Keitto paahdetuista paprikoista, linsseistä ja kookosesta

paprikalinssikookossosekeitto4.JPG paprikalinssikookossosekeitto2.JPG

Lokakuun ruokahaasteena  oli paprika, ja osallistuin ensimmäistä kertaa elämässäni ottaa osaa kyseiseen ilomieliseen kilpailuun. Keittoni äänestettiin myös haasteen voittajaksi, joten haluan jakaa sen myös kanssanne, vaikka alkuperäinen julkaisu onkin vanha blogialustani puolella.

paprikalinssikookossosekeitto1_0.jpg

Käytän paprikaa ruoanlaitossa suhteellisen vähän. Tämän sosekeiton lisäksi laitan sitä lähinnä chili con carneen, perinteiseen unkarilaiseen gulassiin ja muutamiin tahnoihin.

paprikalinssikookossosekeitto6.JPG paprikalinssikookossosekeitto7.JPG

Tätä kookoksista paprika–linssisosekeittoa varten paahdan aina käyttämäni paprikat uunissa. Näin niiden mausta tulee paljon pehmeämpi ja syvempi. Paahdettujen paprikoiden valmistaminen on todella helppoa eikä ne muistuta maultaan lainkaan tölkkiin säilöttyjä kohtalotovereitaan. Tälläkin kerralla valmistin paprikoita kaksinkertaisen määrän kerralla; puolet menivät keittoon ja lopuista tein ihanaa  paprikahummusta,jonka resepti löytyy täältä .

paprikalinssikookossosekeitto8.JPG paprikalinssikookossosekeitto9.JPG

Yksi lempituotesarjoistani on muuten  Go Green , joka tarjoaa erittäin monipuolisen valikoiman erilaisia siemeniä, papuja, linssejä ja kasviksia.  Olen havainnut, että käteni valitsee aina Go Greenin tuotteet kilpailojoiden joukosta. Arvostan myös kovasti sitä, että tuotemerkki käyttää tetrapakkauksia, jotka ovat huomattavasti ympäristöystävällisempiä kuin vaikkapa (Bionan) säilykepurkit.

RESEPTI | 6 annosta

Papri­ka–­lins­si­so­se­keit­to

3 kpl isoa punaista paprikaa

350 g esikeitettyjä, punaisia linssejä

8 dl kasvislientä

1½ dl kookoskermaa

1 kpl punainen chili

1 kpl sipuli

1 kpl valkosipuli

1 kpl limen mehu

1 rkl inkivääriraastetta

1 rkl (palmu)sokeria

1 rkl (kookos)öljyä

1 kpl tuoretta oreganoa

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

OHJE
 1. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet. Lado paprikan puolikkaat kuoripinta ylöspäin uunipellille ja paista grillivastuksilla 230 °C uunin ylimmällä tasolla 15 minuuttia, kunnes niiden pinnat ovat mustuneet.
 2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili.Kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa.
 3. Lisää päälle kasvisliemi ja huolella huuhdotut linssit. Keittele miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
 4. Mausta liemi limetinmehulla, sokerilla, suolalla, mustapippurilla, tuoreella inkiväärillä ja oreganolla.
 5. Nosta valmiit paprikat välittömästi uunista tultuaan ilmatiiviiseen kannelliseen astiaan. Sulje kansi ja anna höyrystyä vielä 10 minuutin ajan. Tämä helpottaa huomattavasti paprikankuoren irroittamista lihasta. Tiiviisti elmukelmutettu kulhokin ajaa saman asian.
 6. Irroittele paprikoista kuoret pois kevyesti sormilla vetäen. Laita kuoritut paprikaviipaleet muun keiton joukkoon ja kiehauta nopeasti.
 7. Ota keitto hellallta ja aja se tasaiseksi soseeksi sauva- tai tehosekoittimella. Siirrä takaisin liedelle.
 8. Lisää kookoskerma, kiehauta ja tarkista maku ennen tarjoilua.

1 Kommentti

 • Vastaa
  Suusta suuhun
  26/01/2017 klo 09:00

  […] etenkin vähän nuutuneille tomaateille (ihanin tomaattikeitto ja pari toastia) ja paprikoille (ihanin paprikakeitto) se tekee erityisen hyvää. Tällä kertaa heitin mukaan myös kaapissa lojuneen punasipulisäkin […]

 • Kommentoi