Ravintola Ö – Taste of Helsinki

Yhteistyössä Taste of Helsinki, pressimatka

Tämän viikon torstaina alkaa vihdoin vuoden paras ja odotetuin ruokafestivaali Taste of Helsinki. Tällä kertaa suomalaisten huippuravintoloiden joukossa on myös yksi ulkomaalainen ravintola, tallinnalainen ravintola Ö. Pääsin viime viikolla maistelemaan Ö:n menua läpi yhdessä WTD:n Natalian kanssa ja täytyy sanoa, että ravintola Ö:n ruoat tulevat varmasti olemaan koko ruokafestivaalin parhaimmistoa.

Ravintola Ö on valittu kahtena vuotena Tallinnan parhaaksi ravintolaksi, joten odotukset ruokien suhteen olivat kovat. Heti pöytään saavuttuamme saimme maisteltavaksemme keittiön tervehdyksen, joka sisälsi kuivatun lohennahkasipsin ja ilmakuivattua possunniskaa mustikanlehteen pujotettuna. Varsinainen ruokahurmos syntyi kuitenkin vasta ensimmäisen oikean annoksen saavuttua pöytään. Se oli yksi tähän astisen elämän parhaista tartareista; hirvitartaria mustavalkosipulikastikkeessa, villivalkosipulin versoja ja jäkälää. Tätä hirvitartaria tullaan tarjoilemaan myös Taste of Helsingissä ja aion syödä sen jokaisena päivänä ainakin kertaalleen.

Heti hirvitartarin perään saapui ravintolan toinen Taste of Helsinki -annos, selleriä kolmella tapaa, karamellisoitua voita, herakastiketta ja sellerinlehtiä. Pidän selleristä, mutta en jotenkaan osannut kuvitella, että näinkin yksinkertainen annos voittaisi mauillaan jopa aikaisemman, aivan täydellisen hirvitartarin. Karamellivoi teki suorastaan mieli nuolla lautaselta viimeistä pisaraa myöden ja friteeratut sellerin juuret meinasivat räjäyttää tajuntani.

Olimme aivan varmoja, että näiden jälkeen ei enää voi tulla parempaa, mutta seuraavaksi tarjoiltu vaalealihaisesta sammesta valmistettu kala-annos niin ikään hipoi täydellisyyttä. Ainoa annos, jonka kohdalla edes kävimme keskustelua huokailun sijaan oli pääruokana tarjoilut liha-annos, johon olisimme kaivanneet vielä jotain muuta tekstuuria. Annoksen kaikki komponentit olivat hurjan hyviä, mutta esimerkiksi pieni lusikallinen jotain kermaista juurespyreetä olisi voinut tehdä siitä vieläkin parempaa.

Processed with VSCO with 4 preset

Ravintola Ö:ssä oli itselleni merkittävää myös se, että näin ei-jälkiruoka-ihmisenä ateriakokonaisuuden jälkiruoka teki itseeni lähtemättömän vaikutuksen niin esillepanollaan kuin mauillaan. Vuohenjuustoa, kuusisiirappia, tuhkakeksiä ja kaikkea muuta ihanaa sisältävä savuava taideteos, joka tuoksui Keski-Suomelle ja vei mauillaan mielen juhannuskokon ääreen, samalla ollen täydellinen lopetus aivan täydelliselle illalle.

2 Kommenttia

 • Vastaa
  Anna
  14/06/2016 klo 09:22

  Taivaallisen näköisiä annoksia!

  • Vastaa
   Alisa
   14/06/2016 klo 10:17

   Oli kyllä ihan mieletön kokonaisuus! Jännä nähdä, miltä Ö:n annokset näyttävät nyt valkosilta pahvilautasilta tarjoiltuna 🙂 Maku en osaa edes epäillä, syömämme illallinen oli sen verran vakuuttava.

  Kommentoi