Punakaalisalaatti ja sriracha–jogurttikastike

tonnosala4.jpg tonnosala9.jpg

Joitain reseptejä ei saisi koskaan mennä muuttamaan, kuten esimerkiksi jatkamaan avokadopastaa kermalla ynnä muilla älyttömyyksillä. On myös tärkeää antaa kunnia huippureseptien taustalla oleville ihmisille, vaikka jakaisi sitä eteenpäin yhä laajemmalle yleisölle. Tämä punakaali-tonnikalasalaatti on mielestäni yksi yllämainitut kriteerit täyttävä mestariteos ja se on alunperin Masterchef-voittaja Kira Åkerström-Kekkosen kynästä.

Punakaali-tonnikalasalaatti on ainesosiensa puolesta niin nerokas yhdistelmä, etten ole kokenut tarvetta muuttaa sitä lainkaan. Tulista sriracha-jogurttikastiketta olen makeuttanut hieman – ilman makeutta happaman tulinen kastike ei mielestäni sopinut niin hyvin pohjaltaan aika suolaisen salaatin kanssa ( merkitty reseptiin sulkeissa ).

tonnosala10.jpg tonnosala3.jpg tonnosala2.jpg

Punakaali – tonnikalasalaatti  | 4 annosta

  • ½ kerä (n 600 g) punakaalia
  • 4 kevätsipulin vartta
  • 1 tlk keitettyjä mustasilmäpapuja
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • 1½ rkl limetin mehua
  • 2 puskaa korianteria
  • 1 dl tiiviisti paineltua lehtipersiljaa
  • 1½ tl suolaa 

Suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi kulhon pohjalle – käytä apuna vaikka juustohöylää. Sekoita limetinmehu ja suola keskenään, ja viskaa kaalin joukkoon. Hienonna kevätsipulin varret ja yrtit. Valuta tonnikalat huolellisesti. Huuhtele myös mustasilmäpavut ja lisää kaikki ainekset salaattiin. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Valmista salaatinkastike.

tonnosala1.jpg

Tulinen sriracha – jogurttikastike

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl limetin mehua
  • 1 rkl srirachaa*
  • 1 tl dijoninsinappia
  • (2 tl sokeria tai 1tl steviaa)
  • mustapippuria
  • suolaa

Valuta ja kuivaa kaprikset. Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Merkki- eikä kukkopullouskollisuus ole välttämätöntä  –  m yös mikä tahansa muu ei-makea chilikastike käy hyvin.

tonnosala6.jpg

Parhaimmillaan tämä punakaalisalaatti on muutaman tunnin seisonnan ja maustumisen jälkeen. Salaatin voi myös hyvin valmistaa, vaikka edellisiltana seuraavan päivän työevääksi. Kylkeen vielä pieni pala rapsakkaa patonkia niin lounas on täydellinen.

tonnosala5.jpg tonnosala8.jpg

Ei kommentteja

Kommentoi