Uusi rakkauteni, sienipestopasta

Menin aivan sekaisin viime syksynä, kun olin kävelemässä lasten kanssa kotiin metsäpolkuamme pitkin ja yhtäkkiä huomasin pihamme tuntumassa valtavan mustatorvisienisadon. Hoputin tytöt pihalle leikkimään ja aloin lastata rattaita täyteen metsäsieniä. Kuivasimme kaikki saunan lauteilla ja olen nyt ehkä kerran viikkoon kokkaillut aina jotain sieniruokaa.

Tänään tarkoitukseni oli vain kehitellä hyvää sienipeston ohjetta, joka toimisi sekä metsäsienillä että kaupoista löytyvillä herkkusienillä, mutta heti ensimmäinen versio sai ruokakunnassamme sen verran kovaääniset suosionosoitukset, että hyökkäsin samantien vähän paniikissa kuvaamaan annosta. Kuvien sienipesto on se mustatorvisienistä tehty versio, mutta tosiaan muutkin sienet soveltuvat siihen hyvin. Kuivattuja mustatorvisieniä kyllä saa ostettua myös ainakin Stockan herkusta, jos niitä ei omasta takaa satu löytymään.

Pestosta, sen mausta ja koko ateriasta jäi sen verran hyvä fiilis, että ryhdyin vielä illalla googlailemaan ovatko muutkin tehneet jotain vastaavaa. Löysin ainakin Siskot kokkaa -blogista tämän vähän saman tyyppisen sienipestoresepti enkä voinut kuin ihailla jutun otsikointia, jossa kiteytyy kaikki olennainen tästä ruokalajista: mustatorvisieni on pestossa kuin tryffeli, paitsi parempaa.

RESEPTI

Sienipesto

20 g kuivattuja (mustatorvi)sieniä

(200 g tuoreita sieniä)

1 dl pinjansiemeniä

1½ dl oliiviöljyä

1½ dl parmesaaniraastetta

1 rkl tuoretta timjamia

1 pieni valkosipulinkynsi

ripaus suolaa

OHJE
  1. Laita kuivatut sienet kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä sen verran, että sienet peittyvät. Anna pehmentyä 10 minuuttia. Kaada sienet ja vesi paistinpannulle. Kiehuta, kunnes kaikki neste on haihtunut. Jos käytät tuoreita sieniä, kypsennä myös ne pannulla ennen käyttöä.
  2. Paahda pinjansiemeninä kuivalla pannulla hetken ajan, varo polttamasta.
  3. Laita kaikki peston ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.

3 Kommenttia

  • Vastaa
    Minna Ku ite tekee
    03/10/2017 klo 08:42

    Mä tein sienipestoa tuoreista suppilovahveroista, tuli maukasta!

    • Vastaa
      Alisa
      12/10/2017 klo 21:36

      OOOOH! <3 Sienipestot on ihan parhaita. Täytyykin pyöräyttää viikonloppuna, kiitos muistutuksesta ihana!

  • Vastaa
    Suppilovahveropesto - ku ite tekee
    04/10/2017 klo 08:52

    […] ohjeeseen sain Suusta suuhun […]

  • Kommentoi