Punaviinipastaa ja lehtikaalisipsejä

Punaviinipasta2 Punaviinipasta3

Olin melkein unohtanut muutaman vuoden takaisen suosikkipastani, kunnes se tupsahti mieleeni juuri, kun olin kaatamassa viikonloppuna kesken jääneen punaviinipullon puolikkaan lavuaariin. Kyseessä on siis englanniksi juopuneena spagettina tunnettu spaghetti all’urbiaco tai yksinkertaisemmin pasta al vino rosso. Punaviinipasta oli ensimmäisen kerran julkaisulistallani jo blogini ensimmäisten viikkojen aikana, mutta päädyin siirtämään sitä eteenpäin, sillä välillä tuntuu, etten muuta julkaisisikaan kuin erilaisia pastareseptejä.

Punaviinipasta5 Punaviinipasta4

Punaviinipastasta on olemassa muutamia erilaisia versioita. Jotkut tykkäävät lisätä siihen chiliä, sieniä tai pekonia. Itse kuitenkin haluan pitää sen mahdollisimman simppelinä. Kuivahkon kyykky- tai jämäpunaviinin lisäksi en laita spagettiin muuta kuin vähän voita, oliiviöljyä, valkosipulia, suolaa, pecorinoa ja muutaman rouhaisun mustapippuria. Pinnalle heitin tällä kertaa myös kourallisen rouskuvia lehtikaalisipsejä, joita olin tehnyt flunssaisille lapsillemme heidän toiveestaan ja ne sopivat annokseen aivan mahdottoman hyvin – suosittelen.

Punaviinipasta6 Punaviinipasta1
RESEPTI | 2 annosta

Punaviinipasta

250 g spagettia

5 dl punaviiniä

1 l vettä

suolaa

1 rkl voita

1 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulin kynttä

1 dl pastan keitinlientä

20 g pecorinoa

 

Lehtikaalisipsit

100 g lehtikaalia

1 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

OHJE
  1. Poista huuhdotuista ja hyvin kuivatuista lehtikaaleista kovat keskiruodot. Revi pienemmiksi paloiksi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla, ja paista 200 °C uunissa noin 10 min. Varo polttamasta lehtiä.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja punaviini. Lisää reilusti suolaa ja anna keitä spagetti siinä al denteksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan voi-öljyseoksessa, varo ruskistamasta.
  4. Valuta pasta huolella. Muista ottaa desilitra keitinlientä talteen.
  5. Sekoita pastan joukkoon kuullotettu valkosipuli, vastaraastettu pecorino ja tilkka keitinlientä. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja

Kommentoi