














Halparuokakirja on ollut pian muutaman viikon kaupoissa ja julkkaripäivänä huippuunsa tiivistynyt jännityskin alkaa helpottaa. Olemme Natan kanssa arponeet jo muutamat satsit kirjoja blogiemme fb-sivujen puolella ja nyt jaan vielä yhden kappaleen täällä blogissa. Kirja-arvontaan voi osallistua kommentoimalla mitä tahansa tämä jutun kommenttiboksiin. Olisi tietty hauskaa tietää mitä itse kokkaatte silloin, kun rahat alkavat olla vähissä tai muuten vain haluatte vähän kiristää kukkaron nyörejä. Kilpailu alkaa välittömästi ja päättyy keskiviikkona 5.4. klo 19.00. Ilmoitan voittajalle tiedon henkilökohtaisesti, joten muista jättää sähköpostiosoitteesi kommenttiosiossa sille tarkoitettuun paikkaan – se näkyy vain minulle. | Kaikki yläpuolen julkkarikuvat on ottanut ihana Arttu Mustonen.
70 Kommenttia
Mari
01/04/2017 klo 12:26Linssikeittoa syödään meillä kun rahat on tiukalla 🙂
Alisa
01/04/2017 klo 14:03Linssikeitot ovat kyllä parhaita! Paahdan niihin usein mukaan paprikaa tai muita kasviksia uunissa. Onnea arvontaan!
Riitta
01/04/2017 klo 12:49Sosekeittoa.
Alisa
01/04/2017 klo 14:04Klassikko 🙂 Onnea arvontaan!
SannaT
01/04/2017 klo 13:03Kasvissapuskaa, aineksien kulmakivinä tomaattimurska, linssit, pavut, porkkana ja sipulit.
Alisa
01/04/2017 klo 14:05Mmmm, joo. Pavuista ja linsseistä saa taiottua vaikka mitä. Arvontaonnea!
Riika
01/04/2017 klo 13:04Meillä syödään kuivakaappia ja pakastinta tyhjäksi.
Alisa
01/04/2017 klo 14:06Tuli jotenkin heti mieleen aina ne viimeiset päivät ennen lomamatkoja, kun tyhjentää kaikki mahdolliset puoliksi avatut ja avaamattomat pakastepussit samalle uunipellille, lykkää päälle vähän mausteita ja toivoo parasta 😀 Onnea arvontaan!
Johanna
01/04/2017 klo 13:43Panopastaa! Ohjeen sain kuulopuheena, nyt tarvitsen loput! #säästö
Alisa
01/04/2017 klo 14:07#SÄÄTÖ – pidän sulle peukkuja!
Megi
01/04/2017 klo 14:05Silloin kun rahat olivat tiukimmillaan, niin keitin vettä ja lisäsin siihen kasvisliemikuution. Sitä sitten ryystin. En tiedä kuinka paljon siinä oli kaloreita, mutta hengissä ollaan vieläkin.
Alisa
01/04/2017 klo 14:15Oon tehnyt samat lihaliemellä 😀 eikä kyllä paljoa eroa niistä Blå Bandin lämpimistä keittokupeista. Niissä on liemen lisäksi ehkä teelusikallinen yrtinpätkiä ja yks katkarapu per annos. Onnea arvontaan!
Laura
01/04/2017 klo 14:05Herne-maissi-paprika-tonnikala-raejuusto sotkua
Alisa
01/04/2017 klo 14:16Ah heh, mun nuoruuden poikkiksen isä söi jotain tämän tyyppistä mielestäni melkein joka päivä 😀 Arvontaonnea!
Emppu
01/04/2017 klo 14:08Munakasta pakastevihanneksilla tai pinaatilla.
Alisa
01/04/2017 klo 14:19Halpiksesta löytyy kaks pakastevihannesmunakasta, jotka me vain värikoodattiin ja upgreidattiin frittatoiksi. 🙂 Arvontaonnea!
Jaana
01/04/2017 klo 14:58Puuroa, kasvissosekeittoja, tomaattikastiketta ja pastaa, punaisen lapun tuotteita… Suomessa pystyy syömään hyvää ruokaa todella edullisesti.
Alisa
02/04/2017 klo 07:54Punaiset laput <3 Arvontaonnea!
Mia
01/04/2017 klo 15:17Opiskelija-aikoina teimme hernekeittoa mahdollisimman halvalla lihalla aina kuun lopussa ja söimme sitä sitten viikon verran 😀 nyt kun teemme hernekeittoa niin se ei enää niin halpaa kun lihalla on nykyään väliä. Linssikastikkeet ja makaronilaatikko on meillä standardiruokaa jos pitää syödä edullisemmin.
Alisa
02/04/2017 klo 07:57Me itse asiassa tehdään tehdään just hernekeittoa monesti arkisin, kun halutaan syödä edullisesti hyvää monta päivää. Niitä harvoja ruokia joita jaksan ihan todella syödä neljäkin päivää putkeen. Onnea arvontaan!
Tiina
01/04/2017 klo 15:22Linssikeittoa tai munakasta.
