Lautasellinen täyttä rakkautta – voita uusi salaattikirja

Olen ehtinyt jo useamman kerran hehkuttaa Jonna Vormalan uutta Jäävuoren huippu -salaattikirjaa, jonka ohjeilla olen käytännössä katsoen elänyt viimeisen viikon. Kirjan on kustantanut Hannan ja Joonaksen No Tofu Publishing, ja pyysin heiltä yhden kappaleen Jäävuoren huipusta myös teille arvottavaksi.

Nyt siis voit voittaa itsellesi uuden lempikeittokirjani kirjoittamalla mitä tahansa tämän jutun kommenttikenttään. Olisi tietysti todella kiva kuulla, mikä on juuri sinun suosikkisalaattisi. Loppumattomalle inspiraationnälälleni on kaikki vinkit enemmän kuin tervetulleita.

Sinihomejuustosalaatti2

Arvonta alkaa välittömästi ja loppuu äitienpäivänä 8. toukokuuta klo 20:00. Otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti, joten muista jättää sähköpostiosoitteesi kommenttiboksiin sille tarkoitettuun lokeroon – näin se näkyy vain minulle.

RESEPTI | 2 annosta

Sinihomejuustosalaatti

4 varsisellerin vartta

80 g pinaattia

80 g sinihomejuustoa

1 dl saksanpähkinöitä

½ sitruunan mehut

1 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

ripaus suolaa

OHJE
  1. Pilko varsisellerin varret
  2. Levitä pinaatinlehdet tarjoiluastialle ja lisää varsisellerin varret niiden päälle.
  3. Murustele sinihomejuusto ja saksanpähkinät salaattipohjan päälle.
  4. Mausta öljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

68 Kommenttia

  • Vastaa
    Emmi M
    02/05/2016 klo 09:19

    Ihana arvonta! Moni on jo tuota kirjaa ehtinyt kehumaan 🙂 Suokkari-salaatit vaihtelee, mutta eniten minun salaatteihin eksyy papuja/linssejä, yrttejä, broccolia, siemeniä/pähkinöitä ja jotain hyvää öljyä ja viinietikkaa kastikkeeksi. Tällä hetkellä kovassa käytössä ihanan paahteinen kurpitsa-öljy.

    • Vastaa
      Alisa
      02/05/2016 klo 09:38

      Pavut ja linssit toimivat salaateissa täydellisesti! 🙂 Tuovat ihanaa ruokaisuutta ja rakennetta. Olen koko kevään kärsinyt jonkin sortin kikherneaddiktiosta ja söin tämänkin salaatin jämät vielä seuraavana päivänä lounaaksi kikhernepurkillisen kanssa 😀 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Mallaspulla
    02/05/2016 klo 09:22

    Kävin jo kurkkimassa tätä kirjaa kirjakaupassa ja ihastelin osuvia reseptejä. Tällä hetkellä salaatit, joissa on esimerkiksi pikkelöityjä kasviksia tai Lähi-idän makuja ovat suosiossani. Ja aina pitää olla paljon pähkinöitä joukossa 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      02/05/2016 klo 09:40

      Oh pikkelöidyt kasvikset <3 Olen unohtanut ne täysin salaateistani. Kiitos muistutuksesta. Menee kokeiluun asap! Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Kirsi
    02/05/2016 klo 09:51

    Salaattien lisäksi kirjassa oli aivan mahtavia kastikereseptejä.

    • Vastaa
      Alisa
      02/05/2016 klo 10:57

      Joo niin onkin! Sieltä löytyy kaikkea sinaappisoosista Nuoc cham -vinegrettiin.

