

Edellisessä postauksessa mieheni Antti kävikin jo läpi pizzanvalmistusharjoituksissa oppimiamme asioita ja parhaaksi toteamaamme pizzapohjareseptiä, joten siirryn nyt suoraan pizzojen täyttämiseen. Takaisin pizzapohjareseptiin pääset klikkaamalla tästä.


Antin opetellessa Uuni 2S:n käyttöä takapihalla, fiilistelin itse keittiössä sitä minkälaisia täyte- ja juomayhdistelmiä keksisin pizzoillemme. Pizzatäytteissä tärkeimpänä pidän laadukasta tomaattikastiketta. Vaikken ollut aikaisemmin valmistanut pizzoja kotona itse, olin lukenut, että pizzaan käytettävän tomaattikastikkeen tulisi olla aina tuoretta ei haudutettua, jolloin myös sen mausta tulee raikkaampi. Kastike kannattaa tehdä kokonaisista tölkkitomaateista ja soseuttaa joko sauvasekoittimella tai käsin.


Olen myös kasvispizzojen suurin ystävä, mutta mielestäni monissa perus pizzerioissa kasvispizzojen kohdalla on tekijöiltä loppunut mielikuvitus. Kasvispizzoista nauttivia kehoittaisin suuntaamaan joko Linkoon, Putte’siin, Pjazzaan, Il Bucatinoon tai Skifferiin. Omassa Uunissamme valmistimme tällä kerralla vuohenjuusto–munakoisopizzan, chili–margheritan (tai ehkä paremminkin –buffalan) ja valkoisen kukkakaali–taleggiopizzan.


Testasimme pizzojen kanssa keskitäyteläistä italialaista punaviiniä ja hedelmäistä valkoviinia, mutta kaikista parhaan yhdistelmän loivat oman pizzasuosikkini, kukkakaali–taleggio, ja ranskalainen maalaissiideri, La Brique Cider Bouché Brut.
RESEPTI | kolme erilaista pizzaa | pohja Ø 30 cm
Tomaattikastike
1 tlk kokonaisia tölkkitomaatteja
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
Vuohenjuusto–munakoisopizza
½ dl tomaattikastiketta
½ pieni munakoiso
100 g vuohenjuustoa
ripaus mustapippuria
1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Chili–margherita
½ dl tomaattikastiketta
1 pieni punainen chili
½ mozzarellapallo
ripaus mustapippuria
10 tuoretta basilikalehteä
Kukkakaali–taleggiopizza
2 rkl ranskankermaa
2 rkl piparjuurituorejuustoa
½ pieni kukkakaali
½ sipuli
½ rkl oliiviöljyä
100 g taleggio-punahomejuustoa
ripaus mustapippuria
ripaus ttt
OHJE
- Laita kaikki tomaattikastikkeen ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
- Viipaloi munakoiso 5 mm suikaleiksi ja levitä niiden pinnoille suolaa. Anna itkeä 15 min ja pyyhi ylimääräinen neste pois. Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla 2 min, varo polttamasta. Viipaloi vuohenjuusto. Levitä tomaattikastiketta pizzalle ja täytteet sen päälle. Mausta mustapippuria ja paista uunissa.
- Viipaloi chili. Levitä tomaattikastiketta pizzalle ja chiliviipaleet sen päälle. Revi pinnalle hieman mozzarellaa, mausta mustapippurilla ja paista uunissa. Lisää tuore basilika juuri ennen tarjoilua.
- Leikka kukkakaalista kukinnot pannulle, lisää 1 dl vettä ja kiehauta, kunnes kaikki nesteet ovat haihtuneet. Pilko sipuli ja lisää kukkakaalin kanssa pannulle. Paista öljytilkassa, kunnes sipulit ovat pehmentyneet ja kukkakaali saanut hieman väriä. Sekoita tuorejuusto ja rankankerman keskenään, levitä pizzapohjalle tomaattikastikkeen tavoin. Lisää päälle kukkakaalimuruset ja sipuli sekä pieniä palasia taleggiota tasaisesti. Mausta mustapippurilla ja paista uunissa.
38 Kommenttia
Sari
07/08/2016 klo 23:53Kukkakaali–taleggiopizza kuulostaa upealta! Täytyypä laittaa tuo juusto muistiin ja katsoa löytyisikö kaupasta.
