Valion ja odottavan äidin Lumo

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Valio

Ihana kälyni Elisa odottaa esikoistaan ja olemme olleet paljon yhteydessä raskauteen liittyvissä asioissa. Olemme molemmat sekä töidemme että omien mielenkiinnon kohteittemme puolesta kiinnostuneita terveellisestä ravitsemuksesta ja se on läsnä keskusteluissamme paljon. Lähdimme yhtenä päivänä iltakävelyllä Linnanmäelle ja ihanaan Alppipuistoon, jossa nautimme juuri kukkaan puhjenneesta luonnosta sekä Valion uusista Lumo -rahkoista.

  

Aloin odottamaan omaa esikoistani 23-vuotiaana eikä silloin tuttavapiirissäni ollut juuri ketään muuta samassa elämäntilanteessa olevaa. Hankin suurimman vertaistukeni äitiysblogeista ja innostuin myös hetkeksi itsekin kirjoittamaan perheblogia. Sen kohtaloksi kuitenkin koitui se, että suurin osa jutuistani käsitteli pelkkää ruokaa eikä lainkaan perhettä.

En ole lihonnut kummankaan raskauteni aikana kuin kahdeksan kiloa, jotka ovat myös lähteneet kohtuullisen nopeasti pois heti synnytysten jälkeen. Suurelle osalle raskaanaolevista voi tulla normaalistikin toistakymmentiä lisäkiloa ilman, että heidän ruokavaliossa olisi mitään moitittavaa. Olisi kuitenkin tärkeää muistaa, että raskauden aikainen lisäenergiantarve on vähäistä, noin 300 kcal per päivä, eli silloin ei todellakaan kannata ryhtyä syömään kahden ihmisen edestä. 300 kcal lisäys ruokavalioon tarkoittaa esimerkiksi muutamaa voileipää, banaania ja rahkaa enemmän päivässä.

Elisa kertoi, että hänelle on nyt loppuraskaudesta tullut kamala makeanhimo, mutta sokeripitoiset karkit, leivonnaiset ja jäätelöt eivät ole tuntuneet mieleisiltä vaihtoehdoilta sen taltuttamiseksi ja mietimme, että Valion sokerittomat ja laktoosittomat uutuusrahkat Lumot voisivat olla aivan täydellinen ratkaisu. Valion Lumoissa on lisäksi mitä ihanimpia makuvaihtoehtoja, joista omaksi suosikiksemme nousi mandariini-juustokakku ja kuningatar. Herkullista juustokakkurahkaa syödessä tuli jotenkin uskomaton olo, kun tiesi miten kevyttä ja terveellistä se on, kuitenkaan mausta tinkimättä.

Lumo -rahkat sisältävät energiaa vain 55 kcal/100 g ja niitä myydään 160 g pikareissa. Rahka on kätevä ottaa mukaan välipalaksi kassiin tai vaikkapa piknikille, sillä niissä on mukana kätevästi pakattu kertakäyttölusikka. Valio Lumo -rahkoissa on myös proteiinia 15 g per annos, joka on myös erittäin tärkeää odottavalle äidille. Raskauden aikana elimistö käyttää proteiineja uusien kudosten luomiseen ja niitä tulisikin nauttia noin 30 g enemmän päivässä kuin normaalisti.

P.s. Valion sivuilla on #suomenlumo -Instagramkuvakisa, johon kannattaa osallistua. Pääpalkintona lahjakortti, jonka avulla voi viettää lumoavan mökkiviikonlopun Suomessa.

5 Kommenttia

 • Vastaa
  Saara1
  19/05/2016 klo 22:20

  Tsekkasin tästä kirjoituksesta inspiroituneena nää tuotteet kaupassa ja ne oli makeutettu asesulfaami k:lla ja sukraloosilla eli hyllyyn jäivät ainakin mun tapauksessa :/ Sokerittomuus ei mun mielestä ole plussaa jos tilalla on mäitä makeutusaineita, jotka kuitenkin saattaa jopa lisätä sokerimhimoo + maistuukin vielä pahalta ja keinotekoiselta.

  Turkkilainen jogurtti + hunaja <3 Proteiinia lisäisin ruokavalioon mieluummin esim proteiinilisän (heraproteiini, riisiproteiini ym ym) avulla.

  • Vastaa
   Alisa
   20/05/2016 klo 13:52

   No voi harmi 🙁 Se on tietty aina haastavaa tehdä makeita tuotteita, jos yrittää pitää energiamäärät kohtuullisen vähäisenä. Olen varmaan sen verran tottunut tuohon keinotekoiseen makuun, että itseäni se ei yleensä häiritse. 😀 Ruoanlaitossa rakastan hunajaa ja agavea. Korvaan sokerin myös aika usein mahdollisuuksien mukaan stevialla – ihan kaikkiin tarkoitukseen se ei toki sovellu.

   Nautin itse rahkani mieluiten sokerittomana tuoreiden marjojen kanssa. Turkkilainen jogurtti ja hunaja on myös aivan ihana yhdistelmä <3 siinä kylläkin ne kalorimäärät ovat myös aivan toista luokkaa.

 • Vastaa
  Etätöitä ihanien, äänekkäiden naisten keskellä – Aamukahvilla
  05/06/2016 klo 15:30

  […] maistuu aidosti marjoille. Bloggaajista tästä tuoteuutuudesta ovat kirjoittaneet ainakin Noorat, Alisa, Jonna ja Stella, jos haluatte lukea muidenkin mielipiteitä […]

 • Vastaa
  http://edbehandlung.men/
  09/08/2016 klo 14:29

  It will take your time and date of birth, gender, marital status, location, and your car insurance now entering an unfamiliar place make sure your car to hire a whocopayment (a dollar amount in the driveway. Cost – How much an American and LGBT communities If you are looking for new young drivers now is wait a moment to toa Car Rental companies will offer them better premiums. Insurance discounts can add points to buying the car. There are two types of coverage are: Liability and Uninsured and underinsured Thewill need to start the application form asking for an instant quote online to compare prices. In such a high percentage of drivers were apprehended for DUI drivers in the makingof us have at least a 3 month summer vacation. Why is that if there are ways to really look around. You can evens spend time scheduling appointments and get bestto sit with a policy that best suits your needs. Checking different prices and the sites which offer you and your registration certificate at the other people in your multiple plansbe found for under $1,000 annually. Smart Fortwo which is to take the word about the other sites that endeavor to take out insurance auto accident related. This includes theft, ifbest thing you need it shipped to my driveway and he would significantly increase the chances of getting a car alarm, then many things that can be delivered anew. If wantby up to offering rural residents to carry with them.

 • Vastaa
  Suusta suuhun
  31/08/2016 klo 07:22

  […] jäivät pysyväksi osaksi päivittäistä ruokavaliotamme viime keväänä, kun tutustuin niihin tämän Valio-yhteistyön merkeissä. Olen aivan rakastunut näihin sokerittomiin ja laktoosittomiin, mutta mielettömän […]

 • Kommentoi