Koko perheen Kolmon3n

Yksi tämän vuotisen Taste of Helsingin mielenkiintoisimmista ravintolakiinnityksistä on Kalliossa sijaitseva ravintola Kolmon3n. Se poikkeaa ruokafestivaalin tyypillisemmistä osallistujaravintoloista positiivisesti ja meidän oli Antin ja tyttöjen kanssa päästävä fiilistelemään sitä välittömästi.

Lasten kanssa ravintolaan meneminen aina vähän mietityttää. Ei niin, että itseäni häiritsisi lapset ravintolassa tai että stressaisin omien lapsieni käyttäytymistä, mutta erittäin pieniruokaisille lapsilleni soveltuvien annosten löytyminen aiheuttaa toisinaan päänvaivaa etenkin kaikissa vähän kivemmissa ravintoloissa.

Kolmos3n kohdalla tämä pelko osottautui onneksi täysin aiheettomaksi. Vaikka ravintolalla ei ollut erikseen nimettyjä lastenruokia, meille kerrottiin heti, että ravintolan kaikki annokset oli mahdollista saada puolikkaina ja lapsiystävällisinä. Ravintolasta välittyi muutenkin välittömästi sellainen tunnelma, että myös lastemme ravintolakokemuksella on todella väliä ja että siihen haluttiin panostaa.

Tilasimme Kolmos3n menulta alkuun tartaria, joka oli 5-vuotiaan Kukkamme mielestä maailman parasta. Pääruoiksi otimme charolaisburgerit sekä lautasellisen aivan taivaallista korvasieni-spelttirisottoa. Tytöt ja Antti söivät hampurilaiset, joiden itse tehty briossi sekä ohuen pekonin sijaan tarjoiltu paksu siivu savukylkeä tekivät siitä poikkeuksellisen herkullisen. Ylivoimainen suosikkimme oli kuitenkin itselleni tilaama kermainen korvasieni-spelttirisotto, joka hurmasi täyteläisellä ja täydellisen metsäisella maullaan.

Risotto ja muut annokset oltiin tarjoiltiin myös kauniisti syötävien kurkunkukkasten ja orvokkien kera. Ruokailun päätteeksi lapsillemme tultiin antamaan keittiöstä ihanat ruiskukat, joiden terälehtien popsiminen auton penkeillä kotimatkalla tuntui olevan päivän mahtavin tapahtuma.

Ravintola Kolmon3n tarjoilee myös ystäväpiirissäni kovin kehuttuja lounaita. Käyn aina välillä himoitsemassa sen annoksia ravintolan nettisivuilta. Vielä, kun asuisimme vanhassamme kodissa Kolmos3n nurkilla, niin kävisin siellä joka ikinen päivä. Taste of Helsinkiä odotellessa!

Ei kommentteja

Kommentoi