Unelmien täytekakku

Juhlimme viikonloppuna 5-vuotiasta pikku prinsessaa. Meille on ollut jo pitkään selvillä, että tänä vuonna synttärikakussa tulee olemaan kunnon kermaa ja mansikoita, sillä Kukan allergiat ovat vihdoin väistyneet. Olen sen verran epävarma leipoja, että tilasin juhlapöydän tärkeimmän tekeleen ihanalta Yummy Baker -blogin Anskulta, johon sain ilon tutustua PING Helsinki -tapahtumassa toukokuussa.

Kakku oli juhlien ehdoton vetonaula ja se maistui aivan taivaalliselta. Kakun kerman joukkoon oli laitettu myös mascarponea ja tiputtelin sen pinnalle vielä vähän syreenejä juuri ennen kuin vieraat saapuivat. Juhlien ruokakuvasaldo jäi valitettavan vähälle, sillä 55 vieraassa olikin jonkun verran kestitettävää. En siis muistanut koko kameran olemassa oloa kuin vasta viimeisen vieraan lähdettyä.

Kakun lisäksi meillä oli tarjolla vähän vuohenjuusto-persikkasalaattia ja hodareita, joihin olin tehnyt täytteeksi wasabicremeä ja japanilaista kurkkusalaattia sekä jalapenocremeä, jalapenoja ja kuivattua sipulia. Nakeiksi valikoitui tietysti moninkertainen nakkikisailujen voittaja, Chef Wotkinsin Sörkän nakki sekä Poutun Tofu kasvisgrilleri.

En tiedä onko Ansku tekemästä kakusta reseptiä. Sen perään ovat jo monet kyselleet. Kannattaa kuitenkin pistää Yummy Baker -blogi ehdottomasti omiin kirjanmerkkeihin. Se on yksi suosikkini kaikista suomalaisista ruoka- ja leivontablogeista.

Ei kommentteja

Kommentoi