
Olen ehtinyt jo useamman kerran hehkuttaa Jonna Vormalan uutta Jäävuoren huippu -salaattikirjaa, jonka ohjeilla olen käytännössä katsoen elänyt viimeisen viikon. Kirjan on kustantanut Hannan ja Joonaksen No Tofu Publishing, ja pyysin heiltä yhden kappaleen Jäävuoren huipusta myös teille arvottavaksi.

Nyt siis voit voittaa itsellesi uuden lempikeittokirjani kirjoittamalla mitä tahansa tämän jutun kommenttikenttään. Olisi tietysti todella kiva kuulla, mikä on juuri sinun suosikkisalaattisi. Loppumattomalle inspiraationnälälleni on kaikki vinkit enemmän kuin tervetulleita.

Arvonta alkaa välittömästi ja loppuu äitienpäivänä 8. toukokuuta klo 20:00. Otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti, joten muista jättää sähköpostiosoitteesi kommenttiboksiin sille tarkoitettuun lokeroon – näin se näkyy vain minulle.
RESEPTI | 2 annosta
Sinihomejuustosalaatti
4 varsisellerin vartta
80 g pinaattia
80 g sinihomejuustoa
1 dl saksanpähkinöitä
½ sitruunan mehut
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus suolaa
OHJE
- Pilko varsisellerin varret
- Levitä pinaatinlehdet tarjoiluastialle ja lisää varsisellerin varret niiden päälle.
- Murustele sinihomejuusto ja saksanpähkinät salaattipohjan päälle.
- Mausta öljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
68 Kommenttia
Emmi M
02/05/2016 klo 09:19Ihana arvonta! Moni on jo tuota kirjaa ehtinyt kehumaan 🙂 Suokkari-salaatit vaihtelee, mutta eniten minun salaatteihin eksyy papuja/linssejä, yrttejä, broccolia, siemeniä/pähkinöitä ja jotain hyvää öljyä ja viinietikkaa kastikkeeksi. Tällä hetkellä kovassa käytössä ihanan paahteinen kurpitsa-öljy.
Alisa
02/05/2016 klo 09:38Pavut ja linssit toimivat salaateissa täydellisesti! 🙂 Tuovat ihanaa ruokaisuutta ja rakennetta. Olen koko kevään kärsinyt jonkin sortin kikherneaddiktiosta ja söin tämänkin salaatin jämät vielä seuraavana päivänä lounaaksi kikhernepurkillisen kanssa 😀 Onnea arvontaan!
Mallaspulla
02/05/2016 klo 09:22Kävin jo kurkkimassa tätä kirjaa kirjakaupassa ja ihastelin osuvia reseptejä. Tällä hetkellä salaatit, joissa on esimerkiksi pikkelöityjä kasviksia tai Lähi-idän makuja ovat suosiossani. Ja aina pitää olla paljon pähkinöitä joukossa 🙂
Alisa
02/05/2016 klo 09:40Oh pikkelöidyt kasvikset <3 Olen unohtanut ne täysin salaateistani. Kiitos muistutuksesta. Menee kokeiluun asap! Onnea arvontaan!
Kirsi
02/05/2016 klo 09:51Salaattien lisäksi kirjassa oli aivan mahtavia kastikereseptejä.
Alisa
02/05/2016 klo 10:57Joo niin onkin! Sieltä löytyy kaikkea sinaappisoosista Nuoc cham -vinegrettiin.
Jani Toikka
02/05/2016 klo 10:01Jes mulle kirja! 🙂
Alisa
02/05/2016 klo 10:57Onnea arvontaan! 🙂
Jossu
02/05/2016 klo 10:22Oi voittaisinpa tämän! Suosikkisalaattini koostuvat yleensä useasta eri komponentista, mutta perus vihreän pohjan + kurkun lisäksi tykkään yhdistää avokado + savulohi + herne, kikhernepyörykät/falafelit + mozzarella + balsamicosiirappi + auringonkukansiemen, kana + feta + pavut/herneet ja jokaisen kanssa joko rapsakkaa leipää tai täysjyväcouscousia tai perunaa tai pastaa 🙂
Alisa
02/05/2016 klo 11:01AH NAM! 🙂 Luen täällä nälkäisenä suosikkisalaattiaineslistaasi ja meinaa taju lähteä. Mmmm-m, jo on herkullista. Jotain tämänlaista kun saisi just nyt! 😀
Riitta
02/05/2016 klo 10:36Voi, tuon kirjan haluaisin.
Alisa
02/05/2016 klo 11:01Onnea arvontaan! 🙂
r
02/05/2016 klo 11:43Lempparisalaattia on niin vaikee valita, sillä mieli vaihtee satokauden, raaka-aineiden ja ”pinttymysten” mukaan. Tärkeintä et aina löytyy vihreetä, ruokaisuutta ja raikkautta!
