Siskonmakkara hot pot

hotpot.jpg hotpot1.jpg

Viikko sitten silmiini hyppäsi Facebookin uutisfeedissä  Soppa 365  –toimittaja Christina Aaltion juttu hot pot -keitoista viikonlopun kuumimpana perheruokana. Aaltio kertoi tuunanneensa hot pottia muun muassa siskonmakkaralla hänen lastensa ollessa pieniä. Itselleni siskonmakkara lukeutuu lempikeittomakkaroihini, joten ajatus oman version kehittelystä jäi heti mieleen pyörimään. Koska jutussa ei ollut suoraan valmista reseptiikkaa, otin eilen sorvin käteeni ja lähdin keittelemään omaa  siskonmakkara hot pottiani .

hotpot2.jpg

Keittomme maustetaso nousi sen verran korkealle, etten kyllä suosittele sitä ihan perheen pienimmille. Muuten tästä tuli kyllä ihan mielettömän onnistunut yhdistelmä makuja läheltä ja kaukaa. Testatkaa ja yllättykää!

hotpot7.jpg hotpot6.jpg
RESEPTI | 6 annosta

Liemi

2 l lihalientä

½ dl kalakastiketta

2 kpl kanelitanko

5 kpl tähtianista

5 kpl neilikkaa

½ tl kardemummaa kokonaisena

2 kpl limen mehu

4 cm pala inkivääriä

 

Keitto

400 g siskonmakkaraa

200 g jättikatkaravunpyrstöjä

3 kpl porkkana

½ kpl juuriselleriä

1 kpl lehtikaalia ruukussa

200 g mung-pavun ituja

4 kpl kevätsipulin varsia

1 0 chilipalko

1 kpl tuoretta korianteria

1 kpl tuoretta minttua

300 g munanuudeleita

OHJE
  1. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  2. Laita kaikki liemiainekset isoon kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kun liemi on valmis siivilöi mausteet pois ennen kuin jatkat keiton valmistamista. Mausteet voi jemmata myös irtoteesuodattimeen, jolloin säästyy liemen kaatelulta ja ylimääräiseltä tiskiltä.
  3. Suikaloi kasvikset mahdollisimman ohuiksi ja lisää keittoliemen joukkoon. Anna kiehua kolmisen minuuttia.
  4. Lisää joukkoon puolet hienonnetuista kevätsipulin varsista sekä paloiteltu chili.
  5. Purista siskonmakkara kuorestaan pieninä palloina liemen joukkoon. Keitä viisi minuuttia.
  6. Lisää vielä mung-pavun idut, ruukkulehtikaalin lehdet, katkaravunpyrstöt ja puolet silputusta korianterista sekä mintusta. Jätä miedolle lämmölle odottamaan.
  7. Keitä nuudelit (50 g per ruokailija) kypsäksi erillisessä kattilassa.
  8. Annostele keitto lautaselle niin, että ensimmäisenä pohjalle tulee nuudeleita, joiden päälle kaadetaan kuumaa lientä, kasviksia ja lihoja. Annos viimeistellään hyvinpestuillä limetinlohkoilla ja tuoreella korianteri– ja minttusilpulla.

Ei kommentteja

Kommentoi