Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Risenta

Italiassa, ja ilmeisesti etenkin sen eteläosissa, laitetaan usein perunaa pasta-ateriaan. Olin jo pitkään haaveillut yhdistelmän kokeilusta, mutta täydellinen hetki siihen syntyi vasta, kun sain testiini Risentan papupastoja. Italiassa papuja ja perunoita syödään usein peston kanssa, joten päätin tarjoilla vihreistä luomusoijapavuista valmistettua fettuccineä ihanan pähkinäisen pestotyyppisen soosin ja paistinperunoiden kanssa.



Olen hehkuttanut papupastoja jo heti blogiurani alkuvaiheessa kirjoittaessani vielä Lily.fi -sivustolla. Niillä saa helposti lisättyä terveellisyyttä ja makua arkiateriaan. Papupastat kuitenkin vaativat mielestäni aina kastikkeelta ja sen tekstuurilta vähän enemmän, joten pestomaiset tahnat ja muut vähän paksummat soosit toimivat niiden kanssa ehdottomasti parhaiten. Suosittelen kokeilemaan etenkin tämän ohjeen saksanpähkinäkastiketta, joka on alkujaan Ligurian maakunnasta ja koostumukseltaan sekä valmistustavaltaan hyvin lähellä pestoa, mutta oliiviöljyn ja juustoraasteen sijaan siinä yhdistetään yrttien, pinjansiementen ja valkosipulin kanssa vähän pähkinöitä ja kermaa.

RESEPTI | 3 annosta
Peruna–papupasta
200 g papupastaa
6 kiinteää perunaa
voita
mustapippuria
suolaa
1½ dl valmista pähkinäkastiketta
Saksanpähkinäkastike
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 puska persiljaa
2 dl kermaa
ripaus suolaa
OHJE | max 30 min
- Keitä perunat melkein kypsiksi. Anna jäähtyä ja paloittele. Paista pannulla voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Hienonna saksanpähkinät, pinjansiemenet, valkosipuli ja persilja sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ohuena norona koko ajan survoen. Mausta ripauksella suolaa.
- Keitä papupasta kypsäksi paketin ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Muista valuttaa huolella.
- Sekoita paistetut perunat ja valmis kastike pastan joukkoon. Nauti välittömästi.
2 Kommenttia
Sanna
10/05/2017 klo 04:39Todella herkullista ja helposti valmistuvaa ruokaa. Miehenikin antoi arvosanaksi 10/10.
Alisa
12/05/2017 klo 08:48Ihan huippua! 🙂 Kiitos, että tulit antamaan palautetta, sait hymyilemään.