Aamiaispolenta uppomunalla ja pinaatilla

Aamiaispolenta3 Aamiaispolenta5

Polenta eli karkesti jauhetusta maissista valmistettu puuro on yksi parhaista kuluneen vuoden aikana keittiööni tulleista uusista ruokalajeista. Olen toki syönyt polentaa monesti aikaisemmin ravintoloissa eri viljoista valmistettuna, mutta vasta Halparuokakirjaa tehdessäni päädyin tekemään sitä ensi kertaa itse. Olin aikaisemmin ollut siinä käsityksessä, että täydellisen polentan valmistaminen on jotenkin vaivalloista ja aikaavievää, mutta suurin osa kaupassa myytävistä polentajauheista valmistuu alta kymmenessä minuutissa.

Aamiaispolenta7 Aamiaispolenta4

Polenta on muutenkin tosi kätevä ruokalaji, sillä se sopii niin moneen tarkoitukseen. Eilen valmistimme sitä grilliribsien kaveriksi, tänään aamiaispuuroksi, jonka jämät levitin suorakulmion muotoiseen pienen uunivuokaan ja pistin jääkaappiin jähmettymään. Näin polentasta tulee vähän pannukakkua muistuttava levy, jonka voi leikata pienempiin osiin ja hyödyntää seuraavan päivän ruoassa esimerkiksi leivän korvikkeena. Polentaleivät kannattavat kuitenkin lämmittää joko pannulla tai mikrossa ennen käyttöä.

Aamiaispolenta2 Aamiaispolenta1

Tähän reseptinä olevaan aamiaispolentaan sain inspiraation täydellisen kauniista Suvi sur le vif -blogista, jossa on ollut vastaavanlainen annos esillä jokunen vuosi sitten. Suvin blogi oli varmasti ensimmäisia kotimaisia ruokablogeja joita aloin seuraamaan. Muita pitkäaikaisia, mutta tällä kertaa ei ruoka-aiheisia blogisuosikkejani ovat ihana Emmi Tissari eli entinen No Fashion Victims, Tiia Rantasen Mua lemmitkö vielä, Kustaa?, mielipuolisen hyvä Asikaine, Halparuokakirjan kustannustoimittajan Eeva Kolun kaikki vanhat ja nykyinen Uusi Muusa, jossa toisena tekijänä on Jenna Kämäräinen sekä Minna Jonesin Time of the Aquarius, joka taitaa kyllä nykyään toimia pelkästään tekijänsä nimellä.

RESEPTI | 2 annosta

Aamiaispolenta

150 g polentaa

6 dl kasvislientä

15 g parmesaania

suolaa

 

Lisukkeet

2 kananmunaa

vettä + etikkaa

80 g babypinaattia

1 valkosipulin kynsi

1 rkl öljyä

ripaus suolaa

OHJE
 1. Valmista polenta paketin ohjeen mukaan. Lisää siihen raastettu parmesaani koko ajan sekoittaen. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
 2. Laita vettä ja loraus etikkaa paistinpannulle. Riko kananmuna kahvikuppiin ja kaada kiehuvaan vesi-etikkaseokseen. Keitä 4 minuuttia ja nosta muna lautaselle jäähtymään. Toista sama toiselle kananmunalle.
 3. Huuhtele pinaatinlehdet kuumassa vedessä, puristele kuiviksi.
 4. Laita pannulle tilkka öljyä ja hienonnettu valkosipulinkynsi, freesaa minuutti. Lisää huuhdotut pinaatit ja paista sen verran, että pinaatti lötkistyy.
 5. Tarjoile aamisaispolenta, pinaatti-valkosipulihöystö ja uppomuna välittömästi kuuman kahvin ja tuoremehun kanssa.

2 Kommenttia

 • Vastaa
  Hanna-Mari
  08/04/2017 klo 15:18

  Kiitos inspiroivasta reseptistä! Onkohan polentan määrässä kuitenkin virhe? Ostamassani polentapaketissa valmistussuhde oli 100g jauhoa per 4 dl vettä ja se tuntui aika toimivalta.

  • Vastaa
   Alisa
   08/04/2017 klo 15:51

   On! 150g polentaa ja 6dl kasvislientä 🙂

  Kommentoi