Alisa
02/04/2017 klo 07:59Onnea arvontaan!
markku
01/04/2017 klo 16:08mausteista bataattikeittoa.
Alisa
02/04/2017 klo 07:59Ah nam! Onnea arvontaan!
Elsa K.
01/04/2017 klo 16:33Kasvisruokia, erityisesti keittoja. Kuivakaapista on helppo heittää mukaan papuja tai linssejä. Helppoa ja halpaa!
Heidi
01/04/2017 klo 16:40Jauhelihaa ja makaronia sekaisin… Ja paljon mausteita.
tuovituulia
01/04/2017 klo 17:01Mukanaa! Rahat tiukilla menee kaikki pastaruoat, esim perus tomaattipasta, tai vaikka linssikeitto. Hummuskin on hyvää eikä maksa paljoo itse tehtynä!
Anni
01/04/2017 klo 17:25Mä taasen elän luvattoman paljon pelkällä nuudelilla ja puurolla… Jos haluun herkutella niin ostan pussillisen porkkanoita joita nakertelen kaikiks välipaloiksi 😀
Chatte
01/04/2017 klo 21:48Meillä syödään edullisina ruokina makrulootaa, murukastiketta ja jauhelihakeittoa. Aika lihapainotteista, kasvissosekeitot meinaan iskevät vain harvoin. Muunlaista kasvisruokaa syödään sitten enemmän, mutta ne harvoin sopivat aivan halpissarjaan. 🙂
piia / On elettävä huolella
01/04/2017 klo 21:50Meillä syödään tosi edullisesti ihan jatkuvasti, keitot ja kiusaukset ovat ruokalistalla viikoittain. Sosekeitto on hyvä pihistelyruoka, ja esim. linssikeitto.
Suvi J
01/04/2017 klo 21:53Kuivakaapista ja pakkasesta ensin taijotaan mitä niistä milloinkin keksii. Linssikeitto on hyvä ja halpa ja siihen on aina aineet kaapissa, samoin tonnikalapasta tai tortillapitsat mihin saa myös kaikkia kaapin jämiä käytettyä 😛
Tytti
01/04/2017 klo 22:27Jauhelihaa ja makaronia. Oispa tää kirja.
Hannu Räty
01/04/2017 klo 22:45Kaupassa ei tarvitse juosta yhtenään, kun hyödyntää pakastimien sisältöä ennen uutta luonnonantimien satokautta. samoin ruokakomeroista löytyy väliin ihan kivoja ylläreitä, joita on tullut hamstrattua kaiken varalta. Sitten vaan padat porisemaan ja leipäkone pyörimään 🙂
SannaM
01/04/2017 klo 23:11Meillä syödään ensin pakastin ja kuiva-ainekaappi tyhjäksi. Sitten kaupasta rahdataan hernekeittoa 😀 Kuivapussikeitot ovat myös edullista ruokaa, niitä voi höystää luonnon antimilla.
Noora Pönkänen
01/04/2017 klo 23:14Säästölinjalla ja muutenkin kiva tehdä pasta jossa valkosipulia, oliiviöljyä,chilihiutaleita ja esim pari kirsikkatomaattia. Öljy, valkosipuli ja chili pannulla tekevät pastasta jo ihan mahtavan makuista! Samoin sitruunan kuori raastettuna oliiviöljyn kanssa toimii
ira
01/04/2017 klo 23:28Mun turkulaisessa opiskelijaboksissa syödään kuun lopussa mannapuuroa kanelilla, sokerilla ja margariininokareella. Mannapuuro on jotenkin lohdullista ja ryynit laajenee monta kertaa suuremmiksi kattilassa, eli pussin pohja ei ihan heti tule vastaan!
Soikku
02/04/2017 klo 00:01Jauheliha ja makaroni pelastaa. 🙂
Anski
02/04/2017 klo 02:48Kesäkurpitsasta ja pekonista tekee pyttipannun! Halpa ja herkullinen
nellis
02/04/2017 klo 10:04Tonnikalapastamössöä teen, kun on tiukkaa ja mielikuvituskin kortilla;) Mukaan arvontaan.
PauliinaP
02/04/2017 klo 10:45Tyhjennetään pakastinta ja yritetään saada siellä olevista aineksista jotain kasaan. Ja saahan niistä 🙂
Tarja Jormanainen
02/04/2017 klo 10:50Haluan mukaan arvontaan. Pienellä eläkkeellä oleva joutuu miettimään mistä saa ruoan halvemmalla.
Emilia Marjakangas
02/04/2017 klo 12:22Kyllä se on ehdottomasti fried rice kun eletään kuun loppua, reilulla valkosipulilla ja parsakaalilla.
merjak
02/04/2017 klo 12:29Kanamunia, paistettuna tai munakkaana. Mukaan mitä kaapista löytyy.
Marja-Leena
02/04/2017 klo 12:46Kun rahat vähissä, käytetään kuivakaapin ja pakastimen antimia. En ole kovinkaan mielikuvituksellinen kokkaaja, joten toivottavasti arpaonni suosii.
