Pikaresepti: Kesäinen lohisalaatti

Sunnuntain ilta-aurinko on pian laskenut. Olemme tehneet pihatöitä koko päivän ja juuri ennen Suomen jääkiekko-ottelun alkua valmistimme nopean lohisalaatin grillillä. Laitoin salaattiin kaikkia jääkaapistamme löytyneitä viherkasveja ja yrttejä. Lohet valmistimme kevyesti suolattuna sitruunaviipaleiden välissä halsterissa, jotta kalan lihat eivät tartu niin helposti ritilään kiinni. Kastikkeen sekoitin majoneesista, jogurtista, sitruunamehusta ja hunajasta. Tästä ei pitänyt alunperin tulla blogireseptiä, mutta koska lopputulos oli niin täydellisen herkullinen, päätin jakaa sen kanssanne näillä vähän vaatimattomammilla kuvilla puoliksi syödystä annoksestani.

RESEPTI | 2 annosta

Lohisalaatti

100 g pinaattia

1 ruukku lehtisalaattia

2 kourallista rucolaa

100 g palkopapuja

½ kurkku

6 retiisiä

½ sitruunan mehut

2 lohimedaljonkia

8 sitruunaviipaletta

mustapippuria

suolaa

 

Sitruunajogurtti

½ sitruunan mehut

1 dl kevytmajoneesia

1 dl maustamatonta jogurttia

½ rkl hunajaa

 

kourallinen tuoreita yrttejä

OHJE
  1. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Pese ja revi salaatit lautaselle.
  3. Viipaloi kurkku ja retiisit. Laita kulhoon, mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Asettele lautasille salaatin päälle.
  4. Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään.
  5. Suolaa lohimedaljongit kevyesti. Asettele halsteriin neljä sitruunaviipaletta ja lohet niiden päälle. Laita lohimedaljonkien pinnalle myös kaksi sitruunaviipaletta per pala niin, ettei kalan liha pääse koskemaan ritilöihin. Grillaa kypsäksi.
  6. Annostele salaattilautasille jäähtyneet pavut, kypsät lohet ja tuoreita yrttejä. Tarjoile makean sitruunajogurtin kanssa.

Ei kommentteja

Kommentoi