Punajuuripiirakka

Punajuuripiirakka3 Punajuuripiirakka1

Yksi ihanimmista instagramaajista, jota seuraan, on ehdottomasti Isyyspakkauksen Rouva, Maku-lehden päätoimittaja ja Gastronaatti -ruokakirjailija. Hänen feedistään voi helposti ammentaa inspiraatiota melkeinpä jokaiseen arkiruokaan. Viime viikolla Rouvan instagramissa oli ensin kattilassa uiskentelevia punajuuria ja seuraavana päivänä niin täydellisen ihanan näköinen punajuuripiirakka, etten voinut enää muuta kuin upottaa käteni jauhoihin ja ryhtyä leipomaan.

Punajuuripiirakka2 Punajuuripiirakka4

Omaan punajuuripiirakkaani meni kaapista löytynyttä pehmeää vuohenjuustoa ja maustamatonta tuorejuustoa. Muuten piirakassa maistui pelkästään punasipulin kanssa hunajassa ja balsamicossa muhinut punajuuri. Yrttien virkaa toimittivat piirakan pintaa koristaneet herneenversot. Timjami olisi ollut tietysti myös ihanaa. Kauneimmat piirakkapinnat syntyvät muuten niin, että upottaa kaiken juuston jo munamaitoon. Paksuna pintakerroksena se tietysti maistuu hyvältä, mutta näyttää aina jotenkin niin.. kamalalta. Piirakan pinta kannattaa myös suojata leivinpaperilla paiston loppupuolella, jottei se pääse tummumaan liikaa.

Punajuuripiirakka5 Punajuuripiirakka6
RESEPTI | ø 28 cm vuoka

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

100 g voita

1 tl suolaa

1 kananmuna

2 rkl kylmää vettä

 

Täytteet

3 punajuurta

1 punasipuli

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl balsamicoa

1 rkl hunajaa

150 g pehmeää vuohenjuustoa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kermaa

3 kananmunaa

1 tl suolaa

OHJE
  1. Laita punajuuret keittymään tunniksi kuorineen. Jäähdytä, kuori ja raasta karkealla terällä.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja suola. Kuutio voi ja nypi se jauhojen sekaan. Lisää kananmuna ja vesi. Muotoile taikinasta pallo ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  3. Kaulitse taikina levyksi tai painele se suoraan piirakkavuokaan. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja painoksi kuivia herneitä tai vaikkapa riisijyviä. Paista pohjaa 175 °C uunissa 15 minuuttia.
  4. Pilko sipuli ja paista öljyssä raastettujen punajuurien kanssa viitisen minuuttia.
  5. Mausta balsamicolla ja hunajalla. Sekoita juustoista, kermasta ja munista munamaito. Mausta suolalla.
  6. Annostele punajuuri-sipulimuhennosta esipaistetulle taikinapohjalle. Kaada lopuksi päälle muna-maitoseos. Paista täytteen kanssa 25 minuuttia.

23 Kommenttia

  • Vastaa
    peggy thomas
    06/02/2017 klo 01:47

    Punajuuri antaa niin kauniin värin ja hyvän maun ruokaan kuin ruokaan. Vuohenjuusto ja punajuuri se vasta hyvää yhdessä onkin. Perheessämme vain yksi minun lisäkseni tykkää vuohenjuustosta, onneksi. Saan itse enemmän 😀

    • Vastaa
      Alisa
      11/02/2017 klo 16:26

      Vuohenjuuston maku jakaa porukkaa, parempi tosiaan meille tykkääjille 😉

  • Vastaa
    Nanna
    06/02/2017 klo 12:56

    No on kyllä kaunis ja erilainen punajuuripiirakka. Ja tuo juusto munamaitoon- vnkki nyt oli aivan päivänselvä! Kas vaan, kun en ole itte hokannu….tänks!

    • Vastaa
      Alisa
      11/02/2017 klo 16:28

      Ja hei, munamaidon kananmunat kannattaa rikkoa tosi kevyesti – näin piirakan pintaan saa myös nuo kellertävät täplät. 😉

  • Vastaa
    Sirkku
    06/02/2017 klo 16:12

    Tosi kaunis piirakka! Vois sopia tällaiselle, joka yrittää pikkuhiljaa sopeutua punajuureen.

    • Vastaa
      Alisa
      11/02/2017 klo 16:29

      <3 Oi toivottavasti totut ja lopulta hurmaannut

  • Vastaa
    Juulia / Vaimomatskuu
    06/02/2017 klo 18:33

    Ai ai! Punajuuri on parhautta <3 mä en niin vuohenjuustosta yleensä perusta, mutta punajuuren kanssa se on aina herkkua. Kaunis piirakka Alisa!

  • Vastaa
    Dinner4u2 Mirka & Pauliina
    07/02/2017 klo 15:36

    Upeen näköinen piirakka! Niin kauniit värit. Oi että, nyt just maistuis pala tätä piirakkaa – nälkä iskee ihania reseptejä lueskellessa ;).

    • Vastaa
      Alisa
      11/02/2017 klo 16:30

      Hehheh, kiitos ja samoin. Kuolaan aina ravintola- ja hotellivierailujenne perään. Ottakaa mut mukaan joku kerta.

  • Vastaa
    Minna Vuo-Cho
    08/02/2017 klo 18:08

    Olen ihan rakastunut punajuuriin, mutta muksut vähän vierastavat. Voisi koittaa piilottaa piirakkaan.

    • Vastaa
      Alisa
      11/02/2017 klo 16:31

      Voi olla värinsä puolesta vaikea jemmata, ehkä johonkin tomaattipohjaiseen ruokaan?

  • Vastaa
    Saara / Viimeistä Murua Myöten
    09/02/2017 klo 19:11

    Aivan hurmaavan värikäs piirakka! <3 Ja pettämättömät yhdistelmät 🙂

  • Vastaa
    Minna Ku ite tekee
    11/02/2017 klo 11:32

    Ihanan näköinen piirakka. Rakastan punajuurta, se on niin hyvän makuista ja värikin on upea. En muuten muista koska olisin viimeksi leiponut mitään suolaista piirakkaa. Ehkä olisi syytä!

    • Vastaa
      Alisa
      11/02/2017 klo 16:32

      Kannattaa harkita yhdistämistä myös feta- ja sinihomejuustoihin. Ainakin 52 Weeksin Annen blogiin tuli just myös ihana punajuuripiirakkaresepti 🙂

  • Vastaa
    Mari
    11/02/2017 klo 18:57

    On kyllä kaunis piiras.

  • Vastaa
    Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
    11/02/2017 klo 23:55

    Minäkin oon ihastunut Koiviston Satun Instaan, se on todella inspiroiva!

    Ja tämä piiras, uuh.

  • Vastaa
    Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
    12/02/2017 klo 12:55

    Voi mikä kaunotar <3

  • Vastaa
    minni / kokeileva keittiöni
    12/02/2017 klo 18:33

    Ihanan näköistä! Ja punajuuren, vuohenjuuston ja balsamicon liitto on vaan täydellinen!

  • Vastaa
    Merituuli
    12/02/2017 klo 18:58

    Todella kaunis piirakka! Hyvä vinkki tuo juusto!

  • Vastaa
    Punajuuripiirakka - ku ite tekee
    22/03/2017 klo 10:01

    […] on pilkahdellut viime aikoina blogeissa. Oma inspiraationi on lähtöisin Suusta suuhun ja Sillä sipuli blogeista. Eli voisin melkeen sanoa, että tämän ohjeen kanssa ollaan ns. […]

  • Kommentoi