Alisa
05/04/2017 klo 21:19Onnea Marja-Leena! 🙂 Serkkuni Juha kävi kommentit läpi ja valitsi sinut voittajaksi. Laitan sähköpostia pian!
Mirja
02/04/2017 klo 12:57Onnea! Ihana kuva tuo kuudes, missä nuudeli roikkuu lautaselta ja viinilasi on kallellaan! 90-luvun puolivälissä jo aikuisopiskelijana kun opintotuen tulopäivä yllättikin, en jaksanut liftata kotiin viikonlopuksi. Kymmenen pennin marginaalilla sain ostettua litran maitoa, ja loput aineet karjalanpiirakoihin löytyivät kuivakaapista. Sitten maanantaina oli jo rahaa syödä laadukasta yliopistoruokaa.
Rìitta
02/04/2017 klo 13:10Uunissa haudutetut juurekset, maukkaat ja edulliset.
Lilli
02/04/2017 klo 13:52Kaalilaatikko on halpaa ja riittoisaa mutta myös törkeän hyvää!
Marianna
02/04/2017 klo 13:59Eiköhän se ole se makaroonilaatikko ja vierelle porkkanaraaste.
Veera H
02/04/2017 klo 14:29Jauheliha-makaroni -sekoitusta!
Noora
02/04/2017 klo 15:43Puuroa, puuroa, kasvissosekeittoa ja puuroa
JennaOo
02/04/2017 klo 17:42Ruokabudjetti kuukaudelle on aina 100 euroa, joten kyllä siinä saa aikamoinen taikuri olla! Keitot ja nuudelit on enemmän kuin tuttuja 😀
Noora
02/04/2017 klo 17:43Spagettia ja tomaattikastiketta 😀
MarjaKoo
02/04/2017 klo 17:58Makaroni- ja perunaruokia tehdään.
Elise H.
02/04/2017 klo 19:08Makaronia ja sika-nautaa sekoitettuna! Mukana arvonnassa 🙂
Jenny
02/04/2017 klo 19:37Kikherneillä tai muilla pavuilla höystetyt sosekeitot ovat suosikkejani, kun pitää saada halvalla hyvää 🙂
sita
02/04/2017 klo 21:26Jotakin jauheliharuokaa 🙂
vintagentti
03/04/2017 klo 07:44Makaronilaatikkoa tulee tehtyä usein rahapulapäivinä.. Sinne uppoaa kiitettävästi myös kaikenlaiset purkinpohjat ja jämät joukkoon. Ei varmaan täysin samalla lailla tule kahta kertaa peräkkäin tehtyä..
KristaR
03/04/2017 klo 08:23Minä olen itseasiassa hirvittävän huono pihistelemään juuri ruuan kanssa. Ainoa mihin kykenen on mahdollisimman pienet ruokaostokset, jolloin syödään lähinnä pakkasesta riistaa ja sieniä tai kuiva-ainekaapin jämiä, lähinnä aasialaisia keittoja.
Karoliina
03/04/2017 klo 09:09Tomaattipasta on täällä se vakio köyhyysruoka!
Taru Salo
03/04/2017 klo 09:40Hauskat juhlat hyvän ruoan kunniaksi!
Bee
03/04/2017 klo 13:53Jos rahat on finaalissa ja kaappi ammottaa tyhjyyttään niin paistettu riisiä saa aina tehtyä, jos vain löytyy kananmunaa ja riisiä kaapin pohjalta.
Jab
03/04/2017 klo 14:55Erilaisia köyhäilypastoja (viimeksi itseasiassa laitoin herneitä, valkosipulia ja juuston jämät! oli muuten hyvää) – pussinuudeleita ja yllä mainittua riisi+kananmunasössöä. Ravintorikasta tuskin mutta ajaa asiansa kun palkkapäivä on huomenna.
tiia
03/04/2017 klo 19:39Pastaruokaa laittaisin 🙂
klaara
03/04/2017 klo 22:13Kasvissosekeittoa syödään kaksi-kolme päivää kun säästetään tai rahat on lopussa.
Emmaliinanen
03/04/2017 klo 23:05yleensä jotain pastaa halpuutellaan, kaali on myös kova eri muodoissaan 😀
Sannamarianna
03/04/2017 klo 23:53Jos rahat on tiukalla niin syödään sitä mitä kaapista löytyy ja leivotaan esim. sämpylöitä.
Nanne
04/04/2017 klo 15:32Makaronilaatikko on meiän ”halpis-suosikki” 🙂
Alder
04/04/2017 klo 19:35Soijarouhe on huippua halpisruokaa, parasta soijarouheruokaa on soijabolognese. Tomaattikeitto paseeratusta tomaatista ja koskenlaskijasta toimii myös.
Tanja
04/04/2017 klo 23:19Jauhelihaa, sipulia, makaronia ja mausteita. Todella edullinen ruoka. Tonnikalapasta. Kaalilaatikko sesongin kaalista. Punajuurilaatikko, kun punajuuret saa omasta ryytimaasta. Onhan näitä. Muutamalla eurolla syöt ravintorikkaasti, kun käytät paljon sesongin kasviksia makua ja väriä tuomaan.