

Tällä viikolla mikään ei ole oikein mennyt putkeen. Sairastuin sunnuntai-iltana tytöillämme jylläävään nuhakuumeeseen ja lopulta koko viikon ohjelma meni uusiksi. Tekemättömät työt ja väliin jääneet tapahtumat harmittavat eikä kauppaankaan olla ehditty. Onneksi kaapista löytyi jotain, josta oli tarkoitus tulla lämmin linssisalaatti, mutta lopputulos olikin jotain aivan muuta.

Pilkoin kurpitsat nopeasti uuniin paahtumaan ja laitoin linssit keittymään. Sohvalla lasten kanssa koomaillessa linsseistä tulikin muhennosta, ja koska väsyttin, en jaksanut alkaa uuteen linssinkeitto-operaatioon. Päiväruoaksi tulikin siis linssimuhennosta paahdetuilla kurpitsoilla ja sen päälle vielä ihanan Annen jauhelihapastareseptistä päähäni pyörimään jääneitä paistettuja lehtikaalimuruja ja fetajuustoa. Tarkoitukseni oli tehdä Annen koko resepti, mutta jauheliha oli ehtinyt epähuomioissa vanhentumaan.


Kokonaisuudesta tuli kuitenkin yllättävän hyvää ja sen kruunasi, Antin sanoin, kaiken pelastava kastike, jonka sekoitin vaaleasta balsamicosta, sitruunasta, hunajasta, suolasta ja kanelista. Kanelin mukaantulo ei ollut suunniteltua, vaan laitoin vahingossa kastikkeen joukkoon kanelilla maustettua hunajaa. Siitä tuli kuitenkin aivan taivaallinen yhdistelmä paahdetun kurpitsan ja fetajuuston kanssa.
RESEPTI | 2 isoa annosta
Linssimuhennosta ja kurpitsaa
1 pieni myskikurpitsa
1 tl kuminansiemeniä
1 rkl öljyä
1½ dl punaisia linssejä
3½ dl vettä
1 tl suolaa
Kastike
½ dl vaaleaa balsamicoa
½ sitruunan mehut
1 rkl hunajaa
½ tl kanelia
ripaus suolaa
Lisäksi
50 g lehtikaalia
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
100 g fetajuustoa
OHJE
- Halkaise, kuori ja pilko myskikurpitsa. laita palaset uunin kestävään vuokaan. Lisää joukkoon öljy, kuminansiemenet ja ripaus suolaa. Sekoita niin, että öljy levittyy tasaisesti kurpitsapalasten kaikille pinnoille. Paista 200 °C uunissa 30 minuuttia.
- Keitä linssejä vedessä 20 minuuttia välillä sekoitellen. Valuta ylimääräiset nesteet pois. Mausta ripauksella suolaa.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään.
- Poista lehtikaalista kovat keskiruodot ja revi lehdet pienempiin osiin. Lisää pannulle öljy ja paista lehtikaalia siinä, kunnes se alkaa rapsakoitumaan. Mausta ripauksella suolaa.
- Annostele lautasille ensin linssimuhennosta, sitten lehtikaalia ja paahdettuja kurpitsanpalasia. Lorauta kurpitsojen päälle vähän kastiketta ja viimeistele fetajuustomurulla.
Ei kommentteja