Halparuokakirjan ennakkomyynti alkaa

Vielä vuosi sitten en olisi uskonut, että tämä päivä tulee joskus vastaan, mutta nyt saan ilokseni kertoa, että huomenna, sunnuntaina 12.2., alkaa meidän Halparuokakirjan ennakkomyynti kustantajamme www.notofupublishing.com -verkkokaupassa. Älkää muuten antako kustantajamme nimen hämätä, kirjastamme löytyy tofua ja monet resepteistä soveltuvat suoraan kasvisruokavalioon. Kirjan viralliset julkkarit ovat ensi kuussa 16.3., jonka jälkeen se ilmestyy myös kirjakauppoihin. Jaamme kuitenkin Hannan ja Natalian kanssa etukäteen jo muutaman reseptin teille, joten pistäkääpä seurantaan Hanna G ja pojat sekä WTD, mikäli haluatte päästä ensimmäisten joukossa kurkistamaan kirjamme sivuille.

Yksi Halparuokakirjan lempiresepteistäni on säilykesimpukoista tehty pasta, jonka makumaailma on tuttu klassisesta spaghetti alle vongolesta, mutta siitä on tehty vain helpompi, halvempi ja tietysti vielä herkullisempi. Parasta tässä on se, ettei aikaa tarvitse kuluttaa pikkuruisten simpukoiden irroitteluun kuorista ja sitä simpukkaa on kerrankin tarpeeksi. Resepti on ollut keittiöni vakio jo vuosia – olen syöttänyt purkkisimpukoita perheelleni ja vieraillemme niin arkena kuin juhlana.

RESEPTI | 2 annosta

Savusimpukkapasta

250 g spagettia

1 tlk savusimpukoita öljyssä

1 valkosipulinkynsi

½ dl pastan keitinvettä

1 dl tuoretta persiljaa

mustapippuria

suolaa

OHJE | 10 min
  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Ota keitinvesi talteen, kun valutat pastan.
  2. Kumoa savusimpukat öljyineen paistinpannulle. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja paista noin 3 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Yhdistä simpukat, valutettu spagetti, pastan keitinvesi ja hienonnettu persilja isossa kattilassa.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile välittömästi.

 
Yhteiskuvat: Kaisu Jouppi, graafinen suunnittelu: Days Agency

53 Kommenttia

  • Vastaa
    Elina/Chocochili.net
    12/02/2017 klo 11:20

    Isot onnittelut kirjasta! 🙂 Tässä osoitteessa alkaa ihan pian kolmannen ruokakirjan kanssa pakertaminen. Sitä tunnetta ei vaan voita mikään, kun saa oman tekeleen kotiin uunituoreena painosta.

    • Vastaa
      Alisa
      12/02/2017 klo 18:44

      Apua joo, se hetki on vielä kokematta, vaikka ne painokoneet kuulemma tekevät jo vimmatusti töitä. Ihan mahtavaa, että olet taas uuden kirjan parissa. Olen sekä blogisi että keittokirjojesi suurin fani 🙂

  • Vastaa
    Dinner4u2 Mirka & Pauliina
    12/02/2017 klo 13:10

    Onnea kirjailijoille! 🙂 Kiitos ihanasta reseptistä!

    • Vastaa
      Alisa
      12/02/2017 klo 18:45

      Kiitos Mirka ja Pauliina 🙂

  • Vastaa
    Kermaruusu
    12/02/2017 klo 16:59

    Onnea uudesta kirjasta! Kirja varmasti täynnä herkullisia reseptejä.

    • Vastaa
      Alisa
      12/02/2017 klo 18:46

      Jee, kiitos! Sitä mieltä me ainakin itse olemme 😀

  • Vastaa
    Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
    12/02/2017 klo 19:12

    Mahtavaa! Onnea, Alisa <3
    Pasta kuulostaa ihan mielettömän hyvälle. Säilötyt simpukat on minun herkkuja (toki ihan tuoreetkin) juuri käytännöllisyyden ja edullisuuden vuoksi.

    • Vastaa
      Alisa
      12/02/2017 klo 21:30

      Samoin, samoin ja kiitos! 🙂 Tuoreet ovat parhautta, mutta niiden saatavuus on välillä valitettavan rajallista. Nykyään on toki aika usein niitä horroksessa olevia käyttövalmiita sinisimpukoita kauppojen kylmälaareissa, jotka ovat olleet mielestäni yksi viime vuosien parhaista uusista tuotteistuksista.

  • Vastaa
    Juulia / Vaimomatskuu
    12/02/2017 klo 21:04

    Namnam, savusimpukat on ihania! Onnea kirjasta Alisa!

