

Mahdattekohan muistaa muutama vuosi sitten lopettanutta Wrong Asian Kitchen -pikaruokaravintolaa. Niitä oli muutama kappale ainakin Espoon Leppävaarassa ja Yliopistonkadulla Helsingin keskustassa. Wrongista sai mitä parhaimmat satay-nuudelit ja söin niitä jossain vaiheessa melkeinpä kerran viikossa. Ravintolan sulkemisilmoitus järkyttikin syvästi, vaikka se oli ehkä loppua kohti jo odotettavissa.


Joka tapauksessa olen sen jälkeen joutunut opetella itse valmistamaan satay-nuudelini ja joidenkin kymmenien annosten jälkeen, olen vihdoin kehittänyt luottoreseptini. Satay-nuudelien kanssa voi tarjota mitä vain kasviksia tai proteiinia. Omasta annoksestani löytyy aina ainakin yhtä kaalia ja joko tofua tai katkarapuja. Joskus suikaloin joukkoon myös porkkanaa, mutta tällä kertaa kattilaan päätyi vain vihreitä kasviksia.


RESEPTI | 2 annosta
Satay-nuudelit
2 munanuudelikiekkoa
200 g kiinteää tofua
½ rkl seesamiöljyä + ½ rkl rypsiöljyä
½ pieni valkokaali
1 pieni parsakaali
60 g mustakaalia
3 kevätsipulin varret
chilihiutaleita
Kastike
1½ dl maapähkinävoita
1 dl kookoskermaa
½ dl (kookos)sokeria
1 rkl chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 limetin mehut
1 valkosipulinkynsi
½ rkl tuoretta inkivääriä
½ tl suolaa
OHJE
- Mittaa ja sekoita kaikki satay-kastikkeen ainekset kulhossa. Soseuta tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
- Kuivaa ja kuutio tofu. Paista tofupalaset kullanruskeiksi seesami-rypsiöljyseoksessa pannulla. Jätä sivuun odottamaan.
- Suikaloi kaalit, poista mustakaalista kovat ruotoosat ja leikkaa parsakaalista kukinnot irti. Hienonna kevätsipuli.
- Laita parsakaalit pannulle ja kaada mukaan 1 dl vettä. Kiehuta, kunnes vesi on kokonaan haihtunut.
- Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.
- Yhdistä isossa (mieluiten kannellisessa) kulhossa kuumat nuudelit, kaalisuikaleet, parsakaalit, tofut ja satay-kastike. Ravistele tai sekoita huolella niin, että kastike ja ainekset leviävät tasaisesti kaikkialle. Anna seistä 2 minuuttia, jotta kaalit pehmenevät kuumien nuudeleista tulleen lämmön vaikutuksesta. Ripottele pinnalle chilihiutaleita.
24 Kommenttia
Jenni
22/08/2016 klo 08:22Wrong oli kyllä hyvä paikka! Kävin Tampereella siellä muutaman kerran, mutta opiskelijabudjetille ei sopinut kovin useib. Noita satay nuudeleita usein himiöin 🙂
Pitää kyllä kokeilla tätä ohjetta wrongin muistoksi!
Alisa
22/08/2016 klo 11:14Jes, mä arvasin, että jostain löytyy mun Wrong Satay-nuudelisielunkumppaneita <3 Tämä ohje toimii hyvin myös katkaravuilla, jos tofu ei nappaa 😉
Ada
22/08/2016 klo 14:06Hei, haluaisin kiittää näistä ihanista ohjeista yleisesti. Tuskailin tässä juuri kauppalistan tekoa ja muistin sitten, että blogistasi on ainakin munakoisocarbonara kokeilematta ja nyt olit postannut tämän ohjeen. Reseptisi ovat helppoja ja nopeita valmistaa, mutta niissä on aina jotain kivaa twistiä perusarkiruokaa sulostuttamaan, yksinkertaisen täydellistä! Kiitos!
Alisa
22/08/2016 klo 22:34Voi kiitos itsellesi ihanasta kommentista! 🙂 Kiva saada palautetta aina välillä. Blogissani pyörivät ruoat ovat juuri niitä, joita itse kodissamme syömme ja avainsanamme on vaivattomuus, etenkin arkisin. Heti jos ruoanvalmistus vaatii jotain monimutkaisempia metodeja (sous vide, höyrykattila, pizzauuni ym.), jätän tekemisen miehelleni. 😀
Dinner4u2
22/08/2016 klo 16:42Satay-kastike on ihanaa! <3 Wrongissa tuli aina silloin tällöin käytyä, nyt en olekaan nuudeleita pitkään aikaan syönyt. Tätä ohjetta voisin kokeilla himassa, kiitos reseptistä!
Alisa
22/08/2016 klo 22:35<3
Juulia / Vaimomatskuu
22/08/2016 klo 19:40Oon viime aikoina kovasti kuolannut sun kokkailujen perään, ihanan rennon ja huolettoman oloset reseptit ja ruokakuvat! Tämä näyttää ja kuullostaa kovast omalta opiskeluaikojen perusviritykseltä, jota tuli nyt kovasti ikävä. Mulla tais siinä olla hyvin usein kaalina retrosti kiinankaalia 🙂
