Raikas kaali–selleri–savulohisalaatti

Tervehdys ruudun toiselta puolelta! Palasimme eilen lyhyeltä mökkilomalta Itä-Suomen rajaseuduilta ja paluu arkeen on jo valitettavasti tapahtunut. Kesä ja lämpimät ilmat saavat tekemään mieli salaatteja, joten kolme seuraavaa reseptiä tulee olemaan pelkästään sitä itseään. Aloitin salaattiviikkomme tekemällä yhtä luottosalaateistani, Kiran reseptistä inspiraationsa saanutta salaattia, joka sisältää varhaiskaalia, selleriä, omenaa, punasipulia, lämminsavulohta, saksanpähkinää ja raikasta sitruuna–jogurttikastiketta.

Olen aikaisemminkin maininnut ainakin Snapchatin puolella, etten ole kaupan valmiiden savulohien suurin ystävä, mutta esimerkiksi K-supermarket Mustapekka savustaa itse lohensa, joten turvaudun usein tarpeen tullen heidän valikoimaansa. Lämminsavulohen lisäksi tähän kaali–selleri–omenasalaattipohjaan sopisi hyvin myös paistettu lohi tai kylmäsavutofu.

Savulohisalaatissa tärkeimpänä pidän sitä, että rasvaista ja suolaista lohta ei tarjoilla liian kermaisten ja täyteläisten makujen kanssa. Savulohi kaipaa rinnalleen raikkautta, makeutta ja kirpsakkuutta, jotta sitä jaksaa syödä enemmän kuin yhden haarukallisen. Tämä on itse asiassa ainoa salaattiyhdistelmä, jonka kanssa itse syön lämminsavulohta. Eli se ainoa ja oikea savulohisalaattireseptiä, toista et tule enää tarvitsemaan – sen lupaan.

RESEPTI | 4 annosta

Salaatti

400 g lämminsavulohta

600 g mukulaselleriä

300 g varhaiskaalia

2 kirpeää omenaa

1 punasipuli

1 puska lehtipersiljaa

1 dl saksanpähkinämurua

 

Kastike

2 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl dijon-sinappia

2 rkl hunajaa

1 sitruunan mehut

2 rkl raastettua sitruunankuorta

½ tl suolaa

mustapippuria

OHJE
  1. Kuori ja raasta juuriselleri. Voit suikaloida sen myös julienne-kuorijalla. Raasta omenat. Suikaloi punasipuli ja kaali. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset isossa (kannellisessa) kulhossa.
  2. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään.
  4. Kaada salaatinkastike suikaloitujen kasvisten joukkoon huolellisesti sekoittelemalla tai kannen alla ravistelemalla. Tarkista maku.
  5. Tarjoile salaatti kevyesti lämmitetyn savulohen ja käsin annoksen päälle murusteltujen saksanpähkinöiden kanssa.

2 Kommenttia

  • Vastaa
    anne/ 52weeksofdeliciousness
    29/06/2016 klo 17:53

    Apua miten suloinen kuvausapulainen <3 ja ihana salaatti myös, savulohi on kesäruokaa parhaimmillaan, salaatit kans. Musta tuntuu etten muuta blogiin postaakaan kuin salaatteja 😀

    • Vastaa
      Alisa
      29/06/2016 klo 21:32

      Voi kiitos ihana Anne <3 ja tuttu tunne! Mulla käy koko ajan mielessä kaikkia reseptejä, joita pitäisi tehdä, mutta sitten kun loppupeleissä meidän arkisafkoja tänne kuitenkin kuvaan, tulee kauppalistalle aina vain laitettua salaatteja. Syksyä odotellessa 😉

    Kommentoi