Kaupallinen yhteistyö, Pingviini


Eilen paljastettiin, että me suomalaiset äänestimme kansallisruoaksemme ruisleivän. Muita vaihtoehtoja olisivat olleet esimerkiksi karjalanpiirakat ja karjalanpaisti, mämmi, maksalaatikko ja hernekeitto. Tästä valinnasta tietämättömänä minua pyydettiin muutama viikko sitten Pingviinin toimesta suunnittelemaan kansallisjälkiruoka tulevalle kansallisruoalle ja ihan sattuman kaupalla päädyin laittamaan siihen myös ruisleipää.



Ehdotukseni kansallisjälkiruoaksi on perinteinen pappilan hätävara, jonka alkuperäisenä ideana on koota jälkiruoka kaapista valmiiksi löytyvistä aineksista, kuten keksien tai vanhojen leipien muruista, puolukkahillosta ja kermavaahtdosta. Piristin tätä klassikkojälkiruokaa kuitenkin korvaamalla kermavaahdon Pingviinin Puolukka Limited edition -jäätelöllä, paistamalla kerrosten väliin tulevat reissumiehenmuruset voissa ja sokerissa ja lisäämällä joukkoon myös kevyesti survottuja puolukoita sekä muutaman hyppysellisen salmiakkijauhetta.


Olisi hauskaa kuulla myös teidän ajatuksenne siitä, minkä pitäisi olla meidän kansallisjälkiruokamme.
RESEPTI | 4 annosta
Pappilan hätävara
½ pkt Pingviini puolukkajäätelöä
2 dl ruisleivänmuruja
2 rkl voita
1+1 rkl sokeria
2 dl (pakaste)puolukoita
1 rkl salmiakkijauhetta
OHJE
- Murusta ruisleipä ja paista murusia pannulla voissa pari minuuttia, kunnes niistä tulee rapsakoita. Mausta ruokalusikallisella sokeria ja siirrä syrjään.
- Sekoita toinen sokerilusikallinen puolukoihin ja laita pannulle miedolle lämmölle sulamaan ja pehmentymään. Voit halutessasi painella puolukoita vähän lyttyyn paistolastalla.
- Lado jälkiruokaastiaan kerroksittain leipämuruja, puolukkasurvosta, ripaus salmiakkijauhetta ja puolukkajäätelöä.
20 Kommenttia
Sirkku
22/01/2017 klo 14:22Pappilan hätävara on kyllä ihanan muunneltava ja nimensä mukaisesti hyvä silloinkin, kun ei ole sen ihmeempää varattuna. Puolukkajäätelöä pitää muuten testata!
Alisa
24/01/2017 klo 12:08Se on tosi hyvää, slurps!
Minna Vuo-Cho
22/01/2017 klo 17:43Namin näköinen! Pappilan hätävara, tai mustikkasoppa, tai marjakiisseli, tai talkkuna tai… noitahan riittää 🙂
Alisa
24/01/2017 klo 12:09Joku talkkunajälkkäri voisikin olla mielenkiintoinen, hmm, jäin heti suunnittelemaan 😉
Merituuli
22/01/2017 klo 21:57Ihana jälkiruoka. Mietitty, mutta rouhea. Esillepano on kaunis! Hauskaa että käytit juuri ruisleipää.
Alisa
24/01/2017 klo 12:10Oi kiitos <3 Arvostan!
peggy thomas
23/01/2017 klo 00:17Aivan mielettömän ihanat ja ilon täytteiset kuvat!
Alisa
24/01/2017 klo 12:11Kiitos! Lapset tuovat kuviin aina jotain niin vilpitöntä ja kaunista. <3
Minna Ku ite tekee
23/01/2017 klo 10:37Nyt on kyllä herkun näköinen annos!
Alisa
24/01/2017 klo 12:11Voisin just nyt ottaa uusinnat tästä. Silmät painuu kiinni, töissä hiljaista eikä kahvi piristä :I
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
23/01/2017 klo 12:29Ihana idea!
Jäätelöä, ruisleipää ja puolukoita on aina pakastimessa, joten tämä täytyy pitää mielessä. Tuo salmiakkilisä on suorastaan nerokas!
Alisa
24/01/2017 klo 12:12🙂
minni / kokeileva keittiöni
23/01/2017 klo 21:00Hauskan kuuloinen annos tosiaan!
Alisa
24/01/2017 klo 12:12Kiitti 🙂 Tuleepa näistä kommenteistä iloiseksi. 🙂
Saara / Viimeistä Murua Myöten
23/01/2017 klo 21:50Ai että Alisa! Kuolasin tätä jo instagramissa, mutta nyt vielä suuremmin! Tää on kerrassaan nerokkaan helppoa ja herkkua, kaikkea, mitä rakastan 🙂
Alisa
24/01/2017 klo 12:13Yaaasssss, kiitti! Jotain on siis ehkä onnistuttu tekemään oikein 😀
Juulia / Vaimomatskuu
25/01/2017 klo 21:53Näyttää ihanalle ja kuulostaa todella herkulle! Salmiakkia JA ruisleipää jälkkärissä, täydellistä jos multa kysytään! …muttaaa onko tuo vihreä TILLIÄ? Nyt kyllä 😀 😀 😀
Lotta
27/01/2017 klo 15:38Kivan pirteät kuvat! Ja puolukkajäätelö on varmaan ihana raikasta 🙂
Jenni liemessä
28/01/2017 klo 22:31Jotain uutta, jotain vanhaa – vitsi miten ihanan idean keksit ja niin herkut kuvat! Ruis on nyt viimeistään joka puolella. Kokeilin juuri ruisjauhoja focacciaan ja täytekakkuun. Toimii!
Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
29/01/2017 klo 01:24ja salmiakkiakin vielä <3