Kurkistus keittiööni

Kaupallinen yhteistyö, IKEA

Ostimme ja remontoimme lattiasta kattoon vanhan 70–lukulaisen punatiilisen ja tasakattoisen omakotitalon Espoosta. Aikaisemmissa kodeissamme meillä on ollut monien eri valmistajien keittiöitä, mutta olen aina harmitellut, etteivät IKEAn keittiökaappeihin suunnitellut sisällöt ole sopineet täysin mitoituksimme. IKEAssa käydessämme käyn aina tutkimassa ja tonkimassa esittelykeittiöitä. Ne ovat aina tuntuneet poikkeuksellisen toimivilta ja järjestelmällisiltä kokonaisuuksilta, joten tämän keittiöremontin alkaessa ei ollut kysymystäkään, mistä tulemme keittiömme hankkimaan.

Muutamalla ysävälläni on IKEAn METOD–keittiökaappeja ja he ovat kehuneet kilpaa niiden käytännölisyyttä ja laatua. Omaan keittiööni halusin mahdollisimman vähäeleiset ovet, joten valitsin UTRUSTA–ponnahdussalvat yläkaappeihin. Yläkaappien alarivistön METOD–kaapit ovat lisäksi ylöspäin avautuvilla kippiovilla. Olen itse asiassa täysin rakastunut näihin kippioviini. Astioita järjestellessäni ei enää koskaan ole kaapinovia tiellä.

Alakaapit olen laittanut täyteen huomaamattomia MAXIMERA–sisälaatikoita. Niihin on olemassa valtava määrä erilaisia VARIERA–sisusteita – juuri niitä, joista olen haaveillut vuosia. Hävettää kertoa, mutta emme  jaksaneet  ehtineet hankkia edelliseen keittiöömme edes aterimille omia laatikoita. Ne olivat vahingossa jääneet pois alkuperäisestä keittiötilauksesta ja niiden uudelleentilaaminen, pitkät toimitusajat sekä yllättävän korkea hinta eivät houkutelleet. Nyt voin sisustaa laatikoitani, vaikka yksi kerralaan, kun joka tapauksessa asioimme IKEAssa harvasen viikko – jos ei muuten, niin helpon päivällisen merkeissä.

Täytyy muuten vielä vähän kehua koko IKEA–keittiön hankintaprosessia. En ollut aikaisemmin tiennyt, että IKEAssa tarjotaan keittiön ostajille tavaroiden poiminta-, kotiinkuljetus- ja asennuspalveluita. Keittiötilani on aika iso ja 3,2 metriä korkea, joten kaapistoa tuli valtavasti. Otimme IKEAn kautta Kokodiilin urakkahinnoitellun asennuksen ja koko keittömme oli kasattu muutamassa päivässä. Hankin IKEAsta myös integroidut kodinkoneet, jotka sujahtivat aivan älyttömän kätevästi kalusteisiin sisälle. Julkaisen näistä vielä ensi viikolla oman juttunsa. Pääsette kurkkaamaan, miltä näyttää ruokabloggarin jääkaapin, roskiksen ja tiskikoneen sisällä –  muistakaa olla armollisia .

IKEAn kuohuvasta seljankukkajuomareseptistä saa aikaan tosi kivan alkumaljan, kun korvaa kivennäisveden kuohuviinillä ja lisää juoman sekaan vähän tuoretta timjamia.

IKEAssa alkaa tänään keittiöviikot. Kampanja on voimassa 15.10. – 10.11. Tuona aikana kaikkia keittiöitä ja keittiötavaroita sekä ruoan valmistamiseen, tarjoiluun ja syömiseen liittyviä tuotteita ostava saa hyvitykseksi 100 euron IKEA–lahjakortin jokaisesta 1000 euron ostoksesta. Kampanjaan kuuluvat siis myös kaikki keittiön integroidut valaisimet, ruokapöydät ja pöytäliinat sekä lasten aterimet ja syöttötuolit. IKEA-keittiöihin pääset tutustumaan suoraan tästä.

Ei kommentteja

Kommentoi