Lönkka – mielenkiintoinen tulokas

Pääkaupunkiseudulle aukeaa uusia ravintoloita niin kovaan tahtiin, etten millään meinaa pysyä tahdissa mukana. Yksi uutuuksista on Lönnrotinkadulle Naughty Brgrin viereen avautunut Lönkka, jolla on paljon potentiaalia muodostua naapuruston uudeksi olohuoneeksi. Olin ehtinyt kuulla paikasta jo ohimennen yhdeltä ihailemistani olutbloggareista, Tuopillisen Jounilta, joten ilahduin suuresti, kun sähköpostiini kolahti illalliskutsu.

Ravintola Lönkassa arvostetaan paikallisia toimijoita ja se näkyy vahvasti niin ruoka- kuin juomapuolellakin. Kaikessa mahdollisessa pyritään hyödyntämään kotimaista tuotantoa. Esimerkiksi ravintolan taivaallisen hyvät jäätelöt tulevat espoolaiselta artesaanilta. Kivana lisänä Lönkka tukee kestävää kehitystä ja muun muassa kaikki tarjoiluhenkilökunnan työvaatteet sekä kangasservetit ovat tehty Touchpointin ekodesignerien suunnittelemina täysin tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaista.

Illallisemme Lönkassa oli aivan ihana. Ehkä ainoat pienet miinukset joudun antamaan alkupalojen maistelulautasen haukisliderien liian kovasta briossista ja Antin herkullisen marmorihärän sisäfileen kanssa tarjotuista ylikypsistä kasviksista. Muutoin ruoka maistui hyvälle, annoskoot olivat reiluja ja palvelu ystävällistä. Vahvimman suosituksen annan tämän paikan cocktaileille ja Helsingin parhaille jälkiruoille. Lönkan salmiakkimarenki-pavlova oli jotain sanoinkuvaamatonta samoin kuin kanelin ja artesaanivaniljajäätelön kanssa tarjoiltu täydellinen churro.

Illallisen tarjosi ravintola Lönkka | Kiitos xo

Ei kommentteja

Kommentoi