Kaupallinen yhteistyö, MAGGI


Sain mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen, jossa minulle tarjottiin mahdollisuuttaa soveltaa MAGGI Mix -tuotteita perheemme lempiarkiruokien valmistuksessa. Olen yleensä käyttänyt äärimmäisen harvoin vastaavia valmisateriaseoksia, mutta helpomman ruoanlaiton nimissä innostuin testaamaan MAGGI Mix -makkarakastikeseosta, jolla tällä kertaa maustoin perheemme kestosuosikin, ihanan uunimakkarapastan.


Syömme päivittäin hyvin pitkälti samoja ruokia, joita näette myös täällä blogissani. Meillä on monesti myös kausia, jolloin saatan tehdä useampana viikkona peräkkäin jotain samaa ruokaa, jolloin en sitä toki tuo joka kerta esille täällä tai some-kanavissani. Viime aikoina yksi sellainen on ollut esimerkiksi soija-makaronilaatikko, jonka perään myös lapsemme mankuvat lähes päivittäin.


Olen jo kauan suunnitellut viikon ruokalistamme aina etukäteen ja pyrin käymään kaupassa vain kerran viikossa, yleensä sunnuntai-iltaisin. Saatan hakea viikon loppupuolella jotain tuoretta lisää, mutta muuten yritän pysyä poissa isoista marketeista. Viikon ruokalistallamme muodostuu yleensä aina niin, että alkuviikosta teen jotain raikasta salaattia tai kalaa, viikon puolivälissä kaivan esille paremmin säilyvät juurekset, pavut ja herneet, ja joka viikko vähintään yksi ateria sisältää pastaa.


MAGGI Mix -valmisseokset ovat suunniteltu käytettäväksi niin, että ruokaa valmistettaessa niihin lisätään vain tuore liha ja kasvikset. Ruoan maustaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Uunimakkarapastaa tehdessäni en lisännyt siihen mitään muuta maustetta kuin makkarakastikepussin sisällön ja siitä tuli kerralla aivan täydellistä. MAGGI Mix -seoksia on olemassa seitsemän eri vaihtoehtoa ja niistä löytyy kaikki tarvittava tieto ruoan raaka-aineista sen valmistukseen ja erilaisiin tarjoiluehdotuksiin – ja seosten soveltamisvaihtoehtoja on tietysti loputtomasti. Seuraavaksi ajattelin kokeilla chili con carne -mixiä papu-avokadosalaatin kanssa tarjottavaan lihamurekkeeseen.