Alisa
02/05/2016 klo 12:53Hehheh, tuttuja noi pinttymykset 😀 Onnea arvontaan!
Netteriina
02/05/2016 klo 12:21Mukana ihanan kirjan arvonnassa! Mielestäni parhaita salaattiaineksia ovat kaikki mehukkaat ja raikkaat ainekset esim. melonit 🙂
Alisa
02/05/2016 klo 12:54Joo niin on! Eilen tein juustosalaatin, johon grillasin tuoretta ananasta. Aivan sairaan hyvää 🙂
Kaisla
02/05/2016 klo 14:10Ehdottomia lemppareitani on perussalaattipohja mozzarellalla, pistaasipähkinöillä, yrttiöljyllä, pestobulguurilla ja tapenade-crostineilla.
Alisa
04/05/2016 klo 12:24Kuulostaapa harvinaisen hyvältä. Pestobulguria täytyy ehdottomasti kokeilla mozzarellan kanssa. 🙂
Tuovi
02/05/2016 klo 14:40Jee! Kirja näyttää just siltä, että sieltä vois löytyä mun uusi lempparisalaatti. Päivitystä kaivattaisiin kyllä mun salaattirepertuaariin!
Alisa
04/05/2016 klo 12:24Onnea arvontaan!
Jenny
02/05/2016 klo 15:23Oi tuo kirja olisi ihana!
Rakastan kaikkia erilaisia salaatteja, mutta aina uusi inspiraatio kelpaisi 🙂
Myös blogisi on ihana ja jään varmasti seuraamaan tätä myös täältä uudelta paikalta 🙂
Alisa
04/05/2016 klo 12:25Voi kiitos kauniista sanoistasi 🙂 Onnea arvontaan!
Marja
02/05/2016 klo 15:34Ai että, olen niin haaveillut tuosta kirjasta! Salaatit ovat parhautta, ja hyvässä salaatissa on rapeutta, raikkautta ja täyteläisyyttä. Eilisellä vappubrunssilla rakastuin Köketin tarjoilemaan simppeliin vuohenjuustosalaattiin, ja aion testailla samanlaista kotona lähiaikoina!
Alisa
04/05/2016 klo 12:25Oikein tehtynä vuohenjuustosalaatti on parhautta 🙂
Ilona
02/05/2016 klo 16:20Jos ei onni suosi, niin on pakko itse ostaa kirja!! Salaatit on maailman parasta sapuskaa, piste. 🙂 Tässä lähikuukausina suosikiksi on noussut sinihomejuusto-taateli-paahdettu manteli-kombo, johon sitten spruuttaan balsamico-siirappia…N-A-M!!!!
Alisa
04/05/2016 klo 12:28Harvoja kirjoja voi suositella yhtä vilpittömästi!
Sinihomejuusto ja taatelit ovat taivaallisia yhdessä. Olen joskus maistanut jotain raakakakkutyyppistä viritelmää samoista raaka-aineista. 🙂
Noora
02/05/2016 klo 17:36Uuh tahtoo tahtoo! Salaatit on huippuja!
Alisa
04/05/2016 klo 12:33Arvontaonnea!
Titiuu
02/05/2016 klo 17:44Kevään tullen rupeaa aina tekemään mieli klassikkokesäsalaattia vuohenjuustosalaattia hunajalla. Mums!
Alisa
04/05/2016 klo 12:37M-mmm! Mulle kans!
Petra Ilona
02/05/2016 klo 18:57Kvinoa-feta-marinoitu punasipuli-yhdistelmä on ihana! Talvella maistuu paahdetuista juureksista, pavuista ja tuoreista yrteistä tehty salladi. 🙂
Alisa
04/05/2016 klo 12:39Tykkään erityisen paljon salaateista, joihin laitetaan kvinoaa, bulguria tai vaikkapa ohraa. Tuovat ihanaa ruokaisuutta ja tekstuuria.
Onnea arvontaan!
Päivi
02/05/2016 klo 20:04Olen jotenkin hurahtanut varsiselleri+porkkana yhdistelmään. Voisin niitä syödä salaatteissa ihan kuinka paljon vaan 😀
Alisa
04/05/2016 klo 12:49Varsiselleri on ihanaa! 🙂
Titta
02/05/2016 klo 21:10Herkullisen kuuloinen ohje!
Minun salaatteihini on erilaiset hedelmät alkaneet hiipiä kevään tullen kuten melonit ja granaattiomenat. Tämä ohje huutaa jotenkin testaamaan itseään päärynän kanssa.
