Siitakesieniä ja kookoslohta paperissa

Kaupallinen yhteistyö, Puhtaasti Kotimainen & Asennemedia

Sienet ovat lempiherkkuani, kuten olette varmasti jo huomanneet. Poistun vain hyvin harvoin kaupasta ilman herkku- tai siitakesienirasiaa, sillä ne sopivat aivan täydellisesti kaikkiin aasialaishenkisiin ruokiin ja makuihin. Olikin tästä syystä todella iloinen, kun pääsin tekemään sieniyhteistyön Puhtaasti Kotimaisen kanssa ja jakamaan yhden parhaista sieniresepteistäni.

Ennen yhteistyötä en ollut koskaan ajatellut, että kaupasta aina mukaan nappaamani sienet ovat todellista lähiruokaa – niitä viljellään Suomessa läpi vuoden, ja ne ovat kaiken päälle todella puhtaita ja terveellisiä. Sienet sisältävät paljon kuituja, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita eikä juurikaan rasvaa. Kotimaassa viljellyn sienen tunnistaa muuten sirkkalehtimerkistä, joka on näkyvillä tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa oikeassa ylälaidassa.

RESEPTI | 4 annosta

Siitakesieniä ja lohta paperissa

200 g (2 rs) siitakesieniä

400 g nahatonta lohta

1 dl kookoskermaa

1 rkl kookosöljyä

1 rkl vihreää currytahnaa

½ limetin mehut + ½ limetti siivutettuna

4 kevätsipulin varret

1 chilipalko

1 valkosipulinkynsi

ripaus suolaa

mustapippuria

1 puska thai-basilikaa

4 siivua leivinpaperia

3 dl ohrahelmiä

OHJE
  1. Laita uuni lämpenemään 180 °C.
  2. Viipaloi sienet ja lohi. Hienonna chili, valkosipulinkynsi ja kevätsipulin varret.
  3. Sekoita kookoskerma, öljy, currytahna, puolikkaan limetin mehut ja ripaus suolaa keskenään.
  4. Leikkaa leivinpaperista neljä suorakaiteen muotoista (30 x 40 cm) palaa. Asettele neljännes lohesta, sienistä, kevätsipulista, chilistä, valkosipulista ja kookoskastikkeesta paperin toiseen laitaan. Viimeistele muutamalla thai-basilikan lehdellä, pienellä limeviipaleella ja ripausella mustapippuria. Käännä toinen puoli leivinpaperista päälle, taittele reunat ylös ja nipistä yhteen.
  5. Laita paketit uunivuokaan ja paista uunissa 18 minuutin ajan.
  6. Keitä neljän hengen annos ohrahelmiä paketin ohjeen mukaan.
  7. Tarjoile sieni-lohipaketti suoraan paperista. Koristele annos halutessasi hienoksi silptuilla thai-basilikanvarsilla ja kirjolohen mädillä.

Ei kommentteja

Kommentoi