Banana split vegenä

Kaupallinen yhteistyö, Mö Foods Oy

Banana_split_kaurajugu7

Onko olemassa mitään parempaa kuin banana split? Se on lapsuudestani asti ollut salainen lempiherkkuni. Syön banana splitejä niin iloon kuin suruun. Jäin ala-asteikäisenä skootterin alle ollessamme hiihtomatkalla Italian Alpeilla. Onneksi onnettomuuden suurimmat vahingot tulivat henkiselle puolelle ja ne korjattiin nopeasti illallisravintolassa, jossa sain valita mitä tahansa syödäkseni. Valintani oli luonnollisesti iso banana split.

Banana_split_kaurajugu9

Nyt on vierähtänyt jo useampi vuosi siitä, että olisin nautiskellut annoksen aitona. Olen kehitellyt siitä pahan päivän (ja hyvän lauantaiaamun) varalle vähän raikkaamman version mausta tinkimättä. Täysin vegaaniin banana splitiini tulee kerrostetusti kaurabanujogurttia, tahini-agavetahnaa, hasselpähkinöitä ja banaaniviipaleita sekä pinnalle tietysti tummaa suklaata ja yksi sokerikirsikka. Voisin syödä tätä loputtomasti.

Banana_split_kaurajugu2
RESEPTI | 2 annosta

Vegaani banana split

400 g Mö banaani-kaurajogurttia

1 rkl agavea tai muuta vaaleaa siirappia

2 rkl tahinia

2 tl kuumaa vettä

2 banaania

2 tl sitruunamehua

2 kourallista pähkinöitä

tummaa suklaata

2 sokerikirsikkaa

OHJE
  1. Sekoita tahinista, agavesta ja vedestä tasainen tahna. Laita sitä lusikalliset lautasten pohjalle.
  2. Murskaa päälle puolet pähkinöistä. Viipaloi banaanit, purista viipaleiden päÄlle vähän sitruunamehua ja asettele puolet viipaleista pähkinöiden ja tahinitahnan päälle. Peitä banujogurtilla.
  3. Laita jogurtin päälle loput tahinitahnasta, banaanista ja pähkinöistä. Rouhi pinnalle tummaa suklaata ja viimeistele annokset sokerikirsikoilla

Ei kommentteja

Kommentoi