


Kävimme loppiaisena testamassa viime lokakuussa Etelärannassa ovensa avanneen Finlandia Caviar Shop & Restaurant in. Kuten nimestäkin on pääteltävissä, ravintolan konsepti on tarjoilla ja myydä erilaisia kaviaareja, mätejä ja ostereita yhdistettynä niihin parhaiten sopiviin shampanjoihin ja vodkiin – mistään vaatimattomasta paikasta ei siis todella ole kyse.



Olen itse kaviaarin ja mädin sydänystävä, mutta Antti ei ollut vielä koskaan maistanut ihan oikeaa kaviaaria ja koska halusimme muutenkin tätä juttua varten saada laajemman käsityksen paikan tasosta taisimme tilata listalta lähes kaikki, mitä oli tarjolla. Ravintolalta löytyy kyllä 3 erilaista ja varsin toimivaa menukokonaisuuttakin eivätkä niiden hinnatkaan päätä huimaa.
Paikan hintataso oli itseasiassa uskomattoman kohtuullinen. Omistaja kertoi, että monet ulkomaalaiset turistit ovat sitä ihmetelleet – näin loistavasta laadusta joutuisit maksamaan ainakin kolminkertaisesti Berliinissä ja muualla Keski-Euroopassa.


Illallinen alkoi keittiön tervehdyksellä: helmiäislusikalliset valkoisen sammen kaviaaria.
Sen jälkeen jatkoimme mätimaistiaisiin. Croustades-kupista smetanan ja viiriäisen munan rinnalta löytyi kuningaslohen, kylmäsavustetun kirjolohen, siian, muikun ja rasvakalan ( mustan värinen) mätiä.


Pienet kipposet olivat niin hyviä, että jouduimme tilaamaan vielä uusintakierrokset kolmesta parhaasta: rasvakalan, kuningaslohen ja kylmäsavustetun kirjolohen mädistä. Antti herkistyi jo keittiöntervehdyksestä, mutta tässä vaiheessa taisin nähdä jo pienen tipankin silmäkulmassa.
Sitten siirryimme takaisin kaviaarin pariin.



Tuo kevyesti keitetyssä kananmunassa tryffelivoin kanssa tarjoiltu sammen kaviaari oli ehkä illan suosikkini, vaikka kaikki olivat tasavertaisia – syntisen hyviä. Kaikki ravintolassa käytetyt ja myynnissä olevat kaviaarit ovat muuten pastöroituja eikä niitä ole missään vaiheessa pakastettu.


Finlandia Caviarin juomapuoli on myös varsin kattava (ja näyttävä). Antti otti snapsin Beluga -vodkaa, kun taas itse nautin kaviaarini kuivan Chabliksen kanssa.
Jäähyväisannokseksi innostuimme vielä tilaamaan 10 g Beluga -kaviaaria. Se tuli pienessä metallisessa rasiassa, jonka sinetti rikottiin ja avattiin pöydässämme. Kaviaari asetettiin jääpedille ja sen seuraksi tarjottiin valmiiksi tryffelivoilla voideltuja vesikeksejä.



Näihin kiinnitin huomiota | +
- hinta-laatusuhde Helsingin parhaita
- poikkeuksellisen hyvä palvelu ja asiantuntemus
- skandinaavisen tyylikäs sisustus
- lapsiystävällisyys*
Tästä ravintolasta en todella löytänyt yhtään mitään kritisoitavaa. Toivon, ettei paikan hintataso lähde jossain vaiheessa nousemaan, sillä muuten sovimme jo Antin kanssa, että kun olemme lähdössä ulos kaupungille käymme aina tätä kautta ottamassa pari kuppia kaviaaria ja lasillisen kuohuvaa.
* Alapuolen kuvassa Kiialle tarjotut naposteltavat. Pieni viiriäisen muna maistui loistavasti pahasta kananmuna-addiktiosta kärsivälle 1-vuotiaallemme.


Kaunis kiitos!
Ei kommentteja