Savulohi–sellerisalaatti ja pari kesäistä roseeta

Savulohisalaatti1

Olen viime viikolla tehnyt jo kahdesti tätä ihanaa suurimmaksi osaksi juuriselleristä, omenasta ja savulohesta koostuvaa salaattia. Ohje on muutaman vuoden takaisesta ruokakirjasta, max 30 min, joka lukeutuu yksiin eniten kokkaamistani ruokakirjoista. Olin unohtanut salaatin jo hetkeksi, mutta nyt kun sen taas löysin, tulen valmistamaan sitä harvasen päivä. Täytynee selvittää, kuinka monta kokonaista sellerinmukulaa on turvallista syödä viikossa.

Savulohisalaatti3 brovence_organic_rose

Savulohi-sellerisalaatista tekee poikkeuksellisen hyvän sen osien summa. Reseptin ainesosat eivät listana tunnu kummoiselta, mutta yhteen sekoitettuna ne saavat aikaan täydellisen suolaisen, makean, rasvaisen, kirpeän ja happaman lopputuloksen. Ja vaikka tämä salaatti on sellaisenaan mitä täydellisin, sen kylkeen sopii mainiosti Alkon uusi Brovence Organic Rosé 2016, joka on yksi lempiroseeviineistäni tällä hetkellä. Sen maku on ihanan pirteä ja tasapainoinen. Vain yksi rosee nousee tällä hetkellä Brovencen yli omalla suosikkilistallani ja se on juuri Alkon tilausvalikoimaan (ja tällä hetkellä myös Arcadian hyllyyn!) ilmestynyt San Salvatore Vetere Biologico 2016 – se Taste of Helsingin haalean vaaleanpunainen rosee, joka oli koko festivaalin juoduin viini. Toki Brovencestä Vetereen hypätessä myös hinta nousee samalla noin kympin.

Savulohisalaatti2
RESEPTI | 3 annosta

Savulohisalaatti

300 g savulohta

500 g juuriselleriä

2 pientä vihreää omenaa

½ punasipuli

1 puska lehtipersiljaa

6 rkl turkkilaista jogurttia

2 rkl sitruunamehua

½ rkl sitruunankuorta raastettuna

1 rkl hunajaa

2 tl dijonia

suolaa

mustapippuria

OHJE | 15 min
  1. Kuori ja raasta juuriselleri tai suikaloi julienne-kuorijalla. Pese ja suikaloi omenat ouhiksi tikuiksi. Suikaloi punasipuli ja hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset isossa kulhossa.
  2. Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, sitruunamehu ja -kuori, hunaja ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita juurisellerisalaatin joukkoon ja tarkista maku.
  3. Tarjoile (kevyesti lämmitetyn) savulohen kanssa.

Ei kommentteja

Kommentoi