Ke­sä­kur­pit­sacar­bo­na­ra

kesäcarbonara4.jpg kesäcarbonara6.jpg

Olen parantumaton pastan rakastaja,  kuten ehkä jo tiedättekin , ja olen elämäni aikana syönyt, no, aika monta sataa pasta carbonaraa. Toiset ovat olleet parempia kuin toiset – suurimpana ongelmana niissä on yleensä ollut makuuni nähden liiallinen kerman ja/tai pekonin määrä. Vähitellen olen kuitenkin kehitellyt muutamia tapoja, joilla olen onnistunut lähes joka kerta tekemään sitä täydellistä carbonaraa. Kotimaisissa ravintoloissa en kyllä ole uskaltanut tilata annosta enää vuosiin.

kesäcarbonara8.jpg kesäcarbonara2.jpg

Niin herkullista kuin carbonara parhaimmillaan on, on se myös valitettavan raskasta, ainakin arkiruoaksi. Olin jo pitkään pohtinut siihen jotain kevennystä, kunnes viimein keksin yhdistää sen yhteen viime vuoden kuumimpaan ruokatrendin, kesäkurpitsaspagettin.

Kesäkurpitsan suikaloimisessa parhaaksi välineeksi olen todennut Julienne-raastimen. Yhdestä isosta kesäkurpitsasta tulee spagettia noin lautasellinen. Käsittelyssä täytyy muistaa, ettei pehmyttä siemenosaa ole tarkoitus kuoria, vain pelkkä kurpitsanliha sen ympäriltä.

kesäcarbonara7.jpg

Ohjeissani esiintyvä ranskankerma on muuten aina sitä kevyintä mahdollista, jota kaupasta löydän ja ainakin Prismoista olen onnistunut ostamaan jopa vain 10 % –rasvaa sisältävää Ehrmannin ranskankermaa .

kesacarbonara5.jpg
RESEPTI | 4 annosta

Ke­sä­kur­pit­sacar­bo­na­ra

4 kpl kesäkurpitsa

120 g pekonia (filee)

1 kpl sipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

4 kpl kananmuna

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl ranskankermaa

1 dl parmesaania raastettuna

1 tl mustapippuria

suolaa

OHJE
  1. Suikaloi kesäkurpitsa esimerkiksi julienne-kuorijan avulla ja laita se lävikköön valuttamaan ylimääräisiä nesteitä. Huomioi, ettei kesäkurpitsan pehmyttä siemenosaa ole tarkoitus kuoria, vain pelkkä kurpitsanliha sen ympäriltä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesaani. Saksi pekoni pienemmäksi.
  3. Laita korkeareunaiseen paistinpannuun oliiviöljy ja valkosipulit. Freesaa puolisen minuuttia – varo ruskistamasta. Lisää sipulit ja kuullota 2 minuuttia.
  4. Lisää vielä pekonisilppu ja paistele noin 5 minuuttia, kunnes liha on kypsä.
  5. Sekoita pekonin paistuessa parmesaaniraaste ranskankerman kanssa.
  6. Laita toinen paistinpannu kuumenemaan viereiselle levylle ja paista siinä kananmunat niin, että valkuainen hyytyy, mutta keltuainen jää valuvaksi.
  7. Lisää hyvin valutetut kesäkurpitsasuikaleet pekoni–sipuliseoksen joukkoon. Vähennä lämpöä ja freesaa pari minuuttia. Mausta samalla suolalla ja mustapippurilla. Kesäkurpitsojen kanssa kannattaa olla nopea ja tarkka, jotteivät ne pehmene liikaa ja ylikypsy.
  8. Lisää lopuksi joukkoon parmesaani-ranskankermaseos ja lämmitä vielä nopeasti.

Ei kommentteja

Kommentoi