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    12/02/2017 klo 21:46

    Onnea! Kuulostaa hyvältä sillä ihmisten on syytäkin tajuta, ettei hyvä ruoka aina ole kallista.
    Mahtavan kuuloinen tuo pastaresepti.

    • Vastaa
      Alisa
      12/02/2017 klo 22:59

      Kiitos ihanasta kommentista, tämä pasta on suosikkini. Huomenna tulee seuraava reseptivuoto Natalian blogiin (wtd.fi). Luvassa pasta, jota itse kutsun treffipastaksi, mutta virallisesti se kantaa nimeä *punastellen kirjoittaen* panopasta. Onnistumisprosentti tällä hetkellä tiukka 100 – sillä on kaadettu niin miehiä kuin naisia.

      • Vastaa
        Minna Vuo-Cho
        13/02/2017 klo 15:58

        Huu, voikohan tämmöinen täti-ihminen sellaista lukeakaan… pitääkin mennä paheksumaan 😉

        • Vastaa
          Alisa
          13/02/2017 klo 19:50

          Ahhahhah 😀 Teen siitä sellaisen konservatiivisen kotiäidin version vielä parin viikon kuluttua 😉

  • Vastaa
    minni / kokeileva keittiöni
    12/02/2017 klo 21:46

    Onnea kirjasta! Mä vasta opettelen örkkien ja muiden otusten syömistä, joten savusimpukoihin en ole vielä tutustunut. Ehkä joskus vielä…

    • Vastaa
      Alisa
      12/02/2017 klo 23:01

      Hehheh 😀 Savusimpukat tölkistä ovat maukkaimmasta ja helpoimmasta päästä. Suosittelen 😉

  • Vastaa
    Saara / Viimeistä Murua Myöten
    13/02/2017 klo 16:04

    Tutustutit mut ihan uuteen raaka-aineeseen, tölkkisavusimpukkoihin! Kiinnostus heräsi :). Ja siis aivan huippua, teidän kirja, kohta konkreettisesti käsissä! Onnittelut :))

    • Vastaa
      Alisa
      13/02/2017 klo 17:05

      JEs, kiitos! Ne on sijoiteltu niin piiloon sinne tonnikalojen yläpuolelle. Monesti purkit ihan pölyssä, kun ei niitä ole kukaan huomannut., mutta suosittelen. 🙂

  • Vastaa
    Tuulia Talvio
    13/02/2017 klo 18:48

    Hei mielettömästi onnea esikoiskirjailijalle! Nauti julkkarihuumasta ja kaikesta siihen liittyvästä kivasta 🙂

  • Vastaa
    Virpi Mikkonen
    13/02/2017 klo 21:03

    Oi, onnea kirjasta! Täytyypä tutustua asap. Ja toi sängyssälojumiskuva on ihan super! <3

    • Vastaa
      Alisa
      14/02/2017 klo 15:36

      Kiitti, tulee ulos 16.3.! 🙂

  • Vastaa
    peggy thomas
    13/02/2017 klo 23:07

    Onnea uunituoreesta kirjasta! Ihanat kuvat ja fiilis niissä. Minulle onkin aivan uusi tuttavuus tölkkisavusimpukat. Pitää kuikuilla enemmän sinne tölkkihyllyjen aarteisiin 😀

    • Vastaa
      Alisa
      14/02/2017 klo 15:39

      Kiitos, joo, säilykehyllyt ovat oikea aarrearkku 😉

  • Vastaa
    Iina / MouMou
    14/02/2017 klo 00:32

    Tätähän on pakko kokeilla! 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      14/02/2017 klo 15:40

      Jee!!! Huippua, jos kokeilet ja vielä enemmän, jos tykkäät <3 JA muista jakaa somessa #halparuokakirja #savusimpukkapasta 😉

  • Vastaa
    Nanna
    15/02/2017 klo 00:54

    ihana #helpporuokaresepti myös. Ja kehtaa lukea punastumatta!

    • Vastaa
      Alisa
      16/02/2017 klo 13:54

      Hahhahah 😀 Mä teen siitä lihapullapastasta muutaman viikon kuluttua sellaisen lapsiperheystävällisen version 😉

  • Vastaa
    Minna Ku ite tekee
    15/02/2017 klo 14:15

    Onnea kirjasta! Kuulostaa ja näyttää supermielenkiintoiselta. Mä oon joskus duunannut noista savusimpukoista risottoa, sekin oli hyvää 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      16/02/2017 klo 13:55

      Nää sopii kaikkeen, vaikka suoraan purkista suuhun. 😉

  • Vastaa
    Lotta / Syötävän hyvä
    16/02/2017 klo 17:57

    Kiva idea hyödyntää säilykehyllyn niitä vähän tuntemattomampia kavereita. Ja makee toi yläreunan kuva! 🙂

  • Vastaa
    Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
    16/02/2017 klo 22:53

    Suuronnittelut kirjan johdosta! Olen sen verran äyriäishifistelijä, etten ole koskaan vielä uskaltanut purkkisimpukoihin koskea – nytpäs innostun!