  • Vastaa
    Jani Toikka
    02/05/2016 klo 10:01

    Jes mulle kirja! 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      02/05/2016 klo 10:57

      Onnea arvontaan! 🙂

  • Vastaa
    Jossu
    02/05/2016 klo 10:22

    Oi voittaisinpa tämän! Suosikkisalaattini koostuvat yleensä useasta eri komponentista, mutta perus vihreän pohjan + kurkun lisäksi tykkään yhdistää avokado + savulohi + herne, kikhernepyörykät/falafelit + mozzarella + balsamicosiirappi + auringonkukansiemen, kana + feta + pavut/herneet ja jokaisen kanssa joko rapsakkaa leipää tai täysjyväcouscousia tai perunaa tai pastaa 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      02/05/2016 klo 11:01

      AH NAM! 🙂 Luen täällä nälkäisenä suosikkisalaattiaineslistaasi ja meinaa taju lähteä. Mmmm-m, jo on herkullista. Jotain tämänlaista kun saisi just nyt! 😀

  • Vastaa
    Riitta
    02/05/2016 klo 10:36

    Voi, tuon kirjan haluaisin.

    • Vastaa
      Alisa
      02/05/2016 klo 11:01

      Onnea arvontaan! 🙂

  • Vastaa
    r
    02/05/2016 klo 11:43

    Lempparisalaattia on niin vaikee valita, sillä mieli vaihtee satokauden, raaka-aineiden ja ”pinttymysten” mukaan. Tärkeintä et aina löytyy vihreetä, ruokaisuutta ja raikkautta!

    • Vastaa
      Alisa
      02/05/2016 klo 12:53

      Hehheh, tuttuja noi pinttymykset 😀 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Netteriina
    02/05/2016 klo 12:21

    Mukana ihanan kirjan arvonnassa! Mielestäni parhaita salaattiaineksia ovat kaikki mehukkaat ja raikkaat ainekset esim. melonit 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      02/05/2016 klo 12:54

      Joo niin on! Eilen tein juustosalaatin, johon grillasin tuoretta ananasta. Aivan sairaan hyvää 🙂

  • Vastaa
    Kaisla
    02/05/2016 klo 14:10

    Ehdottomia lemppareitani on perussalaattipohja mozzarellalla, pistaasipähkinöillä, yrttiöljyllä, pestobulguurilla ja tapenade-crostineilla.

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 12:24

      Kuulostaapa harvinaisen hyvältä. Pestobulguria täytyy ehdottomasti kokeilla mozzarellan kanssa. 🙂

  • Vastaa
    Tuovi
    02/05/2016 klo 14:40

    Jee! Kirja näyttää just siltä, että sieltä vois löytyä mun uusi lempparisalaatti. Päivitystä kaivattaisiin kyllä mun salaattirepertuaariin!

  • Vastaa
    Jenny
    02/05/2016 klo 15:23

    Oi tuo kirja olisi ihana!
    Rakastan kaikkia erilaisia salaatteja, mutta aina uusi inspiraatio kelpaisi 🙂
    Myös blogisi on ihana ja jään varmasti seuraamaan tätä myös täältä uudelta paikalta 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 12:25

      Voi kiitos kauniista sanoistasi 🙂 Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Marja
    02/05/2016 klo 15:34

    Ai että, olen niin haaveillut tuosta kirjasta! Salaatit ovat parhautta, ja hyvässä salaatissa on rapeutta, raikkautta ja täyteläisyyttä. Eilisellä vappubrunssilla rakastuin Köketin tarjoilemaan simppeliin vuohenjuustosalaattiin, ja aion testailla samanlaista kotona lähiaikoina!

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 12:25

      Oikein tehtynä vuohenjuustosalaatti on parhautta 🙂

  • Vastaa
    Ilona
    02/05/2016 klo 16:20

    Jos ei onni suosi, niin on pakko itse ostaa kirja!! Salaatit on maailman parasta sapuskaa, piste. 🙂 Tässä lähikuukausina suosikiksi on noussut sinihomejuusto-taateli-paahdettu manteli-kombo, johon sitten spruuttaan balsamico-siirappia…N-A-M!!!!

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 12:28

      Harvoja kirjoja voi suositella yhtä vilpittömästi!