Alisa
09/08/2016 klo 09:53Mielestäni taleggiota saa hyvin kaikista K-Citymarekteista ja Prismoista sekä tietysti hallien juustokaupoista sekä Stockan herkusta. Pieniemmissä kaupoissa en ole sitä vielä nähnyt.
Dinner4u2
08/08/2016 klo 08:05Mun suosikki näistä pizzoista on ehdottomasti munakoisopizza! Omat taikinakokeilut erilaisilla kohotuksilla ovat olleet mielenkiintoisia projekteja , nyt alkaa jo jollain tapaa sujua.
Alisa
09/08/2016 klo 10:00Munakoiso on ollut nyt ehkä parin vuoden ajan lempivihannekseni. En saa siitä millään tarpeekseni. 🙂
Meillä pizzataikinan tekee mies insinöörin intohimolla, mutta minä muotoilen sen ennen paistoa ja laitan täytteet. Paistovaiheessa annan jälleen kerran vastuun sille asiasta kiinnostuneemmalle osapuolelle. 😀
Anne / 52 weeksofdeliciousness
08/08/2016 klo 08:48Siis vau Alisa! Et ole ennen tehnyt pizzaa kotona ja nämä oli sun ekat, oot velho 🙂 ihania uusia yhdistelmiä, pitää muistaa nämä ens kerralla!
Alisa
09/08/2016 klo 10:03Kuule tällä hetkellä nää puoliksi palaneet harjoitteluversiot näyttävät pelkästään hölmöiltä. 😀 Ollaan nyt toista viikkoa ahrjoiteltu Uunin käyttöä ja taikinanvenytystä, ja onneksi lopputuloksetkin alkavat olla aivan toista luokkaa 😀
anne/ 52weeksofdeliciousness
09/08/2016 klo 16:37Ihanan sinnikkäitä pizzanpaistajia ootte 😀
Alisa
11/08/2016 klo 10:03Hehheh <3
Juulia
08/08/2016 klo 11:19Kukkakaali + taleggio = <3 <3 <3 En olekaan vähään aikaan muistanut koko taleggiota! Tuo kombo on ihan pakko testata, pizzan muodossa tai muuten (ketäs mä yritän tässä huijata… pizzassa tietysti)!
Alisa
09/08/2016 klo 10:04Hahhah! 😀 Laita juuston alle vielä vähän makeaksi paistettua sipulia ja avot! 😉
Merituuli
08/08/2016 klo 16:35Mä oon myös innostunut kasvispizzoista, varsinkin munakoisollisista, mutta silti ikisuosikki juusto-tatti-ilmakuivattu kinkku-basilika pitää pintaansa herkuimpana.
Tuo keittämätön tomaattikastike on ihan paras juttu!
Alisa
09/08/2016 klo 15:14Oooh tattipizza <3 täytyy kokeilla heti. Mitä juustoa laitat sen kanssa?
Heidi / Makuja kotoa
08/08/2016 klo 17:31Mulla lukeekin tän viikon perjantain kohdalla munakoisopizza. Kasvispizzat on usein parhaita! Ja mä tykkään kans tuoreesta tomaattikastikkeesta, kiva raikas maku 🙂
Alisa
09/08/2016 klo 15:13Meilläkin on perjantaina pizzaperjantai, vaikka laskettiin juuri, että ollaan syöty 1,7kg vehnäjauhoja viimeisen viikon aikana. Uusi satsi taikinaa siirtyi juuri jääkaappiin. Tällä kertaa ajattelin kokeilla punajuuri-sinihomejuusto-saksanpähkinäkomboa pizzalla sekä kylmäsavulohta, pinaattia ja mascarponea. 🙂
Minna Vuo-Cho
08/08/2016 klo 21:05Minä taidan olla vähän eri koulukuntaa tuon tomaattikastikkeen suhteen. Tuoretomaattipizza erikseen, mutta kunnolla haudutettu, timjamilla, valkosipulilla ja pienellä lorauksella punaviinietikkaa höystetty tomaattikastike on kyllä ihan killeri pizzan päällä.
Pohjissa meillä suositaan yön yli jääkaapissa nostatettua. Siitä saa ihanan ohuet ja rapsakat pohjat.
