Kesäkurpitsa–hernekeitto ja vegaani laskiaispulla

laskiaispulla2 hernekeitto4

Tänään alkoi Etelä-Suomen hiihtolomaviikko ja sen vuoksi aion antaa itselleni luvan syödä yhden laskiaispullan joka päivä. Olen äärimmäisen laiska leipomaan, joten olen jo pitkään hyödyntänyt pullan himooni kauppojen pakastevalikoimia. Yhdet parhaista puolivalmisteista ovat Pirkan täysin vegaanit vehnäpullat, jotka valmistuvat vain kuudessa minuutissa uunissa. Kananmunan sijaan pullan pinnat voi kostuttaa kauramaidolla ennen paistoa.

laskiaispulla1 hernekeitto2

Laskiaispullien kaveriksi tykkään valmistaa yleensä hernekeittoa. Tammikuussa tein sen verran monta satsia perinteistä hernekeittoa joulukinkun jämistä, että nyt mieleni teki jotain vähän raikkaampaa ja päädyin jälleen kerran lainaamaan reseptiikkaa italialaisesta keittiöstä. Yhdistin siis tuoreisiin herneisiin kesäkurpitsaa ja basilikaa, joten sen makumaailmasta tuli ihanan yrttinen ja makea. Keittoon kannattaa lisätä soseutuksen jälkeen vielä ainakin muutama desilitra kokonaisia herneitä, jolloin siinä säilyy mukava purutuntuma.

hernekeitto1 hernekeitto3
RESEPTI | iso kattilallinen

Kesäkurpitsa–hernekeitto

600 g kesäkurpitsaa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

600 g (pakaste)herneitä

8 dl kasvislientä

1 puska basilikaa

mustapippuria

suolaa

OHJE
  1. Pese ja pilko kesäkurpitsa pieniksi paloiksi.
  2. Hienonna valkosipulit ja freesaa kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää kesäkurpitsan palaset ja paista 10 minuuttia.
  3. Lisää päälle kasvisliemi ja ⅔ herneistä. Keitä 10 minuuttia.
  4. Lisää keittoon basilikapuskan lehdet ja hienonnetut varret. Soseuta paksuhkoksi massaksi. Lisää soseeseen vettä tarvittaessa.
  5. Kiehauta keitto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää loput herneistä keiton joukkoon vielä ennen tarjoilua.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    Westend Mum
    20/02/2017 klo 10:41

    Kaunis annos!
    http://westendmum.fi

  • Kommentoi