
En yksinkertaisesti jaksanut tehdä tänä vuonna blogijoulukalenteria, tai edes adventtikalenteria. Olen vain ihaillen seurannut muiden ahkerampien aikaansaannoksia, lähinnä Hannan soppaa ja Ku ite tekee -blogia. Haluan kuitenkin muistaa teitä jotenkin näin aaton lähestyessä ja antaa joululahjana yhden kaikkien aikojen parhaista pastaresepteistä eli WTC:n entisen Spaghetterian Al limone con gamberetti e zucchinen.


Ravintola Spaghetteria oli pitkään yksi suosikkiravintoloistani. Kävin siellä usein lounaalla ja viikonloppuisin suosimme kaksi pastaa + karahvi viiniä -tarjousta. Söin myös melkeinpä joka kerta saman annoksen, al limone con gamberettin, jossa spagetti tarjoillaan ihanassa sitruuna-voikastikkeessa katkarapujen ja kesäkurpitsan kera. Tuo pasta-annos oli niin hyvä, että se valittiin joskus vuosia sitten City-lehden toimesta Stadin parhaaksi.


Olin siis syystä täysin musertunut, kun WTC:n rempan vuoksi Spaghetteria suljettiin. Viime kesänä sain kuitenkin kuulla ilouutisia, kun yllättäen huomasin, että Spaghetteria oli avattu uudelleen kauppakeskus Kaaressa ja Jumbossa. Menimme sinne välittömästi syömään, mutta suureksi pettymyksekseni jouduin huomaamaan, että ravintolan taso oli täysin romahtanut. Hinnat olivat nousseet, annokset pienentyneet, pasta ylikypsää ja kaiken kukkuraksi kaikesta puuttui maku. Ravintolan epäsiisti lounasruokalamaisuus tarjottimineen ja noutopöytineen teki suorastaan surulliseksi. Suosittelenkin säästämään rahat ja tekemään itse legendaarisen al limone con gamberettin – se on yllättävän simppeli.

RESEPTI | 2 annosta
Spaghetti al limone con gamberetti
250 g spagettia
(karkeaa meri)suolaa
150 g pakastekatkarapuja
½ kesäkurpitsa
100 g voita
3 rkl vettä
3 keltuaista
½ sitruunan mehut
ruohosipulia
mustapippuria
OHJE
- Sulata ja valuta katkaravut hyvissä ajoin.
- Pilko kesäkurpitsa ja kuullota pannulla pari minuuttia.
- Keitä spagetti runsaasti suolatussa vedessä – näin siihen tarttuu makua eikä ruokaan tarvitse lisätä suolaa enää lainkaan.
- Sulata voi. Vatkaa munan keltuaiset ja vesi sekaisin vesihauteessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena norona koko ajan sekoittaen. Jatka, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Lisää lopuksi joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
- Valuta spagetti, lisää joukkoon kesäkurpitsat, katkaravut ja kastike. Sekoita huolella ja kuumenna sen verran, että ravut lämpenevät. Viimeistele annos ruohosipulisilpulla ja mustapippurilla.
8 Kommenttia
Anne
19/12/2016 klo 15:53Haha, siis väsytti ajatuskin että olisi itse tehnyt edes adventtikalenterin mutta ihana lukea muiden joulukalentereita ja fiilistellä <3 fiilistelen myös tätä sun pastaa.. NAMIIIII! silloin kun muinainen Spaghetteria oli vielä olemassa se oli niiin hyvä.
Alisa
19/12/2016 klo 17:45Spaghetteria oli maailman parasta! Just oikein muisteltiin pastalautasellisten äärellä miten joskus oltaisiin just lähdetty jouluostoksille ja sen jälkeen Spaghetteriaan lounaalle <3
Hanna / Hannan soppa
22/12/2016 klo 00:22Oi oi oi, tämä menee kyllä niin testiin. Mä en kovinkaan usein käynyt Spaghetteriassa, mutta muistelen, että siellä oli kelvolliset pastat. Ja ne on kyllä aina olleet aika kiven alla ravintoloissa. Ootko jo testannut sitä Hansin Pastaboxia Itiksessä?
Alisa
30/12/2016 klo 12:05Siis kävin testaamassa ja oli suoraan sanottuna ihan paska! Pastakastikkeet vetisiä ja aivan ylikypsiä. Savulohikastike oli tönkkösuolainen ja valkosipulinen, ja se kerma oli sellaista läpikuultavaa vettä. Lisäksi aivan älyttömän vaikeeta syödä spagettia niistä take away -pahvilaatikoista, kun ne sivuille avattavat kannet olivat tosi korkeat ja osuivat koko ajan naamaan kun yritit saada suutasi vähän lähemmäs aterinta 😀 Never again!
Nti Papu
02/01/2017 klo 22:26Hyvän hinta-laatusuhteisen pastapaikan kun löytäis. Minäkin muistan spaghetterian ja se oli kyllä hyvä paikka. Mutta jestas tää sun pastasi sai kyllä kunnon kuolautumisrefleksin 😀 Tätä ehdottomasti tulen tekemään asap! 😛
Sankari
11/02/2017 klo 21:24Jeee! Täytyy koittaa tätä. Oli ihan mun lemppari annos. Testasin myös Kaaren paikan, ei ollut samaa laatua ja fiilis oli hivenen ”pikaruokala”. Kiitos reseptistä! T:Sankari 😉
Alisa
11/02/2017 klo 21:56Oi Sankari, my love! Oon aina tiennyt, että meillä on joku voimakkaasti yhdistävä tekijä <3 Kannattaa tosiaan unohtaa ne Spaghetterian irvikuvat ja tarttua keittokauhaan itse - tällä ohjeella siitä tulee just sitä aitoa. Puss!
Suusta suuhun
21/08/2017 klo 08:01[…] Tahnojen valmistamisesta innostuneena tein rapupastan lisukkeena tarjottavalle kauraleivälle nopean levitteen soseuttamalla Earth Controlin mausteöljyssä marinoituneista valkosipulinkynsistä ja valkopavuista herkullisen maustetahnan. Valkosipulien mausteölyssä on jo valmiiksi yrttejä ja chiliä, joten valmis levite ei kaivannut enne tarjoilua kuin hyppysellisen suolaa. Jos Earth Controlin tuotteet eivät ole vielä aikaisemmin tulleet tutuksi, kannattaa niitä käydä vilkaisemassa valmistajan FB-sivuilla, josta muuten löytyy paljon kivaa reseptiikkaa tuotteiden ympärille. Ohje meidän rapupastaan löytyy seuraavan kuvan alta ja pian sitä tulee seuraamaan se toinen ihana rapupasta, jonka eilen kokkasimme. Kolmas hyväksi todettu, mutta vähän haastavampi rapupastaresepti, al limone con gamberetti, löytyy tämän linkin takaa. […]