Tonnikalasalaatti ja avo­ka­do­vi­negretti

IMG_7334.JPG IMG_7330.jpg IMG_7340.JPG

Espooseen tuli kevät viikonlopun aikana ja pääsimme laittamaan takapihan terassin sekä puutarhan kuntoon kertaheitolla. Ostimme myös elämämme ensimmäisen yhteisen grillin, jos mukaan ei lasketa mökille joskus kiireessä hankittua 20 euron pallogrilliä. Tämäkään grilli ei kyllä ole mikään luksusjärjestelmä vaan ihan tavallinen ja toimiva hiiligrilli, joka saa kelvata niin kauan, kunnesse oikea tulee vastaan.

IMG_7341.JPG IMG_7331.JPG IMG_7349.JPG

Rakasta grillaamista. Kaikki lihat maistuvat aina himpun verran paremmalta, kun ne tulevat suoraan avotulen päältä – grillitomaateista, parsoista ja kesäporkkanoista puhumattakaan. Meillä kävi heti viikonloppuna grilli niin kuumana, että saimme tuhottua yhden ison hiilisäkillisen kokonaan ( eikä nyt saa muistuttaa, kenen vyötärölle kaikki ne ruoat siirtyivät ).

IMG_7343.JPG IMG_7344.JPG IMG_7338.jpg

Pakollisten pihvien ja makkaroiden jälkeen siirryimme kalan valmistukseen. Tein meille ruokaisan lounassalaatin chilijauheella ja mustapippurilla maustetuista tonnikalapihveistä, babypinaatista, rucolanversoista, kurkusta, iduista ja vihreistä edamame-pavuista. Valmistin salaatille myös ihanan avokadovinegretin ja tonnikalapihveille tulisen sriracha-cremen, joka varmisti sen, että lopputuloksena syntyi elämäni täydellisin salaatti.

IMG_7348.jpg IMG_7333.JPG IMG_7346.JPG
RESEPTI | 4 annosta

Tonnikalapihvit

2 kpl isoa ja tuoretta tonnikalapihviä

2 tl sitruunamehua

1 rkl öljyä

chilijauhetta

mustapippuria

suolaa

 

Salaatti

200 g babypinaattia

60 g rucolanversoja

1 kpl kurkku

2 dl tuoretta korianteria- ja lehtipersiljaa

300 g edamame-papuja

100 g mung-pavun ituja

 

Avokadovinegretti

1 kpl kypsä avokado

1 kpl sitruunan mehut

1½ dl öljyä

½ dl riisiviinietikkaa

mustapippuria

suolaa oman maun mukaan

 

Sriracha-creme

200 g ranskankermaa

1-2 rkl chilikastiketta (sriracha tai vastaava)

½ kpl sitruunan mehu

1 tl vaaleaa siirappia tai hunajaa

2 rkl kapriksia

mustapippuria

OHJE
  1. Valele tonnikalapihvien pintaan öljy. Ripottelen kaikille pinnoille chilijauhetta, mustapippuria ja suolaa. Jätä maustumaan, kunnes salaatin muut osat ovat valmiit.
  2. Yhdistä kaikki salaattiainekset isossa ja laakeassa kulhossa.
  3. Laita avokadovinegretin ainekset korkea reunaisene kulhoon ja aja tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä, mikäli kastike tuntuu liian paksulta. Se kuuluu olla helposti kaadettavissa.
  4. Yhdistä sriracha-cremen ainekset pienessä kulhossa lusikalla sekoitellen. Lisää tulisuutta chilikastikeella oman maun mukaan.
  5. Paista tonnikalapihvit todella kuumalla grillillä tai pannulla 2 minuuttia per puoli. Pihvi on parhaimmillaan, kun se jää keskeltä hieman raa’aksi. Leikka pihvit kahteen osaan.
  6. Kaada salaattiin hieman valmista vinegrettiä ja sekoita kevyesti. Aseta salaatin pinnalle tonnikalapihvit ja tiputtele sinne tänne hieman sriracha-cremeä.
  7. Jätä loput kastikkeet pöytään, jotta niitä voi ottaa lisää tarvittaessa. Kastikkeiden kanssa ei kannata lotrata ennen kuin salaattiannokset ovat lautasilla.

Ei kommentteja

Kommentoi