Omena–myslipaistos

Kaupallinen yhteistyö, Risenta & Asennemedia

Kauraomena7 Kauraomena1

Syyskuu vierähti ennätysnopeasti. Olen reissannut opiskeluiden vuoksi Helsingin ja Tampereen välillä ahkerasti ja perheemme ruokapuolesta on vastannut kaupan puolivalmisteet. Meidän pihallamme on myös yksi vanha ja valtavan suurisatoinen omenapuu, jota olemme yrittäneet syödä tyhjäksi. Omenaa on ollut joka lähes joka aterialla. Olen tehnyt omenasta kaikkea soseista vispipuuroon ja erilaisiin hitaasti haudutettuihin patoihin. Sunnuntaisin olen pilkkonut kilon omenoita muutamiin lohkoihin ja laittanut ne voin, fariinisokerin ja myslin kanssa uuniin. Ihanan helppoa ja maukasta. Omena–myslipaistoksesta meillä tykkää kaikki.

Kauraomena8

Sain tätä reseptiyhteistyötä varten Risentalta ison kasan erilaisia luomumyslejä ja -granoloita, joita olen hyödyntänyt omenapaistoksessani. Erityistä kehua on  saanut tuo kuvissakin näkyvä taateli-pekaanipähkinämysli. Kannattaa muuten käydä ottamassa Risenta seurantaan Instagramin puolella. Seuraamalla ja kommentoimalla mitä tahansa kuvaa osallistuu 30 euron arvoisen tuotepalkinnon arvontaan. Nyt palaan takaisin kirjallisten töiden pariin. Parin vuoden tauon jälkeen täytyy tunnustaa, etten ole ollut hetkeen mistään niin innoissani kuin opiskelusta tällä hetkellä – jopa huolimatta siitä, että kurssini pyörivät julkisen sektorin instituutioiden talouden ja työ- ja sopimusoikeuden ympärillä. Sivuaineen vaihtaminen on elämäni paras päätös.

Kauraomena3 Kauraomena4
RESEPTI

Omena–myslipaistos

1 kg omenoita

1 dl vettä

3 dl mysliä

1 dl fariinisokeria

100 g pehmeää voita

kanelia

 

Lisäksi

kaura-vaniljakastiketta

OHJE | 200 °C 30 min
 1. Pese omenat ja poista karat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse edes kuoria. Leikkaa lohkoiksi ja siirrä uuni vuokaan. Kaada päälle vesi.
 2. Sekoita kulhossa myslimurut pehmeän voin ja fariinisokerin kanssa. Murustele seos tasaisesti omenoiden päälle. Mausta kevyesti kanelilla.
 3. Paista kaura-myslipaistosta uunissa 200°C lämmössä noin 30 minuutin ajan, kunnes omenat ovat kypsyneet ja paistos saanut kauniin kullanruskean värin.
 4. Tarjoile lämpimänä kaura-vaniljakastikkeen tai vaikkapa mascarponen kanssa.

6 Kommenttia

 • Vastaa
  Saara
  12/10/2017 klo 17:29

  Niin siis, mitä opiskelet? Kirjoititko ennen tätä blogia toista blogia opiskelusta? 🙂 miten saat yhdistettyä koulun ja työn? Itse juuri avoimessa aineopintoja yritän suorittaa..,

  • Vastaa
   Alisa
   12/10/2017 klo 21:33

   Moikka Saara!

   En ole koskaan kirjoittanut blogia opiskeluistani. Suoritan parhaillani terveystieteiden maisterin tutkintoa. Pidin opintojani muutaman vuoden tauolla lasten ja muiden kiireiden vuoksi. Hain samalla vähän uutta linjaa ja motivaatiota. Olin alunperin lukenut kasvatustieteistä sivuaineeni, mutta vähitellen omat ammatilliset kiinnostuksen kohteeni olivatkin kääntyneet hallintotieteiden puolelle, joita siis nyt suoritan. 🙂

   Koulun ja työn yhdistäminen on sujunut yllättävän hyvin. Teen tällä hetkellä noin 65% työaikaa, joka riittää hyvin siihen, että saan suoritettua kaiken tavoiteajassa enkä silti uuvuta itseäni täysin. Toki täällä blogin puolella se on näyttäytynyt nyt syksyn myötä pienenä hiljaiselona. Blogi on kuitenkin vain tosi kiva harrastus, joten siitä en osaa ottaa turhaa stressiä.

 • Vastaa
  Saara
  13/10/2017 klo 06:44

  Kiitos vastauksesta! Itse myös hoitotieteitä luen 🙂
  Tsemppiä!

 • Vastaa
  Satu
  13/10/2017 klo 19:00

  Mitä mysliä olet käyttänyt omppupaistoksessa?

  • Vastaa
   Alisa
   16/10/2017 klo 06:57

   Käytin tuota kuvassakin näkyvää taateli-pekaanimysliä. 🙂

 • Vastaa
  Pienillä teoilla parempi syksy
  22/10/2017 klo 13:23

  […] Miten muuten nauroinkaan (okei, eka kiroilin, mutta kertaus on opintojen äiti) , kun spottasin Alisan tehneen samaa herkkua perheelleen. Tää vaan on lyömätön syysherkku ja […]

 • Kommentoi