Uunimakkarapasta – arkemme pelastaja

Kaupallinen yhteistyö, MAGGI

Sain mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen, jossa minulle tarjottiin mahdollisuuttaa soveltaa MAGGI Mix -tuotteita perheemme lempiarkiruokien valmistuksessa. Olen yleensä käyttänyt äärimmäisen harvoin vastaavia valmisateriaseoksia, mutta helpomman ruoanlaiton nimissä innostuin testaamaan MAGGI Mix -makkarakastikeseosta, jolla tällä kertaa maustoin perheemme kestosuosikin, ihanan uunimakkarapastan.

Syömme päivittäin hyvin pitkälti samoja ruokia, joita näette myös täällä blogissani. Meillä on monesti myös kausia, jolloin saatan tehdä useampana viikkona peräkkäin jotain samaa ruokaa, jolloin en sitä toki tuo joka kerta esille täällä tai some-kanavissani. Viime aikoina yksi sellainen on ollut esimerkiksi soija-makaronilaatikko, jonka perään myös lapsemme mankuvat lähes päivittäin.

Olen jo kauan suunnitellut viikon ruokalistamme aina etukäteen ja pyrin käymään kaupassa vain kerran viikossa, yleensä sunnuntai-iltaisin. Saatan hakea viikon loppupuolella jotain tuoretta lisää, mutta muuten yritän pysyä poissa isoista marketeista. Viikon ruokalistallamme muodostuu yleensä aina niin, että alkuviikosta teen jotain raikasta salaattia tai kalaa, viikon puolivälissä kaivan esille paremmin säilyvät juurekset, pavut ja herneet, ja joka viikko vähintään yksi ateria sisältää pastaa.

MAGGI Mix -valmisseokset ovat suunniteltu käytettäväksi niin, että ruokaa valmistettaessa niihin lisätään vain tuore liha ja kasvikset. Ruoan maustaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Uunimakkarapastaa tehdessäni en lisännyt siihen mitään muuta maustetta kuin makkarakastikepussin sisällön ja siitä tuli kerralla aivan täydellistä. MAGGI Mix -seoksia on olemassa seitsemän eri vaihtoehtoa ja niistä löytyy kaikki tarvittava tieto ruoan raaka-aineista sen valmistukseen ja erilaisiin tarjoiluehdotuksiin – ja seosten soveltamisvaihtoehtoja on tietysti loputtomasti. Seuraavaksi ajattelin kokeilla chili con carne -mixiä papu-avokadosalaatin kanssa tarjottavaan lihamurekkeeseen.

RESEPTI | 6 annosta

Uunimakkarapasta

400 g simpukkamakaroneja

2 tlk tomaattimurskaa

250 g tuoremakkaraa, chorizoa

1 pss MAGGI Mix -makkarakastikeseosta

250 g mascarponea

1 pallo bufalamozzarellaa

1 dl parmesaaniraastetta

1 puska tuoretta basilikaa

OHJE | 30 min
  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C.
  2. Keitä makaronit al denteksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kaada tomaattimurskat pannulle, lisää joukkoon MAGGI Mix -seos ja kiehauta. Purista joukkoon tuorechorizosta pieniä makkarapalloja. Anna hautua kypsäksi 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.
  4. Sekoita mascarponesta, mozzarellasta ja parmesaaniraastesta tasainen juustotahna.
  5. Laita kaksi kolmasosaa tomaatti-makkarakastikkeesta uuni kestävän vuoan pohjalle. Lisää päälle makaronit ja niiden päälle loput tomaattikastikkeesta. Tee juustotahnasta isohkoja nokareita ja asettele ne makkara-makaronivuoan pinnalle.
  6. Paista uunissa 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja vuoka saanut pinnalleen vähän väriä. Ruoan ei varsinaisesti tarvitse kypsyä enää uunissa.

23 Kommenttia

  • Vastaa
    Jenni liemessä
    18/08/2016 klo 13:45

    Testasin ja kuvasin eilen Chili Con Carnen 🙂 Pakko myöntää että olin vähän skeptinen tuleeko pussin mausteista tarpeeksi makua ja tulisuutta, mutta sehän ei kaivannut enää mitään! Lapsille laitoin vielä sekaan ranskankermaa, mikä leikkasi chililtä pahimman terän.

    • Vastaa
      Alisa
      21/08/2016 klo 23:37

      Olin siis aivan häkeltynyt miten hyvin tuo mix-seos oikeasti toimii! Siistiiä, en malta odottaa chili con carneasi. 🙂

  • Vastaa
    Peggy
    21/08/2016 klo 21:58

    Ihanan helpon kuuloista ja chorizo on piste iiiiin päälle <3

    • Vastaa
      Alisa
      21/08/2016 klo 23:38

      Itseäkin ihan nauratti tuon valmismausteseoksen käytön helppous. Yleensä olen joutunut maistelemaan ja maustelemaan tätä pitkään ja hartaasti 🙂

  • Vastaa
    Sari
    21/08/2016 klo 22:10

    No jos makkarana on chorizoa, niin ei voi mennä pieleen. Mielenkiintoinen ihan uusi tuttavuus tuo makkarakastikeseos.

