

Keskustan Stockmannilla oli jokunen viikko sitten maistettavana kokoon keitettyyn kanaliemeen valmistettua pinaattikeittoa, joka tarjoiltiin porsaankyljen ja keitettyjen kananmunien kanssa. Se maistui aivan ihanalle ja jäi heti kummittelemaan mieleeni. Viime viikolla sain vihdoin toteutettua oman versioni kyseisestä keitosta, mutta lisäsin siihen pinaatin kaveriksi vielä vähän mustakaalia.


Meillä on muuten aina kananmunan lisäksi syöty pinaattikeiton kanssa nakkeja. Se juontaa juurensa 50-luvun kansakouluruokaan eli äitini lapsuuteen. Heille oli tarjoiltu aina koulussa pinaattikeiton kanssa sekä nakkeja että kananmunaa ja jos kyseinen yhdistelmä ei ole ollut vielä itsellesi tuttu, suosittelen kokeilemaan ehdottomasti. Hieman salonkikelpoisempana versiona nakit voi kyllä korvata sian savukyljellä tai pekonifileellä. Yhtä hyvää kaikki.


RESEPTI | 2 isoa lautasellista
Pinaattikeitto
2 l kanalientä
200 g tuoretta pinaattia
150 g mustakaalia
1+1 dl kermaa
½ dl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
mustapippuria
Pinnalle
4 pekonifilesiivua
2 kananmunaa
OHJE
- Keitä kanaliemestä kokoon noin puolet. Huuhtele pinaatti ja mustakaali. Poista mustakaalinlehdistä kovat keskiruodot.
- Lisää vihreät keittoliemen joukkoon ja kiehuta vain minuutin verran. Siirrä keitto pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
- Sekoita maissitärkkelys desiin kermaa. Siirrä keitto takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää maissi-kermaseos ohuena norona keittoon koko ajan sekoittaen. Lisää myös loput kermasta ja kiehauta vielä kerran nopeasti. Mausta tarvittaessa suolalla ja ripauksella mustapippuria
- Tarjoile paistetun pekonisilpun ja murskattujen kananmunien kanssa.
18 Kommenttia
Anne
26/09/2016 klo 12:37Hihi, ei kyllä heti tulisi mieleen syödä nakkeja ja pinaattikeittoa 😀 mutta pinaattiin yhdistetään kyllä kaikenlaista, työkaveri kertoi että Seinäjoellä pinaattiletut syödään jauhelihakastikkeen kanssa!
Upeat värit keitossa, vihreää energiaa 🙂
Alisa
26/09/2016 klo 22:16Apua! Jauhelihakastiketta ja pinaattilettuja! 😀 😀 Niin outoa, että melkeinpä pakko kokeilla 😀
Lotta
05/10/2016 klo 16:48Anne on oikeassa! Kävin peruskoulut Seinäjoella ja pinaattilettujen kanssa oli aina jauhelihakastiketta, olin ihan unohtanut! Kaiken lisäksi se oli about kaikkien lempiruokaa, nyt en oo varma uppoisko enää 😀
Sari
02/10/2016 klo 11:55Aivan ihanat kuvat. Joo, ei ole kyllä tullut maistettua tuota pinaattikeiton ja nakkien yhdistelmää, mutta toimii varmasti 🙂
minni
02/10/2016 klo 12:17Oho, savukylkeä ja pinaattikeittoa! No, tällaisista mä tykkään, erilaisista yhdistelmistä.
Aila
02/10/2016 klo 14:22Rakastan pinaattia! Pitääkin kokeilla tätä reseptiä. Nykyisen työpaikkani lounasruokalassa tarjotaan niiiin hyviä pinaattilettuja, itse tehtyjä, tulipahan mieleen…
Merituuli
02/10/2016 klo 14:33Pinaattikeitto on minulle ruoka, jota en kerta kaikkiaan saa kurkusta alas. Ainakaan maitoisena versiona. Jo haju tekee pahaa. Tätä voisin jopa kokeilla kanaliemineen ja kermoineen, sillä olen minä hyvääkin pinaattikeittoa syönyt – Demossa.
Veera R.
02/10/2016 klo 14:45Ihana vihreys! On varmasti hyvää ja terveellistäkin vielä! Ite en saa lämmitettyä lehtivihreää alas oikeen millään, mutta nautin tästä silmillä silti. 🙂
Mari
02/10/2016 klo 17:06Hieno väri sopassa!
Juulia / Vaimomatskuu
02/10/2016 klo 17:56Ihanat kuvat Alisa!!! Pinaattikeitto on mun suurta herkkua ja partsilla olis just parhaillaan kassillinen mustakaalia, tämä taitaa olla meidän huomisen ruoka.
Helinä - Puistolan bistro
02/10/2016 klo 19:12Upea keitto! Jo toinen kerta kun luen tänään mustakaalista. En ollut sellaisesta koskaan kuullutkaan! :O
Dinner4u2
02/10/2016 klo 20:15Mustakaali on minullekin uusi tuttavuus! Ihanat kuvat upeen värisestä keitosta. Erittäin hauska yhdistelmä tuo pinaattikeitto ja nakit :).
Peggy
03/10/2016 klo 00:02Aivan mielettömän kaunis väri keitossa!
Minna
03/10/2016 klo 08:32Ihanan väristä keittoa, mutta nakeista en kyllä ihan ensi kuulemalla vakuutu 😀
Nanna
03/10/2016 klo 10:09Terveisiä Seinäjoelta! Silti nakit pinaattikeitossakuulostaa ihan kummalliselta.
Minna Vuo-Cho
05/10/2016 klo 17:50No en kyllä minäkään ihan ensimmäiseksi nakkeja tulisi pinaattikeittoon laittaneeksi… 🙂 Tapansa kullakin.
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
09/10/2016 klo 09:49Tosi kiva idea yhditää mustakaalia pinaattikeittoon! Mutta että nakkeja 🙂 Hih. Nämä kouluruokayhdistelmät ovat kyllä mielenkiintoisia. Meillä Kuopiossa pinaattilettujen kanssa oli tarjolla sellaista meetwurstisalaattia.
Elina/Chocochili.net
11/10/2016 klo 08:04Olen pohdiskellut viime aikoina, mikä voisi olla vegaaninen vaihtoehto pinaattikeittoon kananmunan tilalle. Ehkäpä testaan vegaanisia nakkeja ensi kerralla! 😀
Niin ja tämä keitto, näyttää ihanalta! En ole tainnut ikinä tehdä mitään mustakaalista, täytyy korjata asia pikimmiten.