Perheemme lempikotiruoat 1/3: siskonmakkarakeitto

siskonmakkarakeitto9 siskonmakkarakeitto2

Blogissa alkaa nyt kolmiosainen arkiruokasarja, jossa jaan meidän perheen jäsentemme lempikotiruokareseptit. Ensimmäisenä vuorossa on perheemme pienimmän, syksyllä neljä vuotta täyttävän Kiian, suosikkiruoka siskonmakkarakeitto. En itse asiassa edes tiedä, mistä neidin into juuri tuota makkarakeittoa kohtaan on juontanut. Olen aikaisemmin tehnyt siskonmakkarakeittoa korkeintaan kerran tai kaksi vuodessa, mutta nyt kuitenkin Kiian kovaksi kasvaneen siskonmakkarakeittohimon vuoksi valmistamme sitä jopa muutaman kerran kuukaudessa.

siskonmakkarakeitto6 siskonmakkarakeitto8

Olen kyllä omassa lapsuudessani syönyt ja pitänyt siskonmakkarakeitosta paljon. Arkea ajatellen sehän on mitä nopein ja helpoin ruoka valmistaa. Olen joskus kiireessä jopa oikonut sen verran, että olen ostanut kaupasta valmiiksi kuoritut, mutta paloittelemattomat keittojuurekset. Pyrin kuitenkin välttämään pakastekuutiokasviksia viimeiseen asti, koska niistä tulee jotenkin niin teollinen vaikutelma. En lisää keittoon aina välttämättä edes perunaa, mutta siitäkin huolimatta ainesten yleinen suhde on joka kerta sama: kaksi litraa lientä, kilo kasviksia (sisältäen perunaa tai ei) ja kilo makkaraa. Jos olen joskus yrittänyt vähentää siskonmakkaran määrää, on lopputulos ollut se, että olen joutunut hakemaan sitä seuraavana päivänä kaupasta lisää, joten muistakaa: makkarasta ei koskaan saa tinkiä.

siskonmakkarakeitto5 siskonmakkarakeitto3
RESEPTI | iso kattilallinen

Siskonmakkarakeitto

2 l kasvis- tai lihalientä

10 maustepippuria

600 g keittojuureksia

400 g perunaa

1 kg siskonmakkaraa

persiljaa

ripaus suolaa

OHJE
 1. Kuori ja pilko keittojuurekset (porkkana, selleri, lanttu, purjosipuli).
 2. Kiehauta keittoliemi, lisää maustepippurit ja paloitellut keittojuurekset. Jätä poreilemaan miedolle lämmölle.
 3. Kuori ja pilko joukkoon myös perunat. Keitä 15 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.
 4. Purista siskonmakarat keiton joukkoon kuorestaan peukalon ja etusormen avulla. Jatka keittämistä vielä nelisen minuuttia.
 5. Maista liemeä ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja lopuksi myös hienonnettu persilja.

1 Kommentti

 • Vastaa
  Suusta suuhun
  11/08/2017 klo 08:01

  […] lempiarkiruokareseptit. Ensimmäisenä vuorossa oli perheemme pienimmän lempiruoka, siskonmakkarakeitto, ja nyt olisi luvassa perheemme toisiksi pienimmän 6-vuotiaan Kukka-tytön suosikki, […]

 • Kommentoi