Bryggeri – vuoden olutravintola 2016

Kaupallinen yhteistyö, Bryggeri Helsinki

BryggeriHelsinki21 BryggeriHelsinki14

Kävin illallistamassa tämän vuoden olutravintolaksi valitussa Bryggeri Helsingissä ja perehtymässä oluen ja ruoan yhdistämiseen Bryggerin keittiömetarin Ali Suvialan ja ravintolapäälikön, olutsommelier Olli Majasen johdolla. En ollut vielä aikaisemmin ehtinyt käydä 2013 perustetussa panimoravintolassa, mutta olin kuullut siitä paljon monilta etenkin oluesta suuresti nauttivilta ystäviltäni. Tiesin myös Alin olevan kova luu keittiössä, joten odotukset illan suhteen olivat poikkeuksellisen korkealla.

BryggeriHelsinki11 BryggeriHelsinki10 BryggeriHelsinki23

Illallisemme aikana pääsimme maistelemaan Bryggerin omaa tuotantoa ja muutamia muita hyvin valikoituja oluita yhdistettynä erilaisiin ruoka-annoksiin. Tervetuliaismaljana nautimme panimon oman hybridioluen, Rosén, jossa olut on valmistettu osittain viinihiivasta ja se maistui hämmentävän paljon viime kesänä Taste of Helsingissä nauttimaltani oranssilta viiniltä eikä oluelta juurinkaan.

BryggeriHelsinki19 BryggeriHelsinki16  BryggeriHelsinki4

Alkupalaksi saimme lajitelman erilaisia lihoja, kasviksia ja juustoja sekä niille valitut suositusoluet. Aivan tajunnan räjäyttävän hyviksi yhdistelmiksi totesimme Bryggerin oman pilsnerin ja kevyesti pinnalta poltetun hunaja-suolaliuoksessa maustetun lohen sekä Maistilan Erämaan tietäjä ruis-IPAn kanssa tarjotun hirvitartarin. Bryggerissä oluet ovat muuten hinnoiteltu lineaarisesti, eli olut on suhteessa aina saman hintaista annoskoosta riippumatta. Voit siis halutessasi tilata hyvillä mielin erilaisia oluita vaikka desilitran kerrallaan ilman, että maksat siitä suhteessa enempää.

BryggeriHelsinki20 BryggeriHelsinki13 BryggeriHelsinki25

Pääruokana söimme yön yli haudutettua hirven entrecôtea ja savuvalkosipuli-perunapyreetä, joka yhdistettiin Stallhangen Baltic Porterin kanssa. Tämä yhdistelmä sai illallisryhmämme miehet huokailemaan ja tulin itsekin siihen tulokseen, että annosta ei saisi tarjoilla ilman tätä happaman kitkerää ja paahteista porteria. Olen alkanut selvästi pääsemään vähitellen sisälle erilaisten oluiden makuun, etenkin ruokaan yhdistettynä. Myös ainoa kasvisruokailijamme oli tyytyväinen paahdetuista munakoisoista, tomaattirelissistä ja härkäpavuista rakennettuun annokseensa, joka tarjoiltiin Bryggerin oman IPAn kanssa.

BryggeriHelsinki5 BryggeriHelsinki6

Illallisen lopettajaisiksi maistelimme vielä Lammin sahtia herkullisen Peltola bluen ja porkkanamarmeladin kanssa sekä Bryggerin Sofia Imperial Stoutia yhdistettynä Alin maailman parhaaseen suklaa-porterkakkuun. Bryggerin Sofia on saanut paljon arvostusta alan harrastajien keskuudessa. Se on maultaan hyvin paahteinen, suklainen ja espressomainen eli täydellinen lopetus upealle makumatkalle näin olutamatöörinkin mielestä. Suosittelen – ravintolaa, oluita ja kaikkea!

Ei kommentteja

Kommentoi