Furuma – aito kiinalainen ravintola

Kiinan matkamme pölyt ovat tuskin vielä ehtineet laskeutua vaatteistani, kun pääsin jälleen kerran aidon kiinalaisen ruokapöydän ääreen. Tällä kertaa ihanan TLH-blogin Anna näytti, että oikeaa kiinalaista ruokaa on saatavilla myös Helsingistä, Katajanokalla sijaitsevasta Furuma Cuisine -nimisestä ravintolasta. Ravintola on aikaisemmin toiminut nimellä Peninsula, mutta omistajavaihdoksen myötä se on uudistunut ja tarjoilee nyt varmastikin Suomen autenttista kiinalaista keittiötä.

Furuma on erikoistunut ruoissaan kolmeen kiinalaiseen ruoka-alueeseen: suolaisesta ruoastaan tunnettuun pohjoiskiinalaiseen keittiöön, tuliseen sichuanilaiseen keittiöön ja Huaiyangin-alueen keittiöön, vaikka joissain annoksissa saattaa olla vaikutteita muualtakin Kiinasta. Esimerkiksi yläpuolen kuvan paistetut possudumplingsit olivat yksi suosituimmista ruokalajeista myös Kantonin alueella eteläisessä Kiinassa.

Yksi paikan ehdottomista erikoisuuksista on isot jaettavat kiinalaiset hot potit, jotka näyttivät höyryävän lähes jokaisessa pöydässä. Hot potin ainekset on tarjoiltu tavallisen lounasbuffeen tapaan noutopöydästä. Ainesvaihtoehdoista löytyy kaikkea jättikatkaravuista simpukoihin ja lotuksenjuuriin sekä tuoreeseen pak choin, merilevään, tofuun ja ohueksi siivutettuun naudanlihaan. Hot potin tulisen puolen liemestä ei myös totisesti puuttunut potkua. Se oiken jymähti joihinkin raaka-aineisiin ja avasi nenän (ja melkein kyynelkanavatkin) mennessään.

Tästä ravintolasta suosittelen kaikkea, erittäin lämpimästi!

Illallisen tarjosi Furuma Cuisin. | Kiitos xo

1 Kommentti

  • Vastaa
    Suusta suuhun
    11/05/2017 klo 08:00

    […] Furuma Cuisinessa. Jos ravintola kiinnostaa, kannattaa käydä kurkkaamassa juttuni siitä tämän linkin takaa. Reissun ja ravintolavierailun jälkeen sichuaninpippurista on tullut pysyvä osa […]

  • Kommentoi