljä minuuttia.
  5. Lisää herneet ja jatka kuullottamista vielä minuutti.
  6. Lisää vuohenjuusto ja kerma. Anna sulaa tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Valuta al dente spagetti huolella ja ota vähä keitinvettä talteen.
  8. Yhdistä vuohenjuusto-kasvisseos spagetin kanssa kattilassa. Kaada joukkoon samalla talteen otettu pastankeitinvesi sekä hienonnettu minttu.

Ei kommentteja

Kommentoi