

Meidän on pitänyt jo kauan tehdä kalatacoja. Olen kuolannut erilaisten kalatacokuvien perään Pinterestissä jo vuosia. Sain lopullisen innostuksen niiden tekemiseen, kun mieleni teki syödä jotain brasiliaishenkistä näin Olympialaisten ollessa käynnissä. Voi olla, että kalatacot menevät kyllä enemmän meksikolaisen ruoan piiriin, mutta olin lukevinani jostain, että ne ovat kovin suosittuja myös Etelä-Amerikan suurimmassa valtiossa.


En halunnut tehdä tacoihin perinteistä tomaattisalsaa ja kun näin kaupassa kotimaisia maisseja, päätin valmistaa niistä, mangosta, tuoreesta jalopenosta, korianterista ja punasipulista ihanan makeantulisen salsan. Olen myös joskus valmistanut vesimeloni- ja mansikkasalsaa korvaamaan tomaattipohjaista sekoitusta ja ne ovat aina toimineet aivan täydellisesti.


Salsan ja paneroitujen kalafileiden lisäksi laitoin pienistä tortillalätyistä tekemiini tacoihin vain vähän chilimajoneesia, limetillä maustettua punakaalia sekä avokadoa eikä ne olisivatkaan kaivanneet yhtään mitään muuta. Meiltä itse asiassa loppuivat nuo tortillakuoret ennen kuin täytteet, joten päädyin syömään niitä ison annoksen suoraan lautaselta salaatinomaisesti ja se oli ehkä parasta salaattia, jota olen laittanut suuhuni vähään aikaan.


RESEPTI | 16 pientä tai 8 isoa tortillaa
Maissisalsa
2 isoa maissitähkää
1 mango
1 punasipuli
1 tuore jalopeno tai chili
1 puska tuoretta korianteria
1 limetin mehut
1 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa
Chilimajoneesi
1 dl kevyt majoneesia
1 dl kevyt ranskankermaa
1 dl (vahvaa) chilikastiketta
½ limetin mehut
Paneroidut kalafileet
500 g vaalealihaista kalaa
valkopippuria
suolaa
vehnäjauhoja
3 kananmunaa
korppu- tai pankojauhoja
Lisäksi
¼ punakaalista
½ limetin mehut
tortillalättyjä tai tacokuoria
2 avokadoa
srirachaa
OHJE
- Aloita salsan valmistus keittämällä maissintähkiä 15 min suolatussa vedessä. Pilko sillä välin sipuli, jalopeno ja mango. Hienonna joukkoon myös puska tuoretta korianteria. Irroita kypsät maissijyvät tähkän keskustasta. Sekoita muiden ainesten kanssa. Kaada päälle yhden limetin mehut ja öljy. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Sekoita kaikki chilimajoneesin ainekset keskenään. Maista ja säädä kastikkeen tulisuutta oman maun mukaan. Säilytä kylmässä.
- Leikkaa vaalealihaisen kalan fileistä 2 x 10 cm kokoisia palasia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Pyöräytä maustetut kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten rikotuissa kananmunissa ja vielä korppujauhossa. Kasaa puhtaalle lautaselle odottamaan paistamista.
- Uppopaista paneroidut kalafileet runsaassa kasvisöljyssä 2-3 min riippuen kalan paksuudesta. Nostele valmiit kalapalat talouspaperin päälle jäähtymään.
- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon limenmehua ja anna maustua jääkaapissa 5 min.
- Lämmitä tortillalättyjä mikrossa tai uunissa. Kasaa täytteeksi maissisalsaa, chilimajoneesia, paneroituja kalafileitä ja punakaalia. Viipaloi joukkoon myös avokadoa ja mausta srirachalla halutessasi.
39 Kommenttia
anne/ 52weeksofdeliciousness
11/08/2016 klo 09:52Mmmmm!! nämä menee heti listalle kokeiluun, ihania! kiva idea toi maissisalsa 🙂 mä olen tehnyt ananassalsaa joskus, se toimii kans kivasti!
