Kaupallinen yhteistyö, Myllyn Paras & Asennemedia


Myllyn Paras haastoi meidän 52 weeksin Annen ja Liemessä-Jennin kanssa pastakulhokilpailuun ja päätin osallistua siihen tällä aasialaishenkisellä kookos-lohipastalla. Pastan juju on mausteisessa liemessä, joka valmistetaan pastan keittovedestä ja jonka avulla kypsennetään pastaan tulevat lohipalat vasta tarjoiluvaiheessa kulhossa. Olen tällä hetkellä myös aivan heikkona thaibasilikaan, joten senkään kanssa ei ole säästelty lainkaan näissä kulhoissa.


Pastakulhokilpailu on alkanut tänään ja voit käydä äänestämässä suosikkikulhoasi tässä osoitteessa: www.myllynparas.fi/kilpailut/paraspasta. Siellä on myös linkit ja kuvat Annen ja Jennin ihaniin resepteihin. Äänestämllä ja jättämällä sähköpostiosoitteesi kilpailusivustolle osallistut samalla arvontaan, josta voi voittaa kolme 100 euron lahjakorttia Pentikiin. Osallistumisaikaa on 4.11. asti, voittajat julkaistaan tiistaina 8.11.


Myllyn Parhaalla on nyt parhaillaan käynnissä myös Instagram-kilpailu, johon voi osallistua oman pastakulhon kuvalla. Kilpailun tägit ovat #paraspasta, #pastakulho ja @myllyn_paras. Kilpailu päättyy 4.11. ja voittopalkintona on kolme 150 euron sekä kaksi 100 euron lahjakorttia Pentikiin. Voittajat julkaistaan Myllyn Parhaan Instassa ja heihin otetaan yhteyttä Instagram-yksityisviestillä eli ei muuta kuin oikein herkullisia kokkaushetkiä. Aion itse myös kokeilla omia suosikkikulhojani teidän kuvienne joukosta.


RESEPTI | 2 annosta
Pastakulho
200 g spagettia
200 g lohta
¼ pienestä valkokaalista
½ fenkoli
1 puska thaibasilikaa
1 puska korianteria
4 kevätsipulin vartta
1 limetti
1 rkl paahdettua sipulia
2 tl wasabi & sesame -mausteseosta
2 dl kookoslientä / annos
Liemi
6 dl pastankeitinvettä
1 tlk kookosmaitoa
1 limetti + mehut
1½ rkl (kookos)sokeria
1 sitruunaruoho
2 cm inkivääriä
1 chili
1 tl korianterin siemeniä
ripaus suolaa
OHJE
- Keitä spagetti al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan suolaisessa vedessä. Ota pastan keittovettä talteen noin puolilitraa.
- Poista lohesta nahka ja leikkaa siitä sopivan kokoisia suupaloja. Mausta suolalla.
- Valmista liemi lisäämällä kaikki liemiainekset pastan keitinveden joukkoon. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Silppua kaalia, fenkolia ja kevätsipulia kulhon pohjalle. Asettele kaalin päälle salaattia ja sivuun tuoreita yrttejä. Laita lohipalat spagetin päälle.Siivilöi kuuma liemi kannuun ja kaada hitaasti kulhoon lohipalojen päällä niin, että ne kypsyvät pinnasta samalla.
- Ripottele annoksen pinnalle paahdettuja sipuleita ja wasabi-seesamimausteseosta tai muuta vastaavaa oman maun mukaan. Nauti välittömästi.
27 Kommenttia
Jenni liemessä
08/10/2016 klo 21:37Mulla ainakin tuli heti vesi kielellä tästä sun kulhosta! Niin freesin näköistä ja ihan sua 🙂
Alisa
17/10/2016 klo 17:26Kiitos ihana <3
Sari
09/10/2016 klo 11:20Kiva resepti jota aioin testata. Ja onhan tuo nyt hei näyttävää kun se liemi kaadetaan siihen päälle vasta pöydässä.
Alisa
17/10/2016 klo 17:28Kunnon show stopper 😀 Ja mikä parasta, lohesta tulee juuri täydellisen kypsyistä!
Aila
09/10/2016 klo 14:19Lohi ja kookos, ei voi tulla huonoa ja noilla mausteilla! Ja pastankeitinvesi, niin käyttökelpoinen, miten sen aina epähuomiossa kaataa pois!
Alisa
17/10/2016 klo 17:29Otan aina pienen mukillisen keitinvettä talteen. SIllä voi helposti tuoda lisää kostetutta pasta-ateriaan, jos se tuntuu liian kuivalta.
Kermaruusu
09/10/2016 klo 14:21Näyttävä annos ja epäilemättä myös hyvin maistuva.
Alisa
17/10/2016 klo 18:35Kiitos 🙂
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
09/10/2016 klo 18:10En voi syödä lohta, mutta silti tuo kalan kypsentäminen kuumalla liemellä on ihan mahtava idea!
Minna Vuo-Cho
09/10/2016 klo 20:10Herkullisen näköinen kulho ja tuo liemellä kypsentäminen on tosiaan mahtis idea.
Peggy
09/10/2016 klo 20:33Just mun lempimakuja! Mmmmm….. 🙂
minni
09/10/2016 klo 21:07Onpas kiva idea kypsentää lohi tuolla liemellä!
Helinä - Puistolan bistro
09/10/2016 klo 22:51Aloin oikein miettimään, että en ole kyllä koskaan tainnut tehdä pastaa tällettii aasialaismakujen kera. Jännää! Onnea kisaan! 🙂
Alisa
17/10/2016 klo 18:36Jee kiitos 🙂
Minna
10/10/2016 klo 07:57Näyttää herkulta. Mullekin tää on ihan uusi ajatus, että aasialaisia makuja ja liemellä kypsentämistä ja ihan tavallista pastaa. Täytyy kokeilla 🙂
Merituuli
10/10/2016 klo 18:50Hauska idea kypsentää kala kulhossa. Uskon kokeilemattakin että toimisi omiin makunystyröihin hyvin!
Mari
11/10/2016 klo 19:30Kulhoruoat <3
Minttu / Haarukkavatkain
12/10/2016 klo 10:34Pastakulho on paras kulho! Ihanan vehreitä kuvia <3
Anne
13/10/2016 klo 14:16Vitsi miten hauska idea tää sun lohipastakulho, en olisi itse kyllä keksinyt tällaista komboa pastakulhoon 🙂
Alisa
17/10/2016 klo 18:37Arvaa vaan, oonko kuolannut sun smetana-jauhelihapastan perään, mmmmmmmm.
Johanna / hellan ja viinilasin välissä
13/10/2016 klo 21:57Onpa herkun näköistä
Johanna
14/10/2016 klo 17:16Herkullisen kuuloinen ruoka! Tuollaista kypsennystapaa lohelle on kyllä joku kerta testattava. 🙂
Lotta
15/10/2016 klo 21:20Tosi hyvänkuuloinen makumaailma! 🙂
Heidi K.
15/10/2016 klo 21:24Tää näyttää tosi hyvältä – ihanan freesi idea!
-Heidi
Annaleena
15/10/2016 klo 22:20Näyttää niin ihanan raikkaalta tämä kulho, testiin menee!
Alisa
17/10/2016 klo 18:43🙂
Nanna
16/10/2016 klo 10:56Tämä on niitä annoksia, jotka pystyy haistaa ja maistaa jo pelkän tekstin perusteella. Peukut!