Suosikkini: sa­vusim­puk­ka­pas­ta

savusimpukka.jpg savusimpukka6.jpg

Rakastan simpukoita kaikin tavoin valmistettuina. Muutama vuosi sitten ruokakaupan säilykehyllyllä vastaani tuli purkillinen savustettuja sinisimpukoita suolaliemessä ja innostuin välittömästi kehittelemään pastaruoan niiden ympärille. Mieleeni oikeastaan heräsi ajatus täydellisestä simpukkapastasta, jossa ei olisi lainkaan kuoria. Vaikka ne olisivatkin kuinka kauniita ja perinteisiä tahansa, en usko, että kukaan voi kieltää, etteivätkö ne koskaan olisi pastaruoan joukossa ärsyttäneet. Ainakin, jos on ollut ihan kunnon nälkä annosta syödessä.

savusimpukka7.jpg

Tämä savusimpukkapasta on itse asiassa ollut lempipastani viimeisen vuoden aikana. Yksi niistä sellaisista, joita kohtaan saattaa tulla ylitsepääsemätön himo eikä se laannu ennen kuin on ahmaissut kattilallisen napaansa.

savusimpukka4.jpg savusimpukka8.jpg
RESEPTI | 4 annosta

Sa­vusim­puk­ka­pas­ta

400 g savusimpukoita suolaliemessä

500 g spagettia

¾ dl oliiviöljyä

½ dl pastan keitinvesi

1 dl valkoviiniä

1 kpl tuoretta lehtipersiljaa

1 kpl valkosipulinkynsi

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

OHJE
  1. Valuta suolaliemi simpukoista.
  2. Keitä spagetti al denteksi runsaasti suolatussa vedessä.
  3. Lorauta pannulle noin puolet reseptiin tulevasta oliiviöljyn määrästä ja freesaa siinä pieneksi hienonnettua valkosipulia sekä puolet silputusta persiljasta.
  4. Lisää simpukat ja loput öljystä. Anna lämmetä.
  5. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta nopeasti. Vähennä lämpö minimiin ja jätä odottamaan spagetin kypsymistä.
  6. Yhdistä hyvin valutettu spagetti simpukoiden kanssa. Muista ottaa spagetin keitinvettä talteen.
  7. Heitä joukkoon loput persiljasta ja tarvittaessa vielä puoli desilitraa pastan keitinvettä, jos pasta tuntuu liian kuivalle.
  8. Mausta mustapippurilla ja tarkista suolaisuuden riittävä taso ennen tarjoilua.

Ei kommentteja

Kommentoi