Alisa
11/08/2016 klo 10:11Siis kotimaiset maissit maistuvat niiiiiin ihanille just nyt! Laitoin salsaan myös tuoretta jalopenoa, jota on yllättäen alkanut löytymään tänä vuonna kaikista pienemmistäkin kaupoista. Aivan sairaan hyvä chilin korvike. 🙂
Dinner4u2
14/08/2016 klo 18:21Nam, mikä ohje! En oo koskaan itse tehnyt kalatacoja, syönyt kyllä useasti. Muistiin siis tämä ohje! Samoin kuin maissisalsa, kuulostaa tosi herkulliselle. Joskus oon tehnyt mangosalsaa, hyvää on sekin .
Alisa
15/08/2016 klo 12:16Mangosalsa on ihanaa! <3
Heidi / Makuja kotoa
14/08/2016 klo 18:25Nää on aivan mielettömän kauniita tacoja! Ja kalatacot on tosi herkkua, tacot ylipäätään mun lemppareita 🙂
Alisa
15/08/2016 klo 12:20Oi kiitos 🙂 En ole itse yleensä välittänyt juurikaan välittänyt tavallisemmista jauheliha- tai kanatäytteisistä tacoista tai tortilloista, mutta kalan kanssa asia on ihan eri 😀 Kasvistacot ovat myös mieleeni, etenkin mustapapusoosin kanssa.
Sari
14/08/2016 klo 19:21Maissisalsa on ihana lisuke. Vinkki! Kokeile lisätä mukaan joskus kuutioitua ananasta :p
Alisa
15/08/2016 klo 12:21Oi nam, kokeilen varmasti!
Mari
14/08/2016 klo 19:52Nyt näyttää superlurps-ruoalta!
Alisa
15/08/2016 klo 12:23<3
Merituuli
14/08/2016 klo 20:27Punakaali tuo ihanaa väriä näihin kuviin! Kokonaisuus kuulostaa todella hyvältä!
Alisa
15/08/2016 klo 12:28Kiitos, punakaalilla on helppo saada näyttävyyttä annokseen kuin annokseen. Käytän sitä paljon myös salaateissa.
Helinä - Puistolan bistro
14/08/2016 klo 20:40Ai että miten ihanan värikästä ja raikasta! Tuo hedelmäinen salsa sopiikin epäilemättä kalan kaveriksi paremmin kuin tomaattisalsa. Mun suosikki maissisalsoista on sellainen juustoinen maissi, johon tulee maissin ja jalapenon lisäksi sipulia, voita, tuorejuustoa ja parmesaania. Se on myös ihanan makean tulinen, mutta samalla juustojen vuoksi tosi kermainen ja täyteläinen. Sopii tosi kivasti esim. nyhtöpossutacoihin. 🙂
Alisa
15/08/2016 klo 12:29Oh wau! Nyhtöpossutakot täyteläisellä ja tulisella maissisalsalla. Kuulostaa ihan meidän ensi viikonlopun ruoalta 😉 NAM!
Peggy
14/08/2016 klo 21:45Ihanan pirteä ja herkullisen kuuloinen resepti sekä niin kauniit kuvat! Tacoja pitää saada aina säännöllisin väliajoin, muuten tulee ihan tacokiukku 🙂
Alisa
15/08/2016 klo 12:30Kiitos! 🙂
Minna Vuo-Cho
15/08/2016 klo 07:08Nam, ihanan näköistä. Meillä ollaan kalojen suhteen usein vähän epäluuloisia, mutta ehkä tacoissa saisi uppoamaan…
Alisa
15/08/2016 klo 12:31Kalat on aina syy miksi en pysty pitäytymään pelkässä kasvisruoassa 😀
Liisa - Kivistössä
15/08/2016 klo 12:22Itse tehdyt kalatacot ovat kyllä olleet yksi parhaista ruokakokemuksistani. Pitääpä tehdä näitä vielä tässä loppukesän aikana!