RESEPTI | 6 annosta
Uunimakkarapasta
400 g simpukkamakaroneja
2 tlk tomaattimurskaa
250 g tuoremakkaraa, chorizoa
1 pss MAGGI Mix -makkarakastikeseosta
250 g mascarponea
1 pallo bufalamozzarellaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 puska tuoretta basilikaa
OHJE | 30 min
- Laita uuni lämpenemään 200 °C.
- Keitä makaronit al denteksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kaada tomaattimurskat pannulle, lisää joukkoon MAGGI Mix -seos ja kiehauta. Purista joukkoon tuorechorizosta pieniä makkarapalloja. Anna hautua kypsäksi 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.
- Sekoita mascarponesta, mozzarellasta ja parmesaaniraastesta tasainen juustotahna.
- Laita kaksi kolmasosaa tomaatti-makkarakastikkeesta uuni kestävän vuoan pohjalle. Lisää päälle makaronit ja niiden päälle loput tomaattikastikkeesta. Tee juustotahnasta isohkoja nokareita ja asettele ne makkara-makaronivuoan pinnalle.
- Paista uunissa 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja vuoka saanut pinnalleen vähän väriä. Ruoan ei varsinaisesti tarvitse kypsyä enää uunissa.
23 Kommenttia
Jenni liemessä
18/08/2016 klo 13:45Testasin ja kuvasin eilen Chili Con Carnen 🙂 Pakko myöntää että olin vähän skeptinen tuleeko pussin mausteista tarpeeksi makua ja tulisuutta, mutta sehän ei kaivannut enää mitään! Lapsille laitoin vielä sekaan ranskankermaa, mikä leikkasi chililtä pahimman terän.
Alisa
21/08/2016 klo 23:37Olin siis aivan häkeltynyt miten hyvin tuo mix-seos oikeasti toimii! Siistiiä, en malta odottaa chili con carneasi. 🙂
Peggy
21/08/2016 klo 21:58Ihanan helpon kuuloista ja chorizo on piste iiiiin päälle <3
Alisa
21/08/2016 klo 23:38Itseäkin ihan nauratti tuon valmismausteseoksen käytön helppous. Yleensä olen joutunut maistelemaan ja maustelemaan tätä pitkään ja hartaasti 🙂
Sari
21/08/2016 klo 22:10No jos makkarana on chorizoa, niin ei voi mennä pieleen. Mielenkiintoinen ihan uusi tuttavuus tuo makkarakastikeseos.
Alisa
21/08/2016 klo 23:40Mielestäni MAGGIlla on ollut vastaavia jo kauemmin, mutta ovat nyt syksyllä uudistaneet koko Mix-tuoteperheen.
Minna Vuo-Cho
22/08/2016 klo 11:11Hmmm… pitääpä kokeilla. Noilla voisi saada mukavasti helpotettua viikon ruokalistaa. Koulut / työt kun tästä taas alkoivat niin pientä paniikkia ilmassa on ruokasuunnittelun puolella…
Alisa
22/08/2016 klo 11:15Sama täällä. Syyskuussa pitäisi palata koulutuksen mukaisen työn pariin viiden vuoden ”kotiloman” jälkeen. Ahdistaa ja pelottaa aivan älttömästi!
Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin
22/08/2016 klo 14:05Ei kyllä tavallisesti tulis pieneen mieleenkään kokeilla tuollaista valmisseosta, mutta tuo näyttää kyllä NIIN hyvältä, että täytyy katsella kaupassa hyllyjä vähän uusin silmin. 🙂
Alisa
22/08/2016 klo 22:30Hämmästykseni valmisseoksen toimivuudesta oli vähintäänkin yhtä suuri 😀
anne/ 52weeksofdeliciousness
22/08/2016 klo 14:59Lääh, ihanan näköinen makkarapasta! en ole törmännyt moisiiin valmisseoksiin, ehkä sitä tän postauksen jälkeen uskaltaisi kokeilla itsekin joskus, ainakin lopputulos näyttää NIIN hyvältä.
Mekin käydään kerran viikossa kaupassa ja pari pientä täydennysreissua saatetaan tehdä juuri tuoretavaran takia. Ja teen tosiaan viikon menunkin etukäteen, mutta meikäläinen tuppaa aina muuttamaan suunnitelmia ja teenkin aika usein raaka-aineista jotain aivan muuta mitä piti. HUPS!
Alisa
22/08/2016 klo 22:35Tuttu tunne! Viikon loppupuolta kohden sitä monesti alkaa soveltamaan vähän herkemmin. 🙂
Helinä
22/08/2016 klo 16:51Kunnon lohturuokaa! Maistuisi mulle just nyt! Nimim. Väsynyt töistä kotiin palaava zombie
Alisa
22/08/2016 klo 22:36😀
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
22/08/2016 klo 20:32makkara + pasta = eihän se voi olla kuin hyvää. Nyt tuli muuten ihan hillitön makkarakastike muusilla- himo…
Alisa
22/08/2016 klo 22:41Oh, makkarakastiketta ja muusia, kyllä kiitos! <3
Johanna
23/08/2016 klo 08:25Ah mitä ihanaa ruokaa -mascarponea ja kaikkea, nam!! Meillä jäänyt hyvin nihkeäksi makkararuuat kun ei syödä sianlihaa, mutta kun löydän taas jotain hyvää makkaraa tätä on tehtävä ihan varmana <3
Alisa
23/08/2016 klo 11:37Eiks se vähän niin oo, että mascarpone tekee ruoasta kuin ruoasta aivan taivaallista? 🙂 <3
Terhi
23/08/2016 klo 20:16No just kun on nälkä niin tappavia kuvia! Tein joskus taannoin pannilla makkarapastaa mutta tätä pitää kyllä kokeilla. I love cheese <3
Alisa
25/08/2016 klo 23:41And I Love you! <3 Olen myös ihan heikkona juustoihin ja monesti sanonkin, että voisin helposti alkaa kasvissyöjäksi, mutta täysin vegaaniksi en koskaan (never say never). 😉
Veera R.
27/08/2016 klo 13:55Me syödään tosi paljon pastaa, täytyy kyl kokeilla tällaista tuoremakkarapastaakin, varmasti uppois koko jengiin.
Alisa
31/08/2016 klo 10:37Hyvin lapsi ja aviomiesystävällistä ruokaa 😉
KULHORUOKA - CHILI CON CARNE – Liemessä
22/12/2016 klo 11:20[…] Suusta Suuhun Alisa kertoi ruokaviikostaan ja testasi oman arjen pelastajan uunimakkarapastan MAGGI Mix […]