Alisa
04/05/2016 klo 13:45Ooh mikä idea! 🙂 Hedelmät sopivat salaatteihin ihanasti. Itseni tulee käytettyä niitä aivan liian harvoin, mutta yrtiän kunnostautua asiassa ja kokeilen heti tänään tuota pärynää tämän salaatin kanssa. 😉
Alisa
09/05/2016 klo 08:33Onnea Titta! Olet voittanut salaattikirjan, laitoin sinulle sähköpostia. 🙂
Noora
02/05/2016 klo 21:26Mun lempisalaattiin tulee ainakin pinaattia, paahdettua bataattia ja kikherneitä, kruunattu murskatulla fetalla ja tahinikastikkeella. Nam!
Alisa
04/05/2016 klo 20:58Feta ja tahini kuulostaa mielenkiintoiselta, eipä olisi tullut itselleni mieleen. Kiitos vinkistä! 🙂
Yukiko
03/05/2016 klo 05:44Oih, toi salaattikirja vaikuttaa niin hyvältä. Mun lemppareita on ehkä KAIKKI salaatit 😀 Mut ehkä useimmiten laitan mun salaattiin dijonilla maustettua tonnikalaa (http://ketunhanta.blogspot.fi/2015/10/everyday-cooking-tuna-salad.html) ja erinäisiä rapeita salaattiaineksia (jäävuorisalaatti on aliarvostettua 😉 Itsehän rakastan sen rouskuvaa rakennetta, täytyy vaan osata valita oikea yksilö kaupasta). Marinoidut latva-artisokat on myös YUM!
Alisa
04/05/2016 klo 21:03Joo siis kyllä jäävuorisalaattikin toimii oikeassa kontekstissa. Itselleni jäävuorisalaatin täytyy olla aina kerällä ja se on paloiteltava kevyesti käsillä repien. Veitset ja Järvikylän jääsalaattiruukut ynnä muut -pussit voi jättää suosiolla hyllyyn.
Ja btw, ihana resepti. Terv, Tonnikala-addikti
Satu
03/05/2016 klo 09:05Tykkään salaateista tosi paljon 🙂 Yksi suosikkitäytteistäni on vuohenjuusto ja viikunat.
Alisa
04/05/2016 klo 21:04Oi kyllä! Onnea arvontaan 🙂
Hanna
03/05/2016 klo 10:27Sulla on ihania reseptejä, joita monia ehdin jo kokeilla Maku.fi urasi aikana. 🙂 Saalateista lemppari on tällä hetkellä cobb-salaatti ja myös savulohi toimii salaatissa hienosti.
Alisa
04/05/2016 klo 21:07Cobb on vähän sellainen all-in-salaatti. Törrrrkeen hyvää ja sen jälkeen muistaa kyllä syöneensä 😉 En ole tehnyt sitä kuin ehkä kerran, mutta se oli aivan hurjan hyvää. Niin taitaa olla kaikki, joihin yhtenä ainesosana lisätään pekonia. 😀
Minttu
03/05/2016 klo 11:21Pinaatti, paahdettu munakoiso ja vuodenjuusto kuuluvat lemppareihin, mutta kaikkea uuttakin on kiva välillä kokeilla
Alisa
04/05/2016 klo 21:08Paahdettu munakoisto – sanat eivät riitä kuvamaan kuinka hyvää se on! Ah, nam!
Joliel
03/05/2016 klo 17:37Varsinaista suosikkisalaattia ei ole, sillä syön salaattia päivittäin ja vaihtelen sisältöä fiiliksen mukaan. Suosikkitäytteitäni ovat pähkinät, paahdettu kesäkurpitsa, feta ja ananas.
Alisa
04/05/2016 klo 21:10Teen huomenna lounassalaatin, johon ajattelin laittaa grillattua kesäkurpitsaa, tomaattia ja fetaa. Jokainen edellä mainituista toimii aivan taivaallisen kuumennettuna. Ihanaa!
Tiina / Kakkupuutarha
03/05/2016 klo 18:51Aijai, raikkaat salaatit ovat kyllä ihan parasta arkiruokaa. Useimmiten tulee ehkä tehtyä sitä tuttua ja turvallista halloumisalaattia. Tamperelaisen 931-baarin tyylillä avokadon, tomaatin ja taateleiden kanssa. Uusin villitykseni salaattien saralla on nykyään linssit. En saa niistä tarpeekseni!
Alisa
06/05/2016 klo 00:06MIelenkiintoinen kombo, woww! 🙂 Linssit ovat myös täällä kovassa suosiossa.
Nanna
03/05/2016 klo 22:35Nam! Lämpöaallon helliessä ja torin vieressä asuessa on raikas salaatti helppo tehdä tuoreista torin antimista. Eikä salaatti paljon opiskelijan kukkaroakaan rasita 🙂 tämän hetken lempparina parsa, jonka ympärille kokoan eri variaatioita. Siihen ei kyllästy!