Alisa
15/08/2016 klo 12:32Jee, olen samaa mieltä! Kalatacot ovat parhautta <3
Nanna
15/08/2016 klo 18:05Just näin! Parhaita paikkoja kalalle!
Juulia
15/08/2016 klo 18:31Tuore maissi on NIIN hyvää!!! Ja nuo värit! Mangoa ja maissia en ookkaan vielä laittanut samaan pataan, mansikkaa ja vesimelonia kyllä. Testiin!
Alisa
22/08/2016 klo 00:01Jee 😀
Terhi
15/08/2016 klo 22:00Nimenomaan tuo salsa pitää tehdä itse, loistavaa! Vielä kun osaisi tehdä semmoset pehmosen pulleat letut vaikka nuo pikkuiruiset on kyllä hyviä 🙂
Ihania kuvia ja tulipa niin nälkä!
Alisa
22/08/2016 klo 00:03Lettuohjettasi odotellessa 😉 Olen itse sen verran huono kaikessa jauhoihin kohdistuvassa toiminnassa 😀
Hanna
17/08/2016 klo 22:53Upeat kuvat! Kalatacot on kyl ihan parhaita. Ja maissisalsa, mmmmmmmm!
Alisa
22/08/2016 klo 00:03Puspus!
Kermaruusu
18/08/2016 klo 21:35Niin, niin herkulliset kuvat! Kyllä nyt menee tacot viikonlopun ruokalistalle.
Alisa
22/08/2016 klo 00:01Oi kiitos! Ihailen tekeleitäsi myös usein 😉
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
19/08/2016 klo 14:47Just viimeiset päivät olen himoinnut kalatacoja Shanghai Cowboyn versio mielessä. Ihanan näköistä!
Alisa
22/08/2016 klo 00:01En muista koskaan maistaneeni kalatacoa Shanghai Cowboyssa, mutta jos ne kerran ovat hyviä, on tämä vääryys korjattava samantien. Kiitos vinkistä!
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
19/08/2016 klo 15:44Kalatacot on melkein parempia kuin lihaversiot. Meillä tehdään itämaiseen tapaan maustettuja lohitacoja tosi usein.
Alisa
22/08/2016 klo 00:00Itämaisesti maustetut lohitacot, oi voi toivottavasti resepti niihin löytyy blogistasi. Pakko_saada_heti
Jonna/suolaa&hunajaa
20/08/2016 klo 20:20Olen syönyt itseni ihan tärviölle maissia ja aion jatkaa samaan malliin niin kauan kuin kotimaisia saa. Tämä salsa menee ehdottomasti testiin, olen nimittäin myös suuri kalatacojen ystävä.
Alisa
21/08/2016 klo 23:59Hehheh! 🙂
Heidi K.
20/08/2016 klo 23:58Hitsi miten herkulliselta tuo fisu näyttää. Mulle kans!
-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Alisa
21/08/2016 klo 23:58Sulle milloin vain, tervetuloa! :*
Malla
25/08/2016 klo 11:46Näitä tehtiin viikonloppuna, nam! 🙂 Kiitos ohjeesta! Muutenkin on tullut paljon kokeiltua reseptejäsi ja aina on tullut tosi hyvää, vaikka en ole muistanutkaan tulla tänne jälkeenpäin kertomaan. 🙂
Alisa
26/08/2016 klo 10:26Jee, ihanaa! 🙂 Huippua, että testasitte. Ajattelin juuri itsekin, että näitä täytyy tehdä taas pian. Ja kiitos ihanasta palautteesta 🙂 kiva, että jaoit sen. Tuntuu, että suurin osa kommentoinnista tai tykkäämisistä tapahtuu nykyään sosiaalisessa mediassa eikä täällä blogin puolella.