    • Vastaa
      Alisa
      21/08/2016 klo 23:40

      Mielestäni MAGGIlla on ollut vastaavia jo kauemmin, mutta ovat nyt syksyllä uudistaneet koko Mix-tuoteperheen.

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    22/08/2016 klo 11:11

    Hmmm… pitääpä kokeilla. Noilla voisi saada mukavasti helpotettua viikon ruokalistaa. Koulut / työt kun tästä taas alkoivat niin pientä paniikkia ilmassa on ruokasuunnittelun puolella…

    • Vastaa
      Alisa
      22/08/2016 klo 11:15

      Sama täällä. Syyskuussa pitäisi palata koulutuksen mukaisen työn pariin viiden vuoden ”kotiloman” jälkeen. Ahdistaa ja pelottaa aivan älttömästi!

  • Vastaa
    Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin
    22/08/2016 klo 14:05

    Ei kyllä tavallisesti tulis pieneen mieleenkään kokeilla tuollaista valmisseosta, mutta tuo näyttää kyllä NIIN hyvältä, että täytyy katsella kaupassa hyllyjä vähän uusin silmin. 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      22/08/2016 klo 22:30

      Hämmästykseni valmisseoksen toimivuudesta oli vähintäänkin yhtä suuri 😀

  • Vastaa
    anne/ 52weeksofdeliciousness
    22/08/2016 klo 14:59

    Lääh, ihanan näköinen makkarapasta! en ole törmännyt moisiiin valmisseoksiin, ehkä sitä tän postauksen jälkeen uskaltaisi kokeilla itsekin joskus, ainakin lopputulos näyttää NIIN hyvältä.

    Mekin käydään kerran viikossa kaupassa ja pari pientä täydennysreissua saatetaan tehdä juuri tuoretavaran takia. Ja teen tosiaan viikon menunkin etukäteen, mutta meikäläinen tuppaa aina muuttamaan suunnitelmia ja teenkin aika usein raaka-aineista jotain aivan muuta mitä piti. HUPS!

    • Vastaa
      Alisa
      22/08/2016 klo 22:35

      Tuttu tunne! Viikon loppupuolta kohden sitä monesti alkaa soveltamaan vähän herkemmin. 🙂

  • Vastaa
    Helinä
    22/08/2016 klo 16:51

    Kunnon lohturuokaa! Maistuisi mulle just nyt! Nimim. Väsynyt töistä kotiin palaava zombie

  • Vastaa
    Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
    22/08/2016 klo 20:32

    makkara + pasta = eihän se voi olla kuin hyvää. Nyt tuli muuten ihan hillitön makkarakastike muusilla- himo…

    • Vastaa
      Alisa
      22/08/2016 klo 22:41

      Oh, makkarakastiketta ja muusia, kyllä kiitos! <3

  • Vastaa
    Johanna
    23/08/2016 klo 08:25

    Ah mitä ihanaa ruokaa -mascarponea ja kaikkea, nam!! Meillä jäänyt hyvin nihkeäksi makkararuuat kun ei syödä sianlihaa, mutta kun löydän taas jotain hyvää makkaraa tätä on tehtävä ihan varmana <3

    • Vastaa
      Alisa
      23/08/2016 klo 11:37

      Eiks se vähän niin oo, että mascarpone tekee ruoasta kuin ruoasta aivan taivaallista? 🙂 <3

  • Vastaa
    Terhi
    23/08/2016 klo 20:16

    No just kun on nälkä niin tappavia kuvia! Tein joskus taannoin pannilla makkarapastaa mutta tätä pitää kyllä kokeilla. I love cheese <3

    • Vastaa
      Alisa
      25/08/2016 klo 23:41

      And I Love you! <3 Olen myös ihan heikkona juustoihin ja monesti sanonkin, että voisin helposti alkaa kasvissyöjäksi, mutta täysin vegaaniksi en koskaan (never say never). 😉

  • Vastaa
    Veera R.
    27/08/2016 klo 13:55

    Me syödään tosi paljon pastaa, täytyy kyl kokeilla tällaista tuoremakkarapastaakin, varmasti uppois koko jengiin.

    • Vastaa
      Alisa
      31/08/2016 klo 10:37

      Hyvin lapsi ja aviomiesystävällistä ruokaa 😉

  • Vastaa
    KULHORUOKA - CHILI CON CARNE – Liemessä
    22/12/2016 klo 11:20

    […] Suusta Suuhun Alisa kertoi ruokaviikostaan ja testasi oman arjen pelastajan uunimakkarapastan MAGGI Mix […]

  • Kommentoi