Alisa
22/08/2016 klo 22:38Siis mä rakastin kiinankaalia, mutta ensimmäisen raskauden aikana sain kamala kuvotuksen sitä kohtaan enkä ole sen jälkeen uskaltanut edes kokeilla. 😀 Vedin karmeat kiinankaaliöverit jossain thairaflassa ja musta tuntuu, että maistan sen vieläkin maun vieläkin suussani, kun vain edes ajattelen asiaa 😀
Juulia / Vaimomatskuu
23/08/2016 klo 20:18Voi ei! Meneekö ees kimchin muodossa?
Alisa
25/08/2016 klo 23:46Ei 😀 Tein kerran pari litran purkillista kimchiä vain todetakseni, että kiinankaalin maku puskee läpi ruoasta kuin ruoasta 😀
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
22/08/2016 klo 21:31Olen päättänyt kesyttää tofun, joka jää helposti liian vaisuksi. Tästä ja siitä sinun yhdestä itkettävästä reseptistä, jota en kylläkään nyt muista, aion aloittaa. Oon kokannut tofua kyllä monesti, mutta jumalaisen pad thain lisäksi mitään ihan killerireseptiä en ole tehnyt. Mikä on lemppari tofusi markettiversioista?
Alisa
22/08/2016 klo 22:45Tarkoitat ehkä teriyakitofua tai ruispaneroitua tofua?
Pidän kaikista Jalotofun tuotteista, mutta useiten kaapistamme löytyy sitä hampunsiemenillä maustettua versiota.
Johanna
23/08/2016 klo 08:19Löytyipäs täältä mukava blogi, kiva! Annos näyttää houkuttelevalta, tykkään kanssa nuudeliruuista ja tämä kuulostaa kyllä just niin hyvältä että kokeiluun menee. 🙂
Alisa
23/08/2016 klo 11:39Voi ihanaa, kiva kuulla! 🙂 Nuudeleita pystyy käyttämään tosi monipuolisesti erilaisiin ruokiin aina keitoista salaatteihin ja kaikkeen muuhun sillä välillä.
Terhi
23/08/2016 klo 20:18Satay-kastike on kyllä suosikkia, kuten nuudelitkin joten tästä annosta kehittelmään!
Alisa
25/08/2016 klo 23:45Satay-kastike toimii niin monen raaka-aineen kanssa yhteen. Todella monipuolinen soosi 🙂
Kotiharmi
24/08/2016 klo 20:42Meillä on opeteltu ihan viime vuosina syömään tofua ja ollaan löydetty jo monta mieluisaa reseptiä siihen. Tämä sinun ohjeesi on nyt niin houkutteleva, että siitä taitaa tulla osa tämän viikon ruokalistaa. Satay-kastike on iiiiiiihanaa!
Alisa
25/08/2016 klo 23:47Meilläkin on aina paketti tofua (ja maapähkinäovoita) kaapissa 😉
Marianne
24/08/2016 klo 23:20Hei,
Kerrassaan ihanan näköinen annos! Kysyisin kuitenkin, millaista / mitä chilikastiketta tarkalleen ottaen käytät? Niitäkin, kun on niin monia erilaisia.
Alisa
25/08/2016 klo 23:51Moikka Marianne! Meillä käytetään lähes poikkeuksetta srirachaa eli tarkoitan aina jotain ei makeutettua chilikastiketta. Muussa tapauksessa yleensä mainitsen kastikkeen erikseen. Kaupoista löytyy kyllä srirachaa vastaavia tuotteita vaikka kuinka paljon, mutta avainsanana on aina makeuttamatton 🙂
Jenni liemessä
25/08/2016 klo 09:30Tuossa joku mainitsikin että tykkään myös sun resepteistä kun ne on helppoja mutta pienellä twistillä. Ja usein sinne Aasian suuntaan, mikä ei haittaa yhtään 🙂 Tänään mummu tulee kylään ja keittelee ison kattilallisen siskonmakkarakeittoa, mutta jahka se on syöty niin olisiko tämä viikonlopun safka! Yksi maapähkinävoi kummittelee kaapin pohjalla…
Alisa
26/08/2016 klo 10:23Kiitos Jenni <3 Saan monesti hyvää palautetta juurikin aasialaistyyppisesti maustetuista ruoistani, vaikka en omasta mielestäni ole edes mikään suuri aasialaisen keittiön ja mausteiden tuntija. Bangkokin matkamme oli ensimmäinen kerta, jolloin edes pääsin maistamaan autenttista thairuokaa. Okei, on Helsingissä muutamia ihan kohtuullisia paikkoja, mutta kuitenkin. 🙂
Lotta / Syötävän hyvä
29/08/2016 klo 20:11Ihan superhyvän kuuloinen kastike, mikään missä on maapähkinävoita ei voi olla pahaa! Ja paras soosi tulee kyllä itse tehtynä, vaikka välillä tuntuukin muka jotenkin niin vaivalloiselta puuhalta.
Alisa
31/08/2016 klo 10:35Ajattelin joskus peston itse valmistamisesta samoin, mutta kerran kun kokeili, ei paluuta enää ollut. Nykyään tuntuu hassulta, että pidin sen tekemistä joskus jotenkin työläänä. 😀