Syksyn maukkain kurpitsapasta

Rummo14

Syksyn maukkain kurpitsapasta syntyy ehdottomasti uunissa paahdetusta myskikurpitsasta ja salvialla maustetusta ricottavoista. Kehittelin tämän reseptin muutama viikko sitten, kun sain testiin ison kasan maailman parasta kuivapastaa eli italialaista Rummoa ja olen tehnyt sitä sen jälkeen jo neljä kertaa.

Rummo9

Rummo-pastojen tarina on saanut alkunsa vuonna 1846 Etelä-Italiassa ja tällä hetkellä palkittua perheyritystä johtaa jo kuudes sukupolvi. Yksi Rummojen parhaista ominaisuuksista on ehdottomasti se, että niiden rakenne on saatu Lenta Lavorazione -menetelmällä sellaiseksi, että pasta pysyy täydellisen al dentenä, vaikka sitä vahingossa keittäisikin yli muutaman minuutin tai nauttisi ateriansa uudelleen lämmitettynä vasta seuraavana päivänä. Tämän vuoksi Rummo-pastat ovat myös ainoat Italian kokkifederaation virallisesti hyväksymät pastat.

Täytyy myöntää, että epäilin hieman sitä, miten merkittävä ero voi perus kuivapastoilla ylipäätään olla – ja kuinka väärässä olinkaan. Joka kerta, kun olemme nyt valmistaneet pasta-ateriamme Rummosta, olemme kilpaa hihkuneet sitä, miten uskomattoman ensiluokkaista ja täydellistä se voikaan olla. Pastaa syödessä tulee juuri sellainen fiilis, että tämä on sitä pastaa, jonka perään kaikki Italiassa vierailleet ruokamatkailijat haikailevat.

Rummoa on muuten myynnissä S- ja K-ryhmän valikoimissa läpi Suomen sekä italianherkut.fi -nettikaupassa. Sitä on saatavilla tavallisen durumvehnästä tehdyn pastan lisäksi myös täysjyväpastana ja gluteiinittomana. Suosittelen!

RESEPTI | 4 annosta

Kurpitsapasta ja ricottavoi

500 g Rummo-pastaa

250 g ricottaa

2 rkl pehmeää voita

1 puska tuoretta salviaa

2 valkosipulin kynttä

½ sitruunan mehut + raastettu kuori

1 keskikokoinen myskikurpitsa

1 rkl oliiivöljyä

1 tl kuminansiemeniä

mustapippuria

suolaa

OHJE | noin 30 min
  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C. Kuori ja kuuto kurpitsa. Kaada uunivuoalle oliiviöljyä ja kuminan siemenet. Lisää päälle kupitsakuutiot ja sekoita niin, että öljyä tarttuu tasaisesti kurpitsoiden kaikille pinnoille. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Paista uunissa 30 min.
  2. Laita pehmeä voi, ricotta, hienonnetut valkosipulinkynnet ja salvia, puristetut sitruunan mehu ja sen raastetut kuoret korkeareunaiseen astiaan. Aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella, mausta suolalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  3. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä.
  4. Valuta kypsä pasta ja lisää takaisin kuumaan kattilaan. Lisää joukkoon paahdetut kurpitsakuutiot ja ricotta-voitahna. Sekoita nopeasti ja annostele neljälle lautaselle. Koristele halutessasi muutamalla tuoreella salvialehdellä.

Ei kommentteja

Kommentoi