  • Vastaa
    Minttu / Haarukkavatkain
    17/02/2017 klo 09:40

    Onnea uudesta kirjasta! Savusimpukat ovat olleet meillä myös pitkään käytössä ja niistä täytyy ehdottomasti aina hyödyntää sitä savunmakuista öljyä 🙂

    • Vastaa
      Alisa
      20/02/2017 klo 11:00

      Ah joo, just se on aivan maagisen hyvää!

  • Vastaa
    Merituuli
    17/02/2017 klo 19:02

    Onnea kirjasta koko sakille! Kiva idea tuo halpuus kaiken hifistelyn keskellä. Tällainen olisi ollut loistokirja opiskeluaikoina. Sopiiko kysyä mistä idea räväkkään kanteen tuli?

    • Vastaa
      Alisa
      20/02/2017 klo 10:59

      Hehheh se vaan tuli just sillä hetkellä, kun lihapulla pyörähti lattialle 😀 Tiedettiin heti, että tästä tuli kansi. Me ollaan siis tehty ja kuvattu koko kirja vähän sellaisella ei niin justiinsa meiningillä. Ilman jalustoja, kuvausvaloja tai muutakaan ylimääräistä hifistelyä, just niin kuin kommentoitkin. Halpiksen kaikki ruokakuvat ovat tosi rentoja, horjahtaneita pasta-annoksia on näköjään useampiakin, ja niiden kaikkiin raaka-aineisiin meni about 400e ilman mitään ylimääräisiä tilpehööriä, jolla kuvia olisi voinut stailata enemmän.

  • Vastaa
    Aila
    17/02/2017 klo 20:23

    Onnea! Just olis minunkin keittokirjani aihe, jos sellaisen tekisin :D. Ihana kuva ja kiva resepti!

  • Vastaa
    Mari
    18/02/2017 klo 19:41

    Toi kuva! Ja onnea jo nyt!

  • Vastaa
    Annaleena
    19/02/2017 klo 09:36

    Onnea kirjasta! Kirjaa odotellessa, tämä pasta menee kyllä testiin!

    • Vastaa
      Alisa
      20/02/2017 klo 10:52

      Huippua, toivottavasti maistuu 🙂 Ja muista tulla antamaan palautetta, kun olet testannut.

  • Vastaa
    Jenni liemessä
    19/02/2017 klo 13:27

    Onnea! Tilasin jo arvostelukappaleen. En malta odottaa että saan sen käsiini. Julkkaritkin on kalenterissa. JEEEE, ONNEA!!!

    • Vastaa
      Alisa
      20/02/2017 klo 10:51

      KIITOS! Ihan supersupersuper jännittävää kaikki! 🙂

  • Vastaa
    Veera
    19/02/2017 klo 15:59

    Onnea kirjan johdosta, mieletöntä!
    Tölkkisimpukkapasta on myös yksi mun lemppareita, just sellainen arkeen sopiva pikahommeli. Ja miksei kyllä viikonloppuunkin.

  • Vastaa
    Heidi K.
    19/02/2017 klo 19:21

    Paljon onnea kirjan johdosta!

    <3

    -Heidi

    • Vastaa
      Alisa
      20/02/2017 klo 10:50

      Kiitos Heidi, paa 16.3. kalenteriin, julkkarikutsu on pian tulossa! 🙂

  • Vastaa
    Iina / MouMou
    14/03/2017 klo 12:57

    Apua eli siis tajusinko oikein, että valmis ruoka ongitaan lautaselle kattilasta, jonka sisältö näyttää spagettikeitolta? Siis kaadetaanko tuo kaikki keitinvesi tosiaan spagetin ja simpukoiden sekaan..? Oon niin amatööri! 😀

    • Vastaa
      Alisa
      14/03/2017 klo 21:54

      Eiiiiiii, hei kun otat ½ dl keitinvettä talteen ennen kuin valutat pastan huolella. Sitten yhdistät sen puolikkaan desin, hyvin valutetut spagetit ja simpukat yhteen. 😀 Ihana juttu muuten, kiitos! <3

  • Vastaa
    Arkiruokaa – Noora & Noora
    19/09/2017 klo 07:00

    […] bongattu siivouspäivän vakkari, helppo ja nopea, mutta menee […]

  • Kommentoi