      Sinihomejuusto ja taatelit ovat taivaallisia yhdessä. Olen joskus maistanut jotain raakakakkutyyppistä viritelmää samoista raaka-aineista. 🙂

  • Vastaa
    Noora
    02/05/2016 klo 17:36

    Uuh tahtoo tahtoo! Salaatit on huippuja!

  • Vastaa
    Titiuu
    02/05/2016 klo 17:44

    Kevään tullen rupeaa aina tekemään mieli klassikkokesäsalaattia vuohenjuustosalaattia hunajalla. Mums!

  • Vastaa
    Petra Ilona
    02/05/2016 klo 18:57

    Kvinoa-feta-marinoitu punasipuli-yhdistelmä on ihana! Talvella maistuu paahdetuista juureksista, pavuista ja tuoreista yrteistä tehty salladi. 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 12:39

      Tykkään erityisen paljon salaateista, joihin laitetaan kvinoaa, bulguria tai vaikkapa ohraa. Tuovat ihanaa ruokaisuutta ja tekstuuria.

      Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Päivi
    02/05/2016 klo 20:04

    Olen jotenkin hurahtanut varsiselleri+porkkana yhdistelmään. Voisin niitä syödä salaatteissa ihan kuinka paljon vaan 😀

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 12:49

      Varsiselleri on ihanaa! 🙂

  • Vastaa
    Titta
    02/05/2016 klo 21:10

    Herkullisen kuuloinen ohje!
    Minun salaatteihini on erilaiset hedelmät alkaneet hiipiä kevään tullen kuten melonit ja granaattiomenat. Tämä ohje huutaa jotenkin testaamaan itseään päärynän kanssa.

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 13:45

      Ooh mikä idea! 🙂 Hedelmät sopivat salaatteihin ihanasti. Itseni tulee käytettyä niitä aivan liian harvoin, mutta yrtiän kunnostautua asiassa ja kokeilen heti tänään tuota pärynää tämän salaatin kanssa. 😉

    • Vastaa
      Alisa
      09/05/2016 klo 08:33

      Onnea Titta! Olet voittanut salaattikirjan, laitoin sinulle sähköpostia. 🙂

  • Vastaa
    Noora
    02/05/2016 klo 21:26

    Mun lempisalaattiin tulee ainakin pinaattia, paahdettua bataattia ja kikherneitä, kruunattu murskatulla fetalla ja tahinikastikkeella. Nam!

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 20:58

      Feta ja tahini kuulostaa mielenkiintoiselta, eipä olisi tullut itselleni mieleen. Kiitos vinkistä! 🙂

  • Vastaa
    Yukiko
    03/05/2016 klo 05:44

    Oih, toi salaattikirja vaikuttaa niin hyvältä. Mun lemppareita on ehkä KAIKKI salaatit 😀 Mut ehkä useimmiten laitan mun salaattiin dijonilla maustettua tonnikalaa (http://ketunhanta.blogspot.fi/2015/10/everyday-cooking-tuna-salad.html) ja erinäisiä rapeita salaattiaineksia (jäävuorisalaatti on aliarvostettua 😉 Itsehän rakastan sen rouskuvaa rakennetta, täytyy vaan osata valita oikea yksilö kaupasta). Marinoidut latva-artisokat on myös YUM!

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 21:03

      Joo siis kyllä jäävuorisalaattikin toimii oikeassa kontekstissa. Itselleni jäävuorisalaatin täytyy olla aina kerällä ja se on paloiteltava kevyesti käsillä repien. Veitset ja Järvikylän jääsalaattiruukut ynnä muut -pussit voi jättää suosiolla hyllyyn.

      Ja btw, ihana resepti. Terv, Tonnikala-addikti

  • Vastaa
    Satu
    03/05/2016 klo 09:05

    Tykkään salaateista tosi paljon 🙂 Yksi suosikkitäytteistäni on vuohenjuusto ja viikunat.

