Täytetty italialainen eväspatonki

piknikpatonki.jpg piknikpatonk2.jpg

Piknik–eväitä valittaessa suosin sellaisia ruokia ja reseptejä, joiden syöminen ei aiheuta kohtuutonta sotkua tai vaivaa. Tykkään, että eväät ovat helposti valmistettavissa etukäteen ja etteivät ne pilaannu hetkessä. Yksi tämänlainen on ehdottomasti täytetty patonki, joka kuuluu jo oman piknik-korini vakiokalusteisiin.

piknikpatonk8.jpg piknikpatonk6.jpg

Patongin täytevaihtehtoja on olemassa valtavasti, mutta meidän kotitaloudessa voiton vie sen italialaistyylinen versio. Muita hyväksi toteamiamme yhdistelmiä ovat ainakin savulohi–kananmuna–tilli ja katkarapu–chili–tomaatti. Viinikumppaniksi tälle patongille suosittelisin esimerkiksi  tätä  keskitäyteläistä ja kohtuullisen helppoa chiantia – eikä lasillinen proseccoakaan sille huonoa tekisi.

piknikpatonk9.jpg piknikpatonk7.jpg
RESEPTI | 20 viipaletta

Täytetty patonki

1 kpl iso (vehnä)patonki

300 g mustapippuri-tuorejuusto

100 g ranskankermaa

1 kpl suippopaprika

1 dl mustia oliiveja

1 dl aurinkokuivattua tomaattia

1 kpl ruukku tuoretta basilikaa

½ kpl punasipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

80 g salamia

1 tl mustapippuria

½ tl suolaa

OHJE
  1. Aloita täytteen valmistaminen pilkkomalla paprika, punasipuli, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja salamit mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  2. Silppua joukkoon valkosipulinkynsi ja yhden basilikapuskan lehdet.
  3. Yhdistä tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Mausta mustapippurilla ja tarkasta sopiva suolaisuus. Jätä hetkeksi kylmään maustumaan.
  4. Halkaise patonki kahteen yhtä pitkään osaan. Leikkaa myös päätypalat irti.
  5. Koverra pitkää ja terävää veistä hyväksikäyttäen muutaman sentin halkaisijaltaan oleva tunneli patongin sisälle, riippuen vähän sen alkuperäisestä paksuudesta. Leipää on hyvä jättää reunoille ainakin reilun sentin verran.
  6. Täytä patonki ohutta ja pitkää lusikkaa hyödyntäen. Esimerkiksi perinteinen baarilusikka soveltuu tähän tarkoitukseen loistavasti. Kun patonki on täytetty, kieräytä se mahdollisimmaan tiiviseen kelmurullaan ja siirrä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Leipä säilyy hyvänä viileässä jopa muutaman vuorokauden.

Ei kommentteja

Kommentoi