Alisa
09/08/2016 klo 15:06Ajattelin itse vähän ennen samalla tavalla, mutta luettuani erilaisten ravintoloitsijoiden ja italialaisten kokkien haastatteluja aiheesta päätin uskoa kokeneempia. Makuasioista on tietysti hankala alkaa väittelemään 🙂 Molempi parempi <3
Kermaruusu
08/08/2016 klo 21:24Munakoisia en ole ikinä käyttänyt pitsassa, se täytyy laittaa kyllä listalle. Nam, niin herkkupitsoja.
Alisa
09/08/2016 klo 15:03Munakoiso <3
Peggy
09/08/2016 klo 21:10Meilläkin on alkanut kasvisvaihtoehdot vierailemaan enemmän ruokapöydässä. Meidän teini ihastuu taatusti sun resepteihin 🙂
Alisa
11/08/2016 klo 10:06Kiitos ja terveisiä teinille! 😉 Olen ollut jo pitkään kahden vaiheella jätänkö liharuoat kokonaan pois, mutta ehkä kalan ja äyriäisten himoni on kuitenkin pitänyt itseni sekaruokailijoiden puolella.
Janna
10/08/2016 klo 09:21Huhhuh, melkoinen herkkutrio! <3 Kukkakaali erityisesti kuulostaa nerokkaalta täytteeltä. Testiin!
Alisa
11/08/2016 klo 10:07<3
Mari
10/08/2016 klo 09:47Ihanan herkullisen oloisia pizzoja <3
Alisa
11/08/2016 klo 10:07Kiitos <3
Johanna
10/08/2016 klo 12:14Voi saisimpa maistaa nyt näistä jokaista, kamala nälkä ja nyt se yltyi pizzanäläksi 😀
Vuohenjuusto ja munakoiso toimiikin varmaan kivasti yhdessä, munakoisoa harvemmin tulee käytettyä mutta tässä jo tänään toinen resepti joka innostaisi siitä taas kokkailemaan 🙂
Alisa
11/08/2016 klo 10:08Oi kokeilepa joskus valmistaa munakoisolasagne. Väliin tomaattikastiketta, tuorelasagnelevyjä ja juustoksi juurikin vuohenjuustoa <3 Huumaavan hyvää!
Jenni liemessä
10/08/2016 klo 13:11Laitan sulle ehdotuksia päivämääristä koska voidaan tulla kylään. Ookoo?
Ei mutta siis nämä näyttävät aivan täydellisiltä, NAM! Olen aina hauduttanut ”muttisoosini”, joten tälläinen tuoretomaattikastike onkin ihan uusi ajatus. Pitää testata!
Alisa
11/08/2016 klo 10:09Laita, en malta odottaa! Työhuoneen kuvat ovat olleet aivan täydellisiä 🙂 ja hei, ens viikolla päästään vihdoin sienimetsälle, jee.
Helinä
11/08/2016 klo 18:18Tää postaus johtaa nyt kyllä ihan välttämättä pitsaperjantaihin!
Alisa
12/08/2016 klo 10:58Meillä on myös! 😉
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
12/08/2016 klo 19:58Ovatpas kaunokasia – ei noin nättejä saa monesta pizzeriastakaan <3
Alisa
14/08/2016 klo 18:12Aww kiitos <3
Johanna
12/08/2016 klo 21:23Kukkakaali-taleggiopizza kuulostaa aika herkulta ja hei, tuo teidän uuni on aika cool 🙂
Alisa
14/08/2016 klo 18:12Uuni saa kyllä aina ihan mukavasti huomiota osakseen. Ollaan järjestämässä ihan pizzajuhlia sen ympärille 😉
Heidi K.
13/08/2016 klo 21:25Eikäää! Nyt alko tekeen ihan sairaan paljon mieli pizzaa! Namskis <3
-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi
Alisa
14/08/2016 klo 18:11Namskis namskis <3
Veera R.
14/08/2016 klo 11:22Ihania pizzoja ja huikee uuni! Mä teen tomaattikastikkeen kans noin, mutta laitan tölkillistä tomaatteja kohden puolikkaan puskan basilikaa. 🙂
Alisa
14/08/2016 klo 18:10Ah basilikaa! Laitan sitä itse yleensä vain tuoreena pinnalle, mutta täytyykin kokeilla tuota suoraan kastikkeeseen laittamista.