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 21:04

      Oi kyllä! Onnea arvontaan 🙂

  • Vastaa
    Hanna
    03/05/2016 klo 10:27

    Sulla on ihania reseptejä, joita monia ehdin jo kokeilla Maku.fi urasi aikana. 🙂 Saalateista lemppari on tällä hetkellä cobb-salaatti ja myös savulohi toimii salaatissa hienosti.

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 21:07

      Cobb on vähän sellainen all-in-salaatti. Törrrrkeen hyvää ja sen jälkeen muistaa kyllä syöneensä 😉 En ole tehnyt sitä kuin ehkä kerran, mutta se oli aivan hurjan hyvää. Niin taitaa olla kaikki, joihin yhtenä ainesosana lisätään pekonia. 😀

  • Vastaa
    Minttu
    03/05/2016 klo 11:21

    Pinaatti, paahdettu munakoiso ja vuodenjuusto kuuluvat lemppareihin, mutta kaikkea uuttakin on kiva välillä kokeilla

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 21:08

      Paahdettu munakoisto – sanat eivät riitä kuvamaan kuinka hyvää se on! Ah, nam!

  • Vastaa
    Joliel
    03/05/2016 klo 17:37

    Varsinaista suosikkisalaattia ei ole, sillä syön salaattia päivittäin ja vaihtelen sisältöä fiiliksen mukaan. Suosikkitäytteitäni ovat pähkinät, paahdettu kesäkurpitsa, feta ja ananas.

    • Vastaa
      Alisa
      04/05/2016 klo 21:10

      Teen huomenna lounassalaatin, johon ajattelin laittaa grillattua kesäkurpitsaa, tomaattia ja fetaa. Jokainen edellä mainituista toimii aivan taivaallisen kuumennettuna. Ihanaa!

  • Vastaa
    Tiina / Kakkupuutarha
    03/05/2016 klo 18:51

    Aijai, raikkaat salaatit ovat kyllä ihan parasta arkiruokaa. Useimmiten tulee ehkä tehtyä sitä tuttua ja turvallista halloumisalaattia. Tamperelaisen 931-baarin tyylillä avokadon, tomaatin ja taateleiden kanssa. Uusin villitykseni salaattien saralla on nykyään linssit. En saa niistä tarpeekseni!

    • Vastaa
      Alisa
      06/05/2016 klo 00:06

      MIelenkiintoinen kombo, woww! 🙂 Linssit ovat myös täällä kovassa suosiossa.

  • Vastaa
    Nanna
    03/05/2016 klo 22:35

    Nam! Lämpöaallon helliessä ja torin vieressä asuessa on raikas salaatti helppo tehdä tuoreista torin antimista. Eikä salaatti paljon opiskelijan kukkaroakaan rasita 🙂 tämän hetken lempparina parsa, jonka ympärille kokoan eri variaatioita. Siihen ei kyllästy!

    • Vastaa
      Alisa
      06/05/2016 klo 00:08

      Onnea arvontaan ja nautinnollista parsakautta 😉

  • Vastaa
    Lilli
    04/05/2016 klo 08:13

    Oi, tämä kirja kuulostaa hyvältä! Näin keväisin ja alkukesällä suosikkini on varhaiskaalisalaatti, johon yksinkertaisuudessaan tulee sitruunavinaigrettella maustettua varhaiskaalia ja porkkanaa suikaloituna, fetaa ja jonkinlaisia siemeniä/pähkinöitä. Raikasta ja rapsakkaa!

    • Vastaa
      Alisa
      06/05/2016 klo 00:10

      Syön varhaiskaalisalaattia vähintään kaksi kertaa viikossa aina sesongin aikana. Ihanaa 🙂

  • Vastaa
    Henla
    04/05/2016 klo 09:50

    Ihana kirja, sopisi hyvin minun toistaiseksi hyvin suppean reseptikirjakokoelman jatkoksi! 🙂

    Itseäni salaateissa (kuten muuallakin) miellyttää suolaisen ja makean kombot. Käytännössä siis salaattien kohdalla peruspohjaan lisänä joku juusto+hedelmää/marjaa. Mansikka-halloum, meloni-vuohenjuusto jne. Slurps!

