Ensiesittelyssä Mö

Kaupallinen yhteistyö, Mö Foods Oy

2

Olen aivan innoissani, että saan esitellä teille ensi vuoden alussa ensimmäiset tuotteensa kauppoihin tuovan uuden kotimaisen yrityksen Mö:n. on saanut alkunsa kahden päämäärätietoisen maitotilalla kasvaneen sisaruksen yhteistyönä (kuvassa yläpuolella), kun he päättivät alkaa toteuttamaan haavettaan kotimaisten kasvispohjaisten tuotteiden valmistuksesta. Toinen näistä neidoista on ihanaakin ihanampi Yummybaker eli Ansku, joka on itse asiassa opiskellut maidosta itselleen ammatin ja tehnyt aikaisemmin työtä muun muassa Valion tuotekehityksessä.

Ajatus kotimaisten kasvispohjaisten meijerituotteiden kehityksestä oli alkanut siitä, kun Anskun ja Maijun omat ruokafilosofiat muuttuivat jokunen vuosi sitten ja he alkoivat kiinnittää huomiota enemmän ruoan terveellisyyteen ja ekologisuuteen. Kun Ansku ja Maiju alkoivat käyttää kasvispohjaisia tuotteita, he huomasivat nopeasti, ettei löydy kovin monta vaihtoehtoa soija- ja maitopohjaisille tuotteille. Siitä alkoi pitkällinen tuotekehitystyö. Reseptien testausta ja koe-erien keittämistä kattiloissa tapahtui pienessä mittakaavassa noin vuoden päivät ennen varsinaisen yrityksen perustamista. Nyt Mö:tä viedään eteenpäin jo tusinan kokoisen ja hyvin ammattitaitoisen ystäväporukan voimin. Viime syksynä asiat etenivät jo niin pitkälle, että pääsin myös itse maistelemaan ja arvioimaan Mö:n ensimmäiset kauppoihin tulevat tuotteet eli kaurajogurtit ja voin kertoa, että ne olivat muuten aivan taivaallisen hyviä.

Mö_logo_netti

Meillä käytetään kauratuotteita päivittäin alunperin lasten allergioista johtuen ja nykyään pääasiallisesti tottumukseen ja niiden ekologisuuteen perustuvista syistä. Mö:n kaurajogurteissa ihastuimme sekä niiden miellyttävän pehmeään makuun että oikeata jogurttia muistuttavaan koostumukseen. Parhaiten meidän arvovaltaiselle raadille upposivat sekä banaani- että mustikka-kardemummajogurtti. Tätä postausta varten en ennättänyt vielä saada jogurttien pakkauskuvia, mutta tuo Mö-logo niistä tulee aivan varmasti löytymään. Itse pakkauksissa on myös vähennetty muovin määrää korvaamalla se kierrätysmateriaalista tehdyllä pahvilla, joka kasvisperäisyyden ja kotimaisuuden lisäksi tekee niistä ympäristölle vielä paremman vaihtoehdon. Tuotteet valmistetaan pienyrityksen suurella innolla ja rakkaudella Keski-Pohjanmaalla Lohtajalla.

Julkaisen vuoden alussa reseptiikkaa Mö:n kaurajogurteista, mutta tuote kannattaa pistää mieleen jo nyt ja sen matkaa voi alkaa seuraamaan Instagramin ja Facebookin puolella. Anskun blogissa on myös lisää tietoa asiasta, josta kannattaa käydä kurkkaamassa ainakin tämä postaus.

4 Kommenttia

Kommentoi