

Olen aivan täydellisen rakastunut Verso foodin valmistamaan jauhelihan korvikkeeseen, Härkikseen. Vaikka välillä kaikista uusista kasviproteiinivalmisteista höhkääminen vähän ärsyttää, täytyy todeta, että ne ovat oiva lisä kasvispainotteisen ruokavalion ylläpitoon. Kotikäytössä olen tutustunut vasta Mifuun ja Härkikseen, joista jälkimmäisestä tuli välittömästi yksi arkiruokareseptieni kulmakivistä.

Härkiksessä ihastuttaa kaikki: maku, tekstuuri, käytön helppous, säilyvyys ja saatavuus. Härkis on valmista syötäväksi suoraan paketista, se kestää pakastamisen, siitä voi tehdä vaikkapa lihapullia käden käänteessä eikä härkiksen saatavuudessa ole ollut yhtään valmistajan puolelta johtuvia ongelmia. Jos härkis on ollut loppu kaupassa, ainoa syy siihen on se, ettei kauppiaan tilaamat määrät ole vastanneet kovaan kysyntään.


RESEPTI | 2 isoa annosta
Härkispaistos
250 g Härkistä
300 g hapankaalia
mustapippuria
suolaa
Muttisoosi
2 dl paseerattua tomaattikastiketta
1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
1 rkl maapähkinävoita
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
OHJE
- Kuumenna kattilassa muttisoosin ainekset. Sekoita ja anna kiehua 2 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Kuumenna öljy pannussa ja paista härkistä sekä hapankaalisalaattia 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile lämpimänä.
29 Kommenttia
Ninni
30/10/2016 klo 22:05Tämä toimii varmasti loistavasti juuri silloin kun aikaa kokkaamiselle ei ole, mutta itse haluaa kuitenkin ruuan tehdä.
Alisa
02/11/2016 klo 21:43Eli meillä päin jokainen arki-ilta 😀
Jenni liemessä
06/11/2016 klo 16:03Heeh! Siis lohdullisen nopea ja yksinkertainen ohje. Oon kokeillu paistaa härkistä soijan, srirachan ja valkosipulin kanssa. Hyvää, tosin tuju maku. Tämä taas menisi lapsillekin paremmin!
Alisa
10/11/2016 klo 20:50Eikö olekin? 😀 Vaikka kuulostaa toi soija-sriracha-valkosipuli-kombokin aivan mielettömältä <3
Sari
30/10/2016 klo 22:07Oi, hapankaali! Jännä yhdistelmä, mutta varmasti tosi toimiva :p
Alisa
02/11/2016 klo 21:43Kiitos 🙂
Kirsi / Tekila's Bakery
31/10/2016 klo 09:23Härkis on meidänkin Prismassa todella hyvin tyrkyllä, mutta ei ole vielä päätynyt ostoskoriin. Tämän reseptin innoittamana taitanee päätyä!
Alisa
02/11/2016 klo 21:45Kiva, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Tein siitä eilen ihan perinteisen makaronilaatiokon ja oli aivan mielettömän hyvää.
Sirkku
31/10/2016 klo 11:43Härkis kiinnostaa (samoin nyhtökaura), mutta en vielä ole käyttänyt. Hapankaalia tein just ja kunhan se on valmista, tätä voisi kokeilla 🙂
Alisa
02/11/2016 klo 21:49Jos päädyt kokeilemaan, tuu ihmeessä kertomaan mitä tykkäsit! 🙂
Dinner4u2 Mirka & Pauliina
31/10/2016 klo 15:32Oon ollut tosi iloinen ja innoissani näistä uusista kasviproteiinivalmisteista – tykkään niistä kaikista, nyt kun olen useamman kerran niistä jotain kokkaillut! :). Sun Mutti-soosi vaikuttaa tosi herkulliselle, nam! En oo hapankaalia kokeillut härkiksen kanssa, mutta nyhtiksen kanssa oon paistellut varhaiskaalia – oli tosi hyvä yhdistelmä. Varmasti on härkis & hapankaali myös.
Alisa
02/11/2016 klo 21:50Varhaiskaali sopii ihan kaiken kanssa <3
peggy thomas
31/10/2016 klo 23:19Tykkään tosi paljon Härkiksestä. Tänäänkin lhti taas paketti kaupasta mukaan. Annoksesi näyttää herkulliselta.
Alisa
02/11/2016 klo 21:51Kiitos Peggy! 🙂
Saara / Viimeistä Murua Myöten
01/11/2016 klo 20:51Oh, maapähkinävoita, härkistä ja tomaattikastiketta yhdessä! <3 Lyhyestä raaka-ainelistasta plussaa!
Alisa
02/11/2016 klo 21:46Välillä vähemmän on enemmän (ainakin silloin, kun ei muuhun kykene) 😉
diud
02/11/2016 klo 22:34Oon tehny tätä nyt kaks päivää putkeen ja tuun tekemään vielä monta kertaa uudestaankin. Helppo, nopea, maukas ja terveellinen! Kiitos Alisa!
Minna Vuo-Cho
04/11/2016 klo 23:06Äh, härkis on minulla vieläkin kokeilematta. Pitänee korjata asia jossain välissä.
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
05/11/2016 klo 09:03Härkis on huippua!
Kiitos inspiraatiosta, Alisa, näyttää ihan mielettömältä!
Minna
05/11/2016 klo 09:59Ihanan huoleton resepti, just täydellinen ruuhkavuosi safka!
Juulia / Vaimomatskuu
05/11/2016 klo 14:42Härkis on kyllä hyvää! Eikä vain siksi, että siinä ei ole saatavuusongelmia. Mulla on vielä vähän hakusessa sellainen Härkis-luottoresepti, mutta toistaiseksi ehkä parhaiten se on mun mielestä sopinut tortillaan 🙂
Mari
05/11/2016 klo 16:04Mua häiritsee härkishehkutuksessa se, että sehän on kuitenkin ihan eines ja sisältää huiman listan kaikkea muuta kuin härkäpapua.
Lotta
05/11/2016 klo 19:16Itsekään en ole vielä löytänyt mitään ihan loistavaa härkisreseptiä, joten aika vähälle on jäänyt käyttö, vaikka sinällään onkin ihan mainio lisä kaupan valikoimaan. Tässä on kyllä tosi oivaltavat maut!
Veera
06/11/2016 klo 00:16Mä tykkään Härkiksestä ja. Ja siitä että sitä myös saa silloin kuin mieli tekee. Mielenkiintoinen soisi maapähkinävoilla. Menee kokeiluun, koska tykkään maapähkinävoista ja. 🙂
Erja/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
06/11/2016 klo 09:07you had me at hello <3 oh,and maapähkinävoi 🙂
Alisa
10/11/2016 klo 20:52<3 <3
Anne
06/11/2016 klo 12:17Muttisoosit on olleet viime aikoina pinnalla 😀 ihana resepti, en oikein ole osannut yhdistää maapähkinävoita ruoanlaittoon mutta tässä voisi olla hyvä resepti harjoitella sitä 🙂
Alisa
10/11/2016 klo 20:51Jee! 🙂
minni
12/11/2016 klo 09:13Hei, maapähkinävoita ja tomaattia? Pitänee kokeilla!