    • Vastaa
      Alisa
      06/05/2016 klo 00:11

      Suolaista, makeaa, etikkaista, rapsakkaa, pehmeää – vähän kaikkea 🙂

      Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Mia
    04/05/2016 klo 10:58

    Varmasti mahtava kirja! Tämänhetkiseen suosikkisalaattiin tulee ”peruspohjan” päälle kevyesti paistettuja kasviksia (viimeksi parsakaali, kesäkurpitsa, herkkusieni ja paprika), siemeniä/pähkinöitä, basilikaa ja parmesania. Ja vaikkapa ihan balsamico-soossi 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      07/05/2016 klo 11:16

      Paistamalla kasviksista saa niin paljon enemmän irti. Toimii salaateissa aivan täydellisesti! Onnea arvontaan 🙂

  • Vastaa
    Nelliina
    05/05/2016 klo 21:04

    Cantaloupe-melonia olen nyt viime aikoina lykännyt broilerin kaveriksi salaattiin 🙂 Ihana arvonta <3

  • Vastaa
    Saara1
    06/05/2016 klo 09:31

    Jee, tästä kirjasta riittäisi kyllä inspiraatiota koko kesäksi! 🙂 Kokeilinkin jo suosituksestasi tuota tattis-salaattia ja se oli ihan täydellistä, loustava idea lisätä ohraa salaatin sekaan. Itse tykkään ylipäänsä salaateista joissa on monipuolisesti eri vihreitä, suosikkikastikettani sitruunavinaigretteä ja usein myös pähkinöitä, saksanpähkinä toimii salaateissa minusta parhaiten. Myös paahdettu päärynä ja homejuusto ovat salaatissa loistoyhdistelmä. Lähiaikoina olen ajatellut talvella Epic Foodsilta lounaaksi tilaamaani salaattia, jossa oli korvasientä, homejuustoa ja pekonia…

    • Vastaa
      Alisa
      07/05/2016 klo 11:14

      Korvasieni-homejuusto-pekonisalaatti kuulostaa uskomattomalta, woww! 😀 Miten paahdat päärynät, uunissa? kuorineen puolikkaina?

      Onnea arvontaan!

  • Vastaa
    Skibe
    06/05/2016 klo 15:53

    Oih, ihanalta vaikuttaa tämä kirja! Aasialainen kaalisalaatti on oma ikuinen ykkössuosikkini! Ja kesällä vielä lasi kylmää rieslingiä rinnalle, ah!

    • Vastaa
      Alisa
      07/05/2016 klo 11:12

      Aika täydellisen kuuloista! Aasialaiset maut ovat ihania salaateissa eikä rieslingin kanssa voi koskaan mennä pieleen. 🙂

  • Vastaa
    Kaisa
    07/05/2016 klo 12:50

    Mun lempparisalaatti vaihtelee tietysti aina sesongin mukaan, mutta ehkä kaikista parhaita ovat vuohenjuuston ympärille rakentuvat! Tein myös viime kesänä salaatin, johon tuli kaikkia tortillatäytteitä – se oli myös tosi hyvää!

  • Vastaa
    Laurs
    07/05/2016 klo 13:50

    Moi!
    Olen todella huono ruuanlaittaja joten en osaa mitään hyvää reseptiä tähän laittaa, ja siksikin kirja tulisi tarpeeseen Vaikuttaa tosi kivalta kirjalta, kesää kohden raikkaat salaatit on aina hyvä valinta :)!

  • Vastaa
    Rige
    07/05/2016 klo 16:46

    Ooh! Tällä hetkellä suosikkini on melkoisen perus: rucolaa, fetaa, kanaa yms perusjuttuloita. Mutta syksymmällä ja talvella erityisesti juurespohjaiset salaatit maistuvat: bataattia, paahdettuja kurpitsansiemenia, rucolaa, punajuurta, fetaa ja marinoituja punasipuleita!

  • Kommentoi