Corso – uusi italialainen tuttavuuteni

Yhteistyössä, ravintola Corso

ravintola_corso11 ravintola_corso14

Helsingin Korkeavuorenkadulle on auennut kaikessa hiljaisuudessa Passio-ravintolasta tuttujen ravintoloitsija Jussi Hukkasen ja keittiömestari Jesse Vottosen uusi paikka, ravintola Corso, joka tarjoilee italialaisen keittiön herkkuja konstailemattomasti. Listalta löytyy pastaa, risottoa, salaattia ja viiniä – ei kuitenkaan pizzaa. Ravintoloitsijoiden oma visio on tarjota kaupungin parasta italialaista ruokaa, jossa kaikki tehdään itse paikan päällä alusta asti.

ravintola_corso4 ravintola_corso3

Kävin eilen testaamassa Antin kanssa Corson menun ja olin todella innoissani kaikesta mitä pääsin maistamaan. Ravintoloitsijoiden ensimmäisen ravintolan, Passion, perusteella odotuksen ruoan laadun suhteen olivat korkealla, mutta olen aina joutunut vähän pettymään helsinkiläisissä italialaista keittiöitä edustavissa ravintoloissa. Toki hyvää keskitasoa ja muutamia annoskohtaisia nappisuorituksiakin löytyy, mutta Helsingissä ei ole missään tapauksessa ylitarjontaa autenttiselle italialaiselle ruoalle.

ravintola_corso2 ravintola_corso16 ravintola_corso9

Hyvä pasta on ollut lähellä sydäntäni niin kauan, kuin ensimmäisen kerran noin seitsemänvuotiaana pyöräytin muutaman kierroksen täydellistä carbonaraa haarukkani ympärille vieraillessamme Pohjois-Italiassa perheeni kanssa. Sen jälkeen olen elänyt elämäni aina uutta täydellistä pasta-annosta etsiessäni ja tällä viikolla löysin sellaisen onnekseni ravintola Corsosta, jossa pasta valmistetaan päivittäin itse. Illallisen parhaimpiin annoksiin kuuluivat niin Langhe Arneisin kanssa paritettu vongole-pasta kuin Furlan Pinot Grigion kera tarjoiltu pinaatti-kurpitsapasta.

ravintola_corso15 ravintola_corso6

Corsossa saa toki paljon muutakin hyvää kuin pastaa. Ihania juustoja ja leikkeleitä voi tilata vaa’an kautta grammoittain ja paikan päällä valmistetut jäätelöt ovat aivan fantastisia. Corson viinit ja muut juomat tulevat oman maahantuonnin kautta ja sieltä löytyi kaikkea ihanaa Barolosta erilaisiin grappoihin. Menu tulee vielä tarkentumaan nykyisestä elokuun aikana, joten odotan innolla mitä Corsosta tulee löytymään tulevana syksynä. Iso peukku siis Helsingin uusimmalle italialaiselle ravintolalle, menkää ja ihastukaa.

Ei kommentteja

Kommentoi