Alisa
06/05/2016 klo 00:08Onnea arvontaan ja nautinnollista parsakautta 😉
Lilli
04/05/2016 klo 08:13Oi, tämä kirja kuulostaa hyvältä! Näin keväisin ja alkukesällä suosikkini on varhaiskaalisalaatti, johon yksinkertaisuudessaan tulee sitruunavinaigrettella maustettua varhaiskaalia ja porkkanaa suikaloituna, fetaa ja jonkinlaisia siemeniä/pähkinöitä. Raikasta ja rapsakkaa!
Alisa
06/05/2016 klo 00:10Syön varhaiskaalisalaattia vähintään kaksi kertaa viikossa aina sesongin aikana. Ihanaa 🙂
Henla
04/05/2016 klo 09:50Ihana kirja, sopisi hyvin minun toistaiseksi hyvin suppean reseptikirjakokoelman jatkoksi! 🙂
Itseäni salaateissa (kuten muuallakin) miellyttää suolaisen ja makean kombot. Käytännössä siis salaattien kohdalla peruspohjaan lisänä joku juusto+hedelmää/marjaa. Mansikka-halloum, meloni-vuohenjuusto jne. Slurps!
Alisa
06/05/2016 klo 00:11Suolaista, makeaa, etikkaista, rapsakkaa, pehmeää – vähän kaikkea 🙂
Onnea arvontaan!
Mia
04/05/2016 klo 10:58Varmasti mahtava kirja! Tämänhetkiseen suosikkisalaattiin tulee ”peruspohjan” päälle kevyesti paistettuja kasviksia (viimeksi parsakaali, kesäkurpitsa, herkkusieni ja paprika), siemeniä/pähkinöitä, basilikaa ja parmesania. Ja vaikkapa ihan balsamico-soossi 🙂
Alisa
07/05/2016 klo 11:16Paistamalla kasviksista saa niin paljon enemmän irti. Toimii salaateissa aivan täydellisesti! Onnea arvontaan 🙂
Nelliina
05/05/2016 klo 21:04Cantaloupe-melonia olen nyt viime aikoina lykännyt broilerin kaveriksi salaattiin 🙂 Ihana arvonta <3
Alisa
07/05/2016 klo 11:16Arvontaonnea! 🙂
Saara1
06/05/2016 klo 09:31Jee, tästä kirjasta riittäisi kyllä inspiraatiota koko kesäksi! 🙂 Kokeilinkin jo suosituksestasi tuota tattis-salaattia ja se oli ihan täydellistä, loustava idea lisätä ohraa salaatin sekaan. Itse tykkään ylipäänsä salaateista joissa on monipuolisesti eri vihreitä, suosikkikastikettani sitruunavinaigretteä ja usein myös pähkinöitä, saksanpähkinä toimii salaateissa minusta parhaiten. Myös paahdettu päärynä ja homejuusto ovat salaatissa loistoyhdistelmä. Lähiaikoina olen ajatellut talvella Epic Foodsilta lounaaksi tilaamaani salaattia, jossa oli korvasientä, homejuustoa ja pekonia…
Alisa
07/05/2016 klo 11:14Korvasieni-homejuusto-pekonisalaatti kuulostaa uskomattomalta, woww! 😀 Miten paahdat päärynät, uunissa? kuorineen puolikkaina?
Onnea arvontaan!
Skibe
06/05/2016 klo 15:53Oih, ihanalta vaikuttaa tämä kirja! Aasialainen kaalisalaatti on oma ikuinen ykkössuosikkini! Ja kesällä vielä lasi kylmää rieslingiä rinnalle, ah!
Alisa
07/05/2016 klo 11:12Aika täydellisen kuuloista! Aasialaiset maut ovat ihania salaateissa eikä rieslingin kanssa voi koskaan mennä pieleen. 🙂
Kaisa
07/05/2016 klo 12:50Mun lempparisalaatti vaihtelee tietysti aina sesongin mukaan, mutta ehkä kaikista parhaita ovat vuohenjuuston ympärille rakentuvat! Tein myös viime kesänä salaatin, johon tuli kaikkia tortillatäytteitä – se oli myös tosi hyvää!
Laurs
07/05/2016 klo 13:50Moi!
Olen todella huono ruuanlaittaja joten en osaa mitään hyvää reseptiä tähän laittaa, ja siksikin kirja tulisi tarpeeseen Vaikuttaa tosi kivalta kirjalta, kesää kohden raikkaat salaatit on aina hyvä valinta :)!
Rige
07/05/2016 klo 16:46Ooh! Tällä hetkellä suosikkini on melkoisen perus: rucolaa, fetaa, kanaa yms perusjuttuloita. Mutta syksymmällä ja talvella erityisesti juurespohjaiset salaatit maistuvat: bataattia, paahdettuja kurpitsansiemenia, rucolaa, punajuurta, fetaa ja marinoituja punasipuleita!