Lasten kakkukestit

Kaupallinen yhteistyö, Gateau

Jossain vaiheessa viimeisten kuukausien aikana silmiini on alkanut entistä useammin pistämään ihanan uuden artesaanileipomoketjun Gateaun pienet putiikit. Käydessämme ruokakaupassa Isossa Omenassa askeleemme monesti kulkeutuvat kassojen jälkeen sijaitsevalle Gateaun pisteelle. Etenkin makean perään olevat tyttömme ihailevat aina leipomon kauniita pikkuleivoksia.

Gateau-leipomon juuret ovat ranskalaisissa ja pohjoismaisissa leipomoperinteissä. Suomeen Gateau on siirtynyt Fazerin ostettua alkujaan ruotsalaisen leipomon joitakin vuosia sitten. Ruotsissa Gateau on toiminut jo vuodesta 1937, mutta nykyään sen tuotteet leivotaan suomalaisista raaka-aineista Helsingin Sörnäisissä. Gateau on korvannut myös Leipomo Keisarin, mutta kaikki Keisarin suosikkituotteet ovat edelleen myynnissä.

Eräänä lauantaina teimme vihdoin täsmäiskun Kauniaisten Gateau-myymälään ja tytöt saivat valita mukaansa kaikki mieleisensä leivokset. Kukan suosikkeja olivat bebet ja vadelmatartletit. Kiia rakastui sitruuna-marenkileivokseen. En ole itse erityisesti makean perään, joten suola-kinuskileivos ja kylmäsavulohileivos veivät oman sydämeni.

5 Kommenttia

Kommentoi