Makkaraa ja paprikaa italialaisittain

Makkarapaprika7 Makkarapaprika9

Uudenvuodenaatto on muutaman päivän kuluttua ja me olemme vasta alkaneet suunnitella illan ohjelmaa. Menemme ainakin piipahtamaan yksissä juhlissa, mutta vielä on vähän avointa, missä tulemme olemaan vuoden vaihtuessa. Illan menu on muuttunut jo ainakin sata kertaa. Yksi hyvin potentiaalinen vaihtoehto saattaisi olla tämä erilaisista raakamakkaroista, paprikasta, sipulista ja basilikasta valmistuva uuniruoka, johon törmäsin selatessani perinteisiä italialaisia reseptejä.

Makkarapaprika5 Makkarapaprika4

Koko homman juju on paprikoiden kärsivällisessä paahtamisessa uunista niin, että niistä tulee täydellisen makeita ja pehmeitä suolaisten tuoremakkaroiden rinnalle. Ensimmäisellä kerralla paahdoin vuoassa neljä punaista suippopaprikaa, mutta ne eivät riittäneet mihinkään. Toisella kerralla määrä täytyi tuplata. Vaikka tämä ruoka ruoka koostuukin vain muutamasta elementistä, se on todella harvinaisen herkullinen ja hurmaa heittämällä isommankin pöytäseurueen. Kylkeensä makkara–paprikapaistos ei muuta kaipaa kuin hyvää punaviiniä ja korkeintaan vähän maalaisleipää, jolla voi kaapia ihanan basilika–paprikaöljyn vuoan pohjalta.

Makkarapaprika1 Makkarapaprika6
RESEPTI | 4 annosta

Makkaraa ja paprikaa

8 punaista suippopaprikaa

3 sipulia

½ dl oliiviöljyä

800 g raakamakkaroita

1 puska tuoretta basilikaa

1 tl mustapippuria

OHJE
 1. Laita uuni lämpenemään grillivastuksella 180 °C.
 2. Halkaise paprikat, tyhjennä sisukset ja paahda uunissa puoli tuntia. Paprikat saavat jopa mustua vähän.
 3. Pilko sipulit renkaiksi ja freesaa pannulla 10 minuuttia, varo ruskistamasta.
 4. Siirrä paahdetut paprikat öljyttyyn vuokaan raakamakkaroiden kanssa. Lisää päälle sipulit. Paahda 20 minuuttia uunissa, kunnes makkarat ovat kypsiä.
 5. Revi basilikapuskan lehdet ja varret makkara–paprikapaistoksen päälle ja laita uuniin vielä 10 minuutiksi. Mausta mustapippurilla ennen tarjoilua.

2 Kommenttia

 • Vastaa
  Anne
  29/12/2016 klo 11:19

  Ihana resepti! otan tästä inspistä meidän aattoon 🙂 ihanaa vuodenvaihdetta Alisa!

  • Vastaa
   Alisa
   30/12/2016 klo 12:01

   Ihanaa uutta vuotta myös